torsdag, juni 30, 2016

Imorgon så!

Jag har varit sjukt effektiv den här veckan må jag säga. Alla vikarier har till sist gett tummen upp för arbetsplats, schema, avtal etc och jag har betat av min ganska gedigna "To do before vacation"-lista till ungefär 95% och för varje strykning av sak att göra har jag känt en större tillfredsställelse än vanligt (jag jobbar ju förstås alltid med listor). Som grädde på moset har jag fått flera sms från medarbetare som gjort glada tillrop och gett mig fina ord att suga på under min bortavaro. Då känns det ju som lite extra kul att komma tillbaka sen med det i bakhuvudet. Fina medarbetare är guld värt, och då inte bara för att få beröm förstås.

Så det ser då ut som att jag får ta semester efter morgondagen. Rapportering till försäkringskassan står kvar på agendan och det kunde jag som inte göra förrän imorgon då månadsbrytet varit. Jag har dessutom tagit på mig två semesterlediga kollegors rapportering också men jag har förberett allt så det ska gå fort att räkna imorgon. Har jag flyt kanske jag tom kan plocka ut lite flex på eftermiddagen (fast nu kanske vi inte ska gå händelserna i förväg).

Det känns konstigt att gå på semester och släppa allt till kollegorna som är kvar (som blir allt färre). De brukar säga att när man inte har nån vikarie men verksamhet som fortsätter att tuffa på som vanligt (dygnet runt dessutom) så har man egentligen inte riktigt semester. För du måste som arbeta i förväg före semestern och efter har du en massa att ta igen. Och under tiden försvinner inte direkt ansvaret heller. Det finns en del sanning i det. Jag klagar inte men nog hade det varit skönt att veta att nån tar vid, mer än för det mest akuta, när jag är ledig.

Men det ska bli sköna två veckor av ledighet. Sen ska jag ju in och jobba en vecka innan jag får fortsätta tre veckor till. Om jag ids så länge, vi får väl se. Och nästan inget står på agendan, det känns både lite tråkigt och lite skönt.

Snart semester hörrni!


Inga kommentarer: