söndag, januari 31, 2016

Brittiskt tv-träsk

Jag borde väl egentligen plöja filmer med Oscarsnomineringar men jag har inte riktigt varit på humör. Några har jag sett men jag har lite för många kvar. Nu är det ett tag kvar till 28 februari så jag lär hinna se en hel del oavsett.

I alla fall så har jag plöjt en rätt oväntad serie den senaste veckan. Fresh Meat (2011), vad som bäst kan beskrivas som en brittisk collegeserie med en egentligen alldeles för liberal syn på narkotika för min smak. Jag skulle egentligen bara se vad det var då jag sett en hel del av en av skådisarna, Jack Whitehall, i allehanda brittiska lekprogram (samt en av hans egna standup-föreställningar) och tyckt att han visat prov på både humor och viss charm. Ja och hur det var så fastnade jag.

Fresh Meat
Jag kan inte påstå att det är en superbra serie, men medelbetyg kanske, och då förstår jag att jag pratar utan att tillhöra målgruppen egentligen. Men en viss charm har den, jag gillar tex att den inte är så tillrättalagd. Det känns som att den bär på nåt slags arv av serier som This Life (1996) (som det fö tog mig en evighet att hitta igen då jag inte för mitt liv kunde minnas vad den hette eller helt säkert vilka som var med) och Coupling (2000) med flera (säkert lite lite av The Young Ones (1982) också), och jag gillar väl det.  

Och ja, jag drar mig bara mer och mer åt brittiska tv- och filmproduktioner, men det är nåt i det jag gillar. Vass humor, realistiskt djup när det gäller men samtidigt ett lättsamt synsätt på livet. Inget av det är ju direkt särskilt vanligt i de amerikanska motsvarigheterna, det blir oftast för glättigt och tillrättalagt.

Så vill ni ha tips på skojiga brittiska lekprogram (tråkig benämning dock) från en som plöjer sånt på youtube närhelst huvudet inte orkar mer engagemang än nödvändigt så kan jag tipsa om att söka rätt på lite avsnitt av tex Never Mind the Buzzcocks, Would I Lie to You, 8 out of 10 Cats (samt 8 out of 10 Cats does Countdown), QI och Big Fat Quiz of the Year. Mycket nöje!

Inga kommentarer: