måndag, februari 19, 2018

A place for poop

Jakten på den perfekta kattlådan fortsätter. Jag vet inte hur många vi passerat under åren med allehanda olika tillbehör för att försöka undvika att det blir en massa kattsand på golvet eller att det luktar alltför mycket. Vissa lådor har funkat helt okej, andra har mer eller mindre ratats av katterna som hittat andra vägar. 

Jag minns tex den första med svänglucka som slog igen på katten Minas svans. Hon blev rädd och skrek till och hennes två äldre kompisar kom (som alltid då hon pep) till undsättning. Smilla ställde sig mitt i ingången (antagligen inte helt medveten om vad som sen skulle ske utan kanske primärt för att se vad som hänt) varpå katten Rosa började ösa ut sand från lådan ut på golvet. Lösning!

Just nu känns det som att den vi har främst är lite liten för fem katter (!) och att den inte riktigt lyckas hålla sanden inne utan hela badrummet blir som strösslat med lite sand, vilket blir dåligt ihop med duschen. Vita fläckar av bentonitlera lite här och var på golvet i huset, bland annat i trappen upp till övervåningen, vilken jag skurade igår. Nu kan spridningen bero på sanden vi har också, så vi ska testa en annan sort.

I helgen for vi och kollade på lådor som har ingången uppepå själva lådan istället. Som Modkat, den är dessutom riktigt snygg. Ser väldesignad ut. Vi dröjde vid den ganska länge men så funderade vi på om det inte skulle vara att riskera göra det väl besvärligt för vår åldring. Just nu går det bra, hon är fortfarande smidig och rörlig, men vi vet ju inte hur hon blir sen. Och det är dessutom ett helt nytt tänk.

Istället hittade vi den här på nätet som vi gillade:


Cleanstep, ser den inte lite ut som ett hus hemmahörande på Tatooine? Den är beställd, så vi får väl se vad som kommer hem, om den ser lika mycket Star Wars ut på riktigt. Och jag hoppas att kollektivet ska bli nöjt över inköpet.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Skitsnygg! JAG skulle vilja bajsa i den. :-)

Sara sa...

Haha, well..... :)