söndag, oktober 26, 2014

Nya utrymmen

Jag måste erkänna att det inte blev sådär väldigt många knop gjorda av undertecknad igår. Jag var trött och lite emlig och bortsett att jag bakade en ny typ av dumlekakor jag hittade på nätet samt att köket fick sig en mindre städomgång fram på kvällskvisten så satt jag mest framför datorn och såg ikapp tv-serier, gosade med låtsasmaken (som inte heller gjorde många knop) och klappade svansdjuren. Och jo, jag stickade ett par pulsvärmare till M att ha när han snickrar ute, det var väl lite kärlek det?

Idag däremot fick jag igen för vilan igår. Imorgon kommer nämligen en vän som behöver tak över huvudet nån vecka, och flyttar in i vår lillstuga som det ser ut. Och det är roligt förstås, men då den är sliten är jag lite lite orolig att hon inte ska trivas. Vi har ju haft den uthyrd i stort sett sedan vi köpte huset så jag måste erkänna att ingen av oss riktigt längre hade koll på hur det ser ut därinne.


Men efter några timmar av skrubbande och donande, en rejäl shoppingtur i stans inrednings- och tygbutiker så ser det inte så tokigt ut? Jag hittade ingen ny taklampa så den gamla får hänga och skomakarlampan över köksdelen ska förstås hängas till, men annars ser det väl rätt beboeligt ut? Det rök först in när vi eldade i järnspisen men sen gick det till sig och gav mysvärme.

Resten av stugan består av en hall, en ytterst liten toa med dusch (som vi har plan på att bygga ut vid tillfälle), ett litet "allrums"-utrymme där det möjligen går att ställa in en 2-sitssoffa och en tv om man så önskar, samt ett loft med snedtak (åt båda håll, det går alltså inte att gå upprätt riktigt). Litet men det har inrymt några olika ensamboende som hyrt stugan under längre perioder. Nu har vi dock alltså planer på att använda den lite själv, att inhysa gäster i osv. Det betalar sig inte riktigt att hyra ut (eller, vi har haft för låg hyra) och då vi har ett så pass litet hus själva så är det ju toppen att kunna hysa in gäster någonstans.

Lite pyssel är det att göra med stugan på sikt. Måla om lite, sätta nya tapeter, fräscha till badrummet, göra ny smidigare trapp till loftet och kanske måla bort lite furu (jag är inget fan av furu). Men annars är det fullt användbart. Lite kärlek så blir det där bra...

Inga kommentarer: