söndag, maj 07, 2017

Hemmahelg

De här helgerna då M stannar kvar i Sundsvall är alltid så väldigt olika de andra. De blir lugnare, mindre välplanerade oftast men det är snudd på för mycket Sara-tid. Och lite för tråkigt nästan, även om det också är nyttigt. Den här helgen hade jag egentligen tänkt åka till stan på lördagen och besöka Vegomässan men det kändes som att jag behövde vara hemma hos mina små svansar med tanke på allt som är på gång i gänget. Och jag har kommit hem sent många kvällar de senaste veckorna så de har varit själva nog ändå. Sen att åtminstone de två äldsta sover bort största delen av dagarna är väl en sak, men jag finns då här i vart fall.

Idag blev jag dock lite småless på mig själv och bjöd ut Lil'sis och hennes Joel på middag. Jag hade inte så mycket hemma men snodde ihop nån form av indisk gryta med blomkål, kikärtor, morötter osv, som jag serverade tillsammans med ris och philadelphia med franska örter. Det blev helt okej. Och det var trevligt med lite besök en stund.

Över lag har jag ätit bra i helgen, det är som alltid lättast när man är själv (även om jag gärna byter det mot att M är hemma) och dessutom hemma hela helgen och inte behöver tänka kring mat ute. Däremot har jag inte rört mig så mycket som jag borde ha gjort. Det gäller nästan hela veckan. Jag borde kanske ha dragit fram gåbandet under helgen men det har bara inte blivit. Varje gång jag tänkt på det, som alldeles nyss, har det känts för sent på kvällen. Dålig ursäkt helt klart. Till veckan måste jag ta tag i det igen.

Den här veckan får vi ett nytt lön- och personalsystem vilket kommer innebära en hel del merarbete än annars, då allt ska stämma och hinna läggas in från det gamla, som varit stängt i en månads tid. Mycket har hänt under den tiden som ska in före lönekörning och det lär bli lite rörigt, inte minst då vi inte fått utbildning i det nya än. Men kanske kan jag jobba lite hemma i lugn och ro under veckan då jag inte har möten. Det beror på hur det ser ut och hur allt funkar. Vi får väl se om det dyker upp några kattungar mitt i allt...

Inga kommentarer: