söndag, november 09, 2014

Pre-Parenthood-slut-ångest

Två avsnitt kvar säger MyEpisodes, tre säger IMDb. Jag hoppas att den sistnämnda har rätt, det innebär åtminstone tre veckor för alla omkring mig att komma på ett sätt att trösta och underhålla mig när världens bästa tv-serie har slutat för gott! På riktigt vet jag inte hur det ska gå...


Det är förvisso en serie som varit lite halvjobbig rent känslomässigt på ett sätt som få andra lyckats med, så jag vet inte om min första tanke; att se om Six Feet Under (2001) från start, är en så god idé. Serien jag sträcksåg från start först när den skulle komma till slutet på tv och därmed nästan lyckades skapa en riktig depression pga alla existentiella och tunga frågor som den innehöll. Idag kanske jag inte skulle känna så förvisso, men jag tror inte jag törs ta risken.

Sicken tv-mjukis jag kan vara då...

Om jag får gissa det tydligen oundvikliga slutet av serien ändå (*spoiler alert! om ni inte sett senaste säsongen) så tror jag att det kommer bli lite lyckotårar efter en del omak: 1) Joel och Julia återförenas 2) Hank återförenas med sin exfru varpå 3) Mark lägligt kommer åter och fyller Hanks plats hos Sarah 4) Amber föder sitt barn och återförenas inte med Ryan (oklart vilket jag vill där) 5) Crosby hittar ett nytt braigt sätt att försörja sig och sin familj på via musik medan 6) skolan går så bra att Adam kan syssla med den på heltid med Kristina. Sen hoppas jag att 7) Zeke och Camille får avsluta som glada pensionärer så att inte serieförfattarna tänkt sig att alla ska samlas kring en avslutande hjärt-tragedi för det tror jag inte att jag pallar...

Återstår att se hur många som slår in. Har jag glömt nån? Okej; 8) Haddie tror jag inte vi återser, 9) Max får kanske sitt första förhållande i lås och 10) Drew lämnar sin osympatiska (lite väl?) flickvän och flyttar in med syrran istället. Så.

1 kommentar:

A K E sa...

Jag yrkar bifall till alla (utom 2an och 3an givetvis). Håller med om att den blir svår att ersätta denna serie.Idag såg jag en gammal (1998) film som hade en väldigt ung Amber med. Hope floats.