fredag, januari 04, 2019

Ledig fredag

Jag gjorde så rätt som höll fast i de tänkta lediga dagarna. Jag hade kanske tänkt lite sovmorgon men sen var det städa och fixa lite hemma som stod på schemat. Istället så fann jag mig i sängen ända fram till 12-tiden då hungern drev upp mig. Jag sov inte hela tiden, var tex uppe då M steg upp vid 6 och tittade i perioder på tv, gosade katt och kollade nyheter på mobilen. Men mer sömn än vanligt blev det allt totalt sett, och det var nog just vad jag behövde.

Efter min risgrötslunch fick jag energi och tog tag i städningen. Tänkte först att jag inte skulle orka så pass mycket som jag först tänkt men som vanligt; då jag väl var igång så gick det av bara farten. Jag gillar egentligen att städa, det finns en tillfredsställande känsla i att pricka av och se skillnad på nåt vis.

Jag ska inte säga att det var spotless när M väl kom hem, vi har fortfarande en massa grejer på fel plats (om det nu inte är normalt att ha 7 datorer av olika slag, vissa med extern skärm, i vardagsrummet?), men det kändes rent och, well, finare i vart fall. Och jag kände mig hyfsat nöjd.

Inga kommentarer: