fredag, oktober 10, 2014

Fortsatt sjukstuga

Veterinärbesök idag igen. Inte ett så besvärligt för Mina och hon verkade verkligen ta det med ro. Vår veterinär har nån slags magisk lugnande effekt på henne och jag tvivlar att det kommer bli likadant för oss när vi nu ska börja upprepa det vi fick lära oss idag.

Hon tycks ju ha fått diabetes och det tycks som att vi upptäckte det just som det började, därav de motstridiga provsvaren. Imorgon ska vi ta blodsockerprov på henne var tredje timme och på söndag ska vi förutom den proceduren även påbörja insulinbehandling två gånger per dag. Jag är väl lite orolig över hur det ska gå sen i veckan då vi inte är hemma på dagarna. Jag tror inte att jag lyckas vara ledig eller jobba hemifrån på måndag även om jag hoppats på det. Åtminstone inte hela dagen. Jag hade helst velat övervaka henne hemma så att det inte blir tokigt med insulinet under dagen.

En vecka kvar av antibiotikan också. Jag hoppas att det får önskad effekt. Inga fler lyckade kattlådebesök dock vad vi sett. Men hon dricker kopiösa mängder vatten och vattnar golvet med i stort sett motsvarande mängd när vi inte är snabba nog att upptäcka att det är dags. Frustrerande att det inte blir bättre. Diabetesen tror jag att vi kan fixa och jag tror veterinären när han säger att den kan blir bra till och med, men kissandet oroar mig mycket. Det måste ju gå till sig. Vad gör vi annars? Knyter fast en tygblöja på svansdjuret?

Inga kommentarer: