torsdag, januari 21, 2016

"If you're feeling a little down, a little bit of kneading really helps"

Som någon slags grundläggande tanke då jag själv alltid hamnar under sk 'specialkost' så tycker jag ju att det är en fördel om man kan ordna något som alla kan äta när det ska bjudas på fika eller mat. Imorgon är det mitt kontorsrums tur att stå för fredagsfikat och då min kära kollega är sjukskriven föll lotten på mig själv. Så jag tänkte att jag skulle försöka baka något gluten- och laktosfritt. Jo det gick ju bra...

Av någon anledning skrev jag inte av receptet, inte för att jag tror att det gjort någon skillnad, i mitt huvud stod det "majsmjöl" hela tiden. Men det skulle förstås vara mandelmjöl. Det 'roliga' är att jag minns att jag såg mandelmjöl på samma hylla och tänkte att det var ett dyrt mjöl. Mitt misstag upptäckte jag först när jag dubbelkollade i receptet efter att jag tyckte kakan i ugnen såg lite mastig ut.

Nu vet jag inte vilken skillnad det egentligen skulle gjort, kakan ser fin ut men hade lite matbrödskonsistens när jag provsmakade (jag var trots allt smart nog att hälla lite smet i en muffinsform för att kunna provsmaka...). Så jag vet inte. Jag blev superosäker och nu är en vanlig morotskaka i ugnen. Antingen tar jag med mig majsmjölskakan också och låter den får smakas eller så springer jag över vägen till konditoriet och köper något till min kollega istället.

Ja 'samma för alla'-tanken var kanske god men det gick ju inget vidare. Undrar just vad Mary Berry skulle sagt om det här...


3 kommentarer:

Fru Månsson sa...

Hur gjorde du, blev det majsmjölskakan, konditoriet eller ingen av dem? ;-)

Sara sa...

Majsmjölskakan blev kvar hemma, jag tänkte testa den ikväll, kanske servera den med grädde eller nåt som lättar upp den lite. Det blev en glutenfri jättebiskvi från konditoriet istället till min glutenfria kollega, och en icke glutenfri morotskaka till övriga. Jag tror att samtliga blev ganska nöjda i slutändan även om jag själv var lite missnöjd.

Fru Månsson sa...

Omtänksamt av dig, jag är själv likadan som sig, känner igen mig i vissa saker du skriver. Du behöver absolut inte vara missnöjd heller, syftet var gott och som du säkert vet kan det ibland vara mycket lättare att peppa andra än sig själv. En stor KRAM till dig!