måndag, januari 07, 2019

Nygamla serier i vår

Jag har fortfarande kvar min gamla Episodes-guide där jag lägger in alla serier jag sett (de jag minns) men framför allt de jag följer så att jag kan se när det kommer nya avsnitt. Speciellt kul är det när det plötsligt dyker upp serier som jag trodde inte skulle höras av något mer. Hade jag inte haft Episodes så hade jag missat dem.


Nu syns det dåligt (klicka för större bild?) men nu i januari dyker det upp en del nytt spännande. Bland annat får den isländska serien Ófærð (eller Trapped som den heter på engelska) från 2015/-16 en ny säsong. Jag trodde det var en typisk serie som avslutades efter sin enda säsong, och det kunde den mycket väl ha kunnat göra med tanke på att den knöts ihop rätt bra. Men den var väldigt bra så jag är superglad över att det kommer mer! Har ni inte sett den så kika definitivt på första säsongen.

Även Friends from College (2017) får en ny säsong. Nu var det ingen toppserie på något vis (ser att jag gett den 5/10 på imdb) men den var helt okej att spendera tid framför med skådespelare jag gillar, bl.a Cobie Smolders och Fred Savage

The Orville (2017), Seth MacFarlanes "Star Trek-serie" har redan börjat sända sin andra säsong. Inte heller en favorit per se kanske, men den har sina poänger som nån slags satir på gamla sci-fi-serier. Återstår att se om det finns nog med underlag för en andra säsong.


Min gamla 90-talsfavorit Cold Feet (1997) som gjorde en "13 år senare"-återkomst 2016 får också en ny säsong, något jag inte heller var säker på men ser fram emot, även om jag är lite rädd att de kommer att köra för länge. Återkomsten växte med sin andra nya säsong måste jag säga så potentialen finns dock.


Andra kära återseenden; brittiska Grantchester (2014), Catastrophe (2015) och Cuckoo (2012) kommer alla igen, likaså Agatha Raisin (2014) som är ganska fånig men lite småsöt och lättsam. Och en av mina största deckarfavoriter Vera (2011) börjar sändas i UK på söndag, jag hoppas att det går att se de avsnitten snart.



Jag som tycker att jag inte riktigt följde några serier, mer än att jag "binge-såg" ett gäng på typ Cmore eller Netflix. Kul att ha serier som jag behöver vänta in lite också, vi har ju nästan helt slutat titta på tv på det viset.

Inga kommentarer: