lördag, november 26, 2011

Film 32/11: 30 Minutes or Less

Ruben Fleischer gav oss Zombieland (2009), så förväntningarna på 30 Minutes or Less (2011) var åtminstone att det skulle vara en hyfsat kul film. Levde den upp till förväntningarna? Nja, knappt.

Dwayne (Danny McBride) får den briljanta idén att leja en kille att döda sin pappa och därmed ärva de miljoner som den strikta och på sin slöa son ytterst besvikna fadern är god för. Problemet är att den tilltänkta mördaren vill ha 100.000 dollar i förskott för mordet. Då Dwayne inte är van att göra något själv bestämmer han sig för att kidnappa ett pizzabud och tvinga denne att råna en bank på summan. Han lyckas kidnappa Nick (Jesse Eisenberg), sätter ett bombbälte på denne och får honom att råna banken. Problemet är bara att Nick inte har lust att vara en bricka i någon annans spel.

Efter en kvart har jag i ärlighetens namn lust att stänga av filmen. Den är tråkig och känns mest som en sämre variant på Pineapple Express (2008), men istället för konstant stenade huvudroller har vi konstant idiotiska och icke roliga ditos. McBride gör exakt samma roll som i allting annat jag sett honom i, och det är väldigt tröttsamt. Filmen tar sig dock efter ett tag, men det är mest tack vare Eisenberg och Aziz Ansari, som spelar Nicks bäste vän Chet som försöker hjälpa honom ur den knipa han hamnat i. Han är helt klart roligast (i den mån någon faktiskt är rolig alls) och bäst presterande i hela filmen och räddar den från en total flopp. Dessutom tar sig själva historien något fram emot slutet och lyckas faktiskt fånga mitt intresse något den sista halvtimmen.
Hur Empire fått den här filmen till en 4:a är för mig en gåta, mitt betyg blir snarare knappt godkänt; 2/5.

Inga kommentarer: