söndag, november 16, 2014

Helg!

Det har varit en märklig vecka, måste jag nog tycka. Jag har varit på ett väldigt skumt humör, till att börja med. Lite grinig, lite lättirriterad och morrig. Sådär så att saker jag annars brukar stå ut med eller inte bry mig så mycket om plötsligt blir irritationsmoment. Även sånt jag egentligen vet inte är menat som det lät.

En vecka med nya besked, både vad gäller jobb och vad gäller katt. Inget av det kanske så överraskande men det ena mer omtumlande än det andra. Saker kommer att förändras, det är väl säkert. Och kissen har förvisso bra tänder nu (trots början till Forl) men sin tredje uvi på en dryg månad. Hurra.

Helgen har hittills varit ganska lugn och otvungen. Jag stiger förstås fortfarande upp kl 6:15 varje morgon och även om jag faktiskt lyckats somna om i helgen så känns det inte direkt som sovmorgon. Hattig sömn gör mig mest trött (och irriterad), jag tror egentligen det skulle vara bättre att ta ut en tantlur på eftermiddagen. Men vad kan jag göra halv sju på morgonen som inte lever om? Inte sådär väldigt mycket produktivt.
Igår var jag på en liten shoppingrunda i stan med Simon. Vi var båda trötta så det blev ganska lugnt. Tittade och pratade mest. Handlade praktiska, tråkiga saker. Och en massa godis till filmkvällen vi sedan hade ute hos honom igen. Det var riktigt trevligt. Två filmer på storduk i kaminuppvärmda uterummet med låtsasmaken och syster med pojkvän. Lättsamma filmer, vilket passade mitt humör bra.

Idag vet jag inte hur planen ser ut. Lil'sis och Robin sover över i lillstugan vilket är mysigt. M var ute och städade lite, tände ljus och spelade musik inför att de skulle komma igår. Och jag stod på loftet med dubbla snedtak och försökte bädda sängen efter bästa förmåga... Men jag tror de gillade sitt getaway-ställe. Jag har inte vågat mig ut för att se om de är vakna än, bäst att låta dem vara antar jag.
Städa behöver jag förstås. Det ser rörigt och stökigt ut och är i behov av hittande av plats till vissa grejer, och som vanligt utplockande av annat (jag vet inte varför vårt köksbord tex är en magnetisk plats för verktyg, smörjolja etc...). Vi får väl se vad som finns tid och ork till idag.

Inga kommentarer: