torsdag, februari 15, 2018

Världen är tokig

På radion i morse sa de att den hemska skolskjutningen i USA inatt var den 18:e i år. Jag tänkte att de måste ha fel, men att det kändes konstigt att de halvvägs in i februari skulle ha tänkt att det fortfarande var 2017. Jag bytte kanal en stund och även där kom uppgiften. 18 på 6 veckor? Kan det stämma?

Jag skrev det till M i ett chattmeddelande och en stund senare kom ett svar att det visst var den 273:e skolskjutningen sedan 2012. Så 18 bara i år och alltså 273 skolskjutningar på drygt sex år? Helt vansinnigt. Det låter ju helt åt fanders, varför har inte det fått större rubriker?

Och kanske än mer märkligt; varför är det inreseförbud och murar som diskuteras i USA och inte det här? Visst, det diskuteras vapenlagar men om något så blir det ju inte svårare att få tillgång, snarare enklare. Åtminstone känns det så. T.ex stoppade Trump lagen som Obama påbörjade som skulle göra det svårare för psykiskt sjuka att skaffa vapen. En lag som föreslog efter att 20 små barn sköts ihjäl på en skola. Snarare verkar Trumps svar vara att om alla bara är beväpnade så kan de ju försvara sig mot tex skolskjutningar. Som att skicka beväpnade barn till skolan lagligt skulle vara svaret på det här.

Ibland känns världen helt uppochner.

Inga kommentarer: