tisdag, augusti 02, 2016

Åskdag

Idag har det banne mig åskat nästan hela dagen. Det började sent igår kväll när jag låg vaken och inte riktigt kunde somna. Det dundrade återkommande och jag gjorde mitt bästa för att inte bli nervös. Jag ska inte säga att jag är jätterädd för åska (längre, som barn var det snudd på traumatiskt) men jag tycker inte om det. Speciellt inte att vara ensam hemma när det åskar, jag har gärna någon som kan distrahera mig lite.

Så tog jag hem en app där man kan se blixtnedslag och det lugnade lite då jag kunde se att det mest åskade över havet. Men jag fortsatte vakna till och från av att det dundrade ute och kattorna låg båda nära mig i sängen hela natten.

Många blixtnedslag de senaste 24 timmarna....
Sen har det fortsatt åska till och från hela dagen. Senaste omgången var vid 19-tiden ikväll och sen har det faktiskt varit tyst. Enligt appen har det närmaste nedslaget varit några kilometer bort, annars har det antingen tagit vägen över inlandet eller en bit ut över havet. Som vanligt, av någon anledning. Det åskar sällan rakt över här.

Och det som egentligen är det enda med åska som skrämmer på riktigt hände någon annan idag. Några mil söder om Umeå brann ett hus ner till grunden efter ett blixtnedslag. Familjen var inte hemma som tur var men blev hemlös. Så väldigt eländigt. Och jätteläskigt. Husbrand är en av de saker som skrämmer mig allra mest. Det är så otroligt förintande, verkligen inget blir kvar. Och på toppen av det skräckberget står förstås mina älskade husdjur, att det skulle hända dem något.

Nä usch, det vill jag inte tänka på. Jag hoppas det blir en icke mullrande natt nu. Katterna har för säkerhets skull parkerat sig för natten i sängen redan (själv har jag en bit av kanten...).

Inga kommentarer: