fredag, oktober 07, 2016

Heja fredagseftermiddagar

Vi har ju simmat varje fredag eftermiddag ett antal veckor nu, Li'sis och jag. Men idag blev hon utringd på jobb så vi bestämde att vi får ta igen det nästa vecka istället. Och istället blev jag påmind om hur skönt det faktiskt är att jobba lite senare på fredagseftermiddagarna. Många kollegor flexar ut tidigt (välförtjänt efter långa dagar), administratörerna har kortdag, det är få möten på kontoret och utöver det så är telefonen oftast ganska tyst och det plingar inte särskilt ofta om mejlen heller.

Arbetsro, helt enkelt. Och lite småmysigt. Jag har spenderat många såna sena eftermiddagar, inte minst sedan M började jobba i Sundsvall. Även de helger han kommer hem så dyker han upp som tidigast vid 22-tiden så jag har som ingen brådska. 

Och idag hann jag lösa en del bemanningsluckor framöver vilket är så väldigt skönt att inte ta med sig hem att grubbla på. Jag la in ett schema som ska gå igång i november, hann skriva ut lite avtal, skriva ut ansökningshandlingar inför intervjuer på måndag, prata en stund med en medarbetare som behövde prata av sig lite, spika en jobbannons som ska ut och uppdatera vår facebooksida. Med mera. Produktivt alltså.

Och inte minst är det en vinst att den mesta fredagsmysstressen är borta i butiken när jag trillar in vid 18-19-tiden.

Och jag blir lite kär varje gång jag kommer ut från kontoret
och ser fina Suzy troget stå och vänta på mig

Inga kommentarer: