söndag, december 14, 2014

Snart ledigt!

Det känns som att det enda jag skriver här numera är att tiden går fort. Men det gör den. Snart är året slut. Sådär bara.

Längtar efter lite sammanhängande ledighet faktiskt. Jag tog ledigt i fredags för att minska ner flexkontot lite (annars brinner en del inne vid årsskiftet och det vore ju dumt) och det var välbehövligt. En dag hemma bara för mig själv (och tre svansar förstås) som jag kunde spendera länge i sängen framför alpint på tv, lite utomhusröjning i trädgården (jag ser annars aldrig vår trädgård i dagsljus numera) och lite städande och röjande av kök och hall. Äntligen, bättre sent än aldrig, är våra sommarskor och jackor i förvar i källaren och smörjoljan och borrarna som tagit plats på köksbordet ett tag bor nu i förrådet som de borde. Jag skulle behöva städa så mycket mer och planen är väl lite golvstädning i eftermiddag, men det var skönt att få röja undan lite. Och faktiskt, att få vara själv och inte egentligen ha så många måsten.

Jag kan ibland sakna den fördelen med att jobba natt som jag gjorde tidigare. Att ha lediga vardagar bara för mig själv. Att kunna fara och träna mitt på dan när ingen annan nästan var i träningslokalen (idag orkar jag mig inte ens dit, jag är som manglad efter jobbet), att kunna pyssla på hemma bäst jag ville, sova mitt på dagen och åka och handla när de flesta andra är på jobbet. Småsaker som det. Men det finns så många nackdelar med nattjobb också. Den ständiga molande tröttheten jag kände de sista åren tex. Det är inte samma sak nu.

När fredagens arbetspass är gjort kan jag se fram emot en hel veckas ledighet i vart fall. Ångrar lite att jag satte upp mig på att jobba dagarna före nyår men å andra sidan kan det vara bra att komma in och släcka ev mindre bränder och sen åter kunna vara ledig några dagar till i lugn och ro, förhoppningsvis. Tack vare alla helgdagar som infaller på vardagar i år så blir det en del ledighet ändå. Och som sagt, det är oerhört efterlängtat just nu. Depåerna med ork är snart tömda. Det har varit en arbetsam höst, på flera plan.

Inga kommentarer: