lördag, augusti 15, 2015

Hösten kommer snart...

Vi har några riktigt fantastiska sommardagar såhär i slutet av semestern. Jag drömmer lite om en ljummen och vacker höst. Redan nu. Jag tycker faktiskt inte sommaren har varit så horribel som 'alla andra' tycks tycka. Jag tycker vi haft en helt okej ledighet, även om det kanske varit lite lynnigt och i stort sett omöjligt att gå efter prognoser ens med kort varsel. Men eftersom jag inte är en person som gillar att halvnäcka i trädgården, hänga på stranden eller shoppa på stan i shorts så står jag mig ganska nöjt. Jag fungerar ändå inte särskilt bra i hög värme, jag är nog inte gjord för sånt.

Men hösten är lite av min favorit. Jag gillar hösten bäst, även om också jag ledsnar lite då mörkret övergår till att bli mer eller mindre konstant här uppe och då snön fortfarande lyser med sin frånvaro. Då är det inte fantastiskt, men det är långt till dit. Jag ska försöka ta mig för att läsa lite i höst, tror jag. Jag har varit ruskigt dålig på det det senaste året minst. Jag brukar läsa på sommaren men det har inte blivit av alls i år. Men jag har handlat på mig ett litet gäng aspiranter så jag ska försöka ge mig tid. Och då försöka att inte bara fastna i spännande biografier eller dokumentär litteratur. Lite fiktion hade nog inte skadat. Jag tar gärna emot tips på såna böcker, men det måste vara nåt jag fastnar snabbt i, annars ger jag fort upp och plockar på mig en biografi istället...

2 kommentarer:

Iréne JB sa...

Har bara läst en bok i sommar, Zorro av Isabel Allende. Kolla i mina läslistor på bloggen så hittar du fler tips. I år har jag inte läst så mycket, men tidigare års listor finns om du söker. Rekommenderar Zorro i alla fall då jag fastnade lätt i den. Vill du så skickar jag den till dej.

Sara sa...

Tack för tipset, jag ska kika! Jättesnällt :)