onsdag, september 27, 2017

Hemmadag

Idag jobbade jag hemma igen, lugnt och skönt. Tills internet försvann i ett antal orter här i norr, tydligen. Jag kunde ta lite samtal och kolla ett dokument men sen bestämde jag mig för att flexa ut tidigt och ta med mig hela kattfamiljen ut i trädgården.

Jag målade klart knutbrädorna så nu är de redo att sättas upp så snart vi får tid. Om de torkar, vill säga. Det är väl egentligen snudd på för kallt för att slamfärg ska torka optimalt men de kan ju torka åtminstone till söndag så nog ska det gå bra.

Det är skojigt att se de tre nya svansarna vara ute på vift. Nyfikna och både orädda och rädda, det växlar väldigt snabbt. Och de äldre tittar på med både intresse och irritation, på nåt vis, men oftast håller de sig i närheten av varann. Grannens kattunge Marx kom också ut och busade. Jag bytte några ord med grannen Tomas som äger/servar Marx och han tyckte att våra kattungar var stora, så pass att han först inte uppfattade att de var ungar, inte fullvuxna. Ja, kanske är det så. Det skiljer ju inte så mycket i ålder (6 veckor) och de har väl olika gener osv. Våra är kanske lite yvigare i pälsen, efter sin långhåriga mamma.

Jag trotsade min envisa trötthet och tog mig iväg på en powerwalk på kvällen också, innan mörkret kom. Det går ju rätt fort nu, jag hinner knappt hem innan det skymmer. Och utan gatubelysning så lär jag inte ge mig ut då det blivit mörkt. Synd, för det är ju hemskt fint och ljuvlig luft så här års. Jag hoppas att M kan hjälpa mig få liv i motionsbandet som jag tog fram förra veckan men som inte vill fungera plötsligt. Förhoppningsvis är det väl damm nånstans bara, vi får slå våra kloka ihop i helgen och se om vi löser det.

Inga kommentarer: