lördag, februari 11, 2017

Potatisvana

Det som är svårast då man räknar kalorier och ska planera måltider, är att man behöver tänka bort potatis, pasta och bröd. Bröd kan jag leva utan (och då försvinner också en hel del ost, min stora last, vilket är bonus) och egentligen det andra med, men det är betydligt svårare att komma runt och samtidigt få en vettig måltid. När jag planerar nu så tänker jag 1) nåt med bra protein (grönsaksbiffar, quornprodukter, sojaprodukter osv) och 2) grönsaker. Det innebär hittills kokta/ångkokta grönsaker eller ugnsstekta grönsaker. Det är gott, men jag måste hitta nåt mer att variera annars kommer det att bli tråkigt på sikt. 

Jag sonderar terrängen vad gäller receptbanker i appar osv just nu på jakt efter variationer, men helt lätt är det inte. Nåt positivt däremot är att jag återupptäckt något jag åt väldigt mycket av under studierna; Ajvar Relish. Jag föråt mig helt klart på det men det var riktigt gott och funkar bra för att göra det mesta lite roligare på tallriken, även om jag aldrig varit nån större såsmänniska.

Helgerna är dessutom lite mindre strikta än vardagarna. Dels är det lite svårare de helger som jag inte är själv, det äts ute ibland osv. Men så vill jag ju känna att jag kan unna mig nåt ibland också. Om jag håller det så strikt jag kan 5 dagar i veckan (vilket lätt innebär en halvering av antalet kalorier än förut) så kan jag släppa lite lite på det under helgen. Det lär gå långsammare, men motivationen kanske räcker längre. Det betyder inte chips- och pizzafrossa på helgen, bara lite mindre nogräknat. Och kanske nån liten påse godis ibland.

Inga kommentarer: