söndag, oktober 19, 2014

Filmhelg!

Ingen sovmorgon idag heller, men väl en eftermiddagslur bredvid en filmtittande sambo. Bästa lurförutsättningarna, om du frågar mig. Jag har ju svårt för det där med tystnad så att ligga tryggt med huvudet på låtsasmaken samtidigt som han såg nån slags  halvintressant film är så bra jag kan be om. Jag somnade dock i början av nån form av sci-fi-framtidsrulle och vaknade upp just som han börjat se Captain America: The Winter Soldier (2014). Till en början hyfsat förvirrande (jag trodde jag sovit kanske en halvtimme max) men återigen; perfekt timing!

Det har blivit ovanligt (för i år) mycket film den här helgen. Igår var vi på skräckfilmskväll i Simons hus. Vi satt mitt i obygden på hans gigantiska glasveranda, eldade varmt i kaminen och såg film på ett stort uppspänt lakan via M:s projektor. Väldigt hög mysfaktor! Jag vet inte hur mycket 'skräck' det blev dock, vi började med Oculus (2013) som började lovande om än väldigt stereotypiskt men sen inte riktigt levererade filmen ut. Det blev för långdraget och för tråkig upplösning enligt mig. Men jag vill väl inte säga att den var direkt dålig heller. Sen, till vissas stora glädje som alla kanske inte delade, blev det Nya Zeeländsk skräckkomedi; Black Sheep (2006). Den var ganska mycket "Bad Taste" och lyckades få in både prutt och snopphumor mot slutet. Kanske inte det roligaste jag sett men helt okej som plojig film.


Ikväll ska jag se lite tv-serier, tror jag. M har WoW-raid i vanlig ordning på söndagskvällen så jag passar på att se senaste avsnitten av bl.a Parenthood (still the best!), Greys Anatomy och Downton Abbey. Och så borde jag se TBBT som jag bara sett första avsnittet av än, av någon märklig anledning. Samma sak med SoA, jag har bara sett första och sen inte riktigt haft lust för resten. Måtte det inte bli som med Dexter där sista säsongen fortfarande är osedd. Det känns ju lite trist att lämna walkover före slutet. Jag vet inte varför det blivit sådär.

Inga kommentarer: