söndag, oktober 12, 2014

Söndag

En riktig mysig höstdag har vi haft idag! Kyligt har det varit hela helgen men det har varit fint väder mestadels och höstlöven har nästan gnistrat i solljuset. Önskar att jag tagit med mig kameran ut. Vår balsampoppel är till exempel som vackrast nu på hösten, om du frågar mig. Kanske jag hinner få lite bilder tagna senare i veckan.

Medan M och svärfar har kämpat på för att hinna färdigt panelarbetet har jag försökt röja upp i trädgården. Styrt upp och sorterat ut allt som på måfå ställts in i vedboden så att vi istället fick plats med de båda uppsättningarna trädgårdsmöbler som vi haft uppställda fortfarande, säkert till nån grannes förtret (jag har ingen aning om det faktiskt). Så nu är de borta och skyddade inför vintern. Även trädgårdskrukorna har fått vinterskydd. Jag försökte också rensa upp lite bland den gamla panel som ligger i högar lite här och var i trädgården just nu. Det gick fort att fylla ett släp kan jag säga och jag lär kunna fylla minst ett par till. Skönt att åtminstone börja få lite ordning efter att ha haft en trädgård som ser allt annat än organiserad och välskött ut typ hela sommaren. Och skönt att komma till nytta i annat än att bistå med lunch och fika då övriga två spikar panel.

Men tjusigt blir det de gör! Huset ser ut som nytt nästan. Väldigt fint, och skönt att äntligen får det klart. Nu är det lite mer än en vägg kvar. Jag trodde kanske att de skulle lämna sista väggen till i vår men de tycks vara bestämda att hinna klart, gärna den här veckan. Det torde i så fall innebära att de fått upp lite fart. Vi får se, oavsett vilket har de gjort det väldigt bra, även om det tagit lite mer tid än vad åtminstone jag fick bild av från början. Vi är såklart tacksamma för den enorma hjälp som svärfar bidragit med. Klart att jag hade kunnat bistå M mer i snickrandet men jag tror de uppskattar att göra det tillsammans. När vi kommer till projekten inomhus tänker jag däremot greppa skruvdragaren/hammaren igen.

Inga kommentarer: