söndag, maj 21, 2017

Söndag

På jobbet är jag listberoende för att hålla ordning och minnet uppdaterat. Så snart jag tappar bort mina listor eller glömmer (...) att ha koll på dem (alt är för stressad, klart dålig sak) så tappar jag fokus och nästan lite fotfästet faktiskt. Det är då jag blir stressad på riktigt.
Hemma brukar jag inte vara i behov av samma ordning, och jag har inte heller samma ordning hemma, något jag tycker är lite skönt, men som också gör att jag tycker att mitt ostrukturerade hem inte är uppvisningsbart för vänner, bekanta, kollegor etc då jag har en klar bild av att samtliga deras hem är som tagna ur inredningstidningar...

Helger då jag är själv kan jag dock göra små listor, lite av farten, mest för att jag av någon anledning anser att jag måste "prestera" dessa helger. Alltså, jag vill såklart få saker gjorda, jag hinner/orkar oftast inte så mycket i veckorna, men jag har också nån slags egen press på mig att vara en duktig vuxen och göra saker som "alla andra" (läs; de med barn och "riktiga" liv/familjer etc alltid gör).


Inte i närheten av mina jobblistor med färgkoder osv, men ändock en lista. Med många punkter, väl uppdelade, för att jag ska få extra känsla av prestation då jag kan pricka av flera punkter i samma veva. Lite fånigt, men det funkar på mig faktiskt. Det som inte funkar är att se det som att jag faktiskt har prickat av rätt mycket (och gjort saker utanför listan) utan jag fokuserar på det jag inte gjort. Men jag borde faktiskt ha rensat lite rabatter och tagit tag i min röriga garderob... Och dammat lite mer än nästan inget alls...

Om jag ska klappa mig själv på axeln istället så gjorde jag god mat till mitt allena jag i helgen. Så bra att jag gjorde mer igen ikväll och la i lådor till veckans luncher. Supernöjd blev jag med min ihopsvängda röra av stekt halloumi (kryddad med sambal), svamp, paprika, lök, avokado och mango. Jag serverade det på en tjock bädd av sallad och åt det med tzatziki. Gott!

En sån där beryktad "matbild"...
Nu väntar en kortvecka igen, vilket både stressar lite och känns riktigt skönt. Inte minst om nu M kommer sig hem redan på onsdag kväll. Vi får väl se. Det lät som att jag skulle kunna ta fredagen ledig i vart fall, så jag hoppas på det. På en fyradagarshelg borde jag väl hinna få ordning på både dammråttor, rabatter och garderob?

Inga kommentarer: