måndag, januari 07, 2019

Award season - woho!

Så var det dags, första filmgalan är på gång. Jag brukar inte sitta uppe för Golden Globes men jag la in lite lediga dagar på måfå då vi skulle meddela våra önskemål inför jul/nyår och råkade (faktiskt) få med morgondagen bland dessa. Då jag insåg att det sammanföll så behöll jag ledigheten trots att jag tänkt backa på den först. Så skojigt att kunna se den live.

Det är egentligen en bitvis ganska plastig värld, väldigt långt från min egen verklighet men det kanske är det jag gillar. Trots det bitvisa plastiga så är galorna också väldigt mycket glädje och stolthet och har dessutom ofta en del inklämd sarkasm som jag gillar. Självdistans är skojigt.

Nattens värdar; stora förväntningar!


 Just nu är det timmen med röda mattan som är igång, själva galan börjar först kl 2. Det är den här timmen som skådisarna försöker få till vettiga, hyfsat innehållsrika intervjuer med programledare som mest halvskriker "Oh my God!!" till svar på nästan allt de säger. Inte lätt att försöka få fram något givande då. Ett märkligt dyrkande ibland, men det hör väl till spelet. Sedan det blev en "big no no" att fråga kvinnliga skådisar om kläderna (helt rätt) så är det som att programledarna inte riktigt funnit sin plats i det hela, det är rätt spännande faktiskt, snudd på löjeväckande ibland. Och väldigt amerikanskt i min bok.


 Globes är ju lite lättsammare än Oscars så det är fler möjligheter till oväntade saker, vi får väl se om det händer nåt kul inatt.

Inga kommentarer: