måndag, december 22, 2014

Ledig!

Ledig dag men tidigt ska jag ju upp oavsett. Varje dag i två månader nu har klockan ringt 6:15, vardag som helg. Det går bra men visst hade det allt varit skönt med en endaste sovmorgon någon gång. En riktig 8-timmar-i-sträck-natt. Men vad gör man inte för sin sjuka dam? Jag ska ta mig tid lite senare att berätta lite mer vart vi är just nu med all sjuka och utredande. Inte i mål än i vart fall. Men hoppet finns kvar, även om det grusas allt mer.

M har inte kunnat ta ledigt idag och imorgon som undertecknad så den enklaste, minst resiga lösningen för att jag skulle kunna fixa sluttampen på julhandlandet idag var att jag blev med honom in till stan på morgonen. Jag var ju ändå vaken...

Så nu har jag ätit frukost och småfikat lite på fiket på Östra station. Rätt mysigt faktiskt. Ganska tomt på resenärer och med fin utsikt genom de enorma fönstren. Av all den nya arkitektur vi fått i Umeå så är nog just Östra station den som faller mig mest i smaken.

Jag har läst nyheter och bloggar. Planerat det sista för vår ansvardel av julmiddagen och skrivit inköpslista till maxi-besöket i eftermiddag. Nu ska jag strax packa ihop mig och fara in mot stan. Sen väntar lunchdate och shopping. Bara jag slutar gäspa så blir nog det bra.

Bara känslan av att vara ledig äntligen gör allt enkelt idag känns det som. Som jag har längtat efter lite sammanhängande ledighet. En hel vecka är jag arbetsfri om inget oförutsett händer. Lyx!

Inga kommentarer: