torsdag, maj 11, 2017

En vecka av motgångar

Jag har helt klart haft bättre veckor än den här. Sämre med, för den delen. Allt har inte varit negativt men det har varit mycket strul på jobbet och min sinnesstämning har kanske inte varit på topp. Men, jag har ökat på motionen igen och det blir långsamt stillsammare i kattkollektivet. av någon märklig anledning kan vi alla trängas i sängen förutsatt att Alice är den som hoppar upp sist. Är hon först kommer de andra inte, men ligger de redan så är det som att de inte ids utan då får hon vara.

Men jobbet är väl den stora utmaningen just nu. Det och lite annat som finns i mitt huvud. Det känns lite stressigt, med kattungar på väg uppepå allt. 
Vi har bytt personalsystem på jobbet och inget är riktigt tydligt. Jag kan väl tycka att vi borde fått utbildning i ett sånt viktigt system (som vi arbetar i varje dag i vår verksamhet) men det har vi inte. Tydligen ska vi lista ut saker själva. Och det brukar jag väl vara rätt bra på, men ett löne- och personalsystem är så pass omfattande, och det här har dessutom få likheter med det förra, så jag går helt bet. Och är det något jag inte är bra på så är det att tackla att jag inte kan. Jag ser alltid till att kunna och att veta, annars tar jag reda på det. Jag vill vara duktig och kapabel. Men nu funkar det inte så den här gången; jag får inte ihop det och jag blir alldeles blockerad i hjärnan. Den bara skriker "jag kan inte!" och så fixar jag det inte.

Men det är ju bara att ladda om. Jag behövde en dag då det var okej att det inte gick. Då jag fick vara irriterad och uppgiven och lite bitter. Idag gick jag till jobbet med en agenda att ta tag i det en bit i taget och försöka greppa det som gick. Så scheman och anställningar må saknas ännu på sina håll (eller har förts över fel från gamla systemet), men jag har åtminstone fått till att lägga in vikariernas timtider och en del sjukfrånvaro. Jag har dock en hel del kvar. Och så lite tid. Det är ju inte som att andra uppgifter riktigt går att sätta på paus. Jag får se om jag spenderar min andra hemmahelg med att jobba ifatt annat, det vore kanske skönt. Och det skulle hålla huvudet borta ifrån annat också kanske, och putta mig tillbaka till läget där jag känner mig kapabel och effektiv igen.

Inga kommentarer: