onsdag, juli 19, 2017

Semester!

Äntligen var det så dags för semester för min del. Inte så att mitt jobb är nån plåga, tvärtom så gillar jag mitt jobb väldigt mycket som oftast, men man behöver lite ledighet även från sådana. Och det har varit en ganska stressig och fartfylld sommar på jobbet, så det känns välbehövligt. Jag hade förhoppningen om att kunna utföra lite sånt som jag annars inte riktigt hinner (men förväntas göra). Som att gå igenom dokumentation lite mer, bättra på årsplaneringen och anpassa den efter respektive arbetsgrupp jag har, gått igenom sånt som ska skickas för arkivering, etc etc. Men knappt något har hunnits med. Men så kan det vara.


Men det var ingen dum idé att gå på semester mitt i veckan. Nu var det ju egentligen inte min idé; jag sökte hela veckan men då vi var för få på plats fick jag och en kollega till sist halva veckan var. Helt okej och det visade sig bli riktigt bra. Jag vaknade upp ledig en onsdag och eftersom jag inte jobbat hela veckan hade jag gott om energi kvar och dessutom vaknade jag lika tidigt som inför arbetsdagar. Så före lunch hade jag bl.a hunnit tvätta fyra tvättar, dammat och dammsugat huset, sorterat in kläder i garderoben, torkat golv på övervåningen och ordnat med pappåtervinningen. Jätteskönt att orka vara så effektiv.

Nu har jag också klippt gräs, varit i stan och handlat kattmat, nya byxor och en solhatt (!), diskat, vattnat blommor etc.  Jag minns inte när jag hade en så pass produktiv dag hemma sist.

Nu är jag dock trött och redo att sova. Imorgon har M sin första semesterdag. Sen har vi ledigt i fyra veckor tillsammans. Det ska bli riktigt fint det.

Inga kommentarer: