tisdag, oktober 13, 2015

Pigg 15-åring!

Citerar mig själv:


Precis så! Jag satt i möte under tiden M var hos veterinären med Smilla och jag hade henne i bakhuvudet hela tiden. Efter det med Mina och efter alla bråkskador på Rosa så ville jag att vi skulle kolla upp min äldsta svans också. Så när hon ändå skulle chipmärkas (det var tydligen inte populärt, en fräsning bjöd hon allt på) så togs det blodprover, kollades tänder och öron och så kände veterinären igenom henne. Och inga problem hittades alls!
Enligt M så blev veterinären förvånad när han berättade för henne hur gammal Smilla är (Smilla intygar att det var så för övrigt) och tyckte att hon var en pigg och frisk katt. Hon skulle kunna tappa kanske ett kilo som mest men det ska i så fall ske långsamt, under ca 8 månader, för att undvika att kroppen tar skada, vilket den visst kan vid hennes ålder. Så vi ska försöka med det. Jag som var säker på att vi skulle få banne av veterinären för hennes vikt, men tydligen var det mer 'fluff' än vikt, hon ser större ut än vad hon väger.

Och ja rymningshistorien har vi kanske hittat på själva, men den går helt i anda med vad jag tror att kapten Smilla skulle ha sagt om hon kunnat. Vår lilla dramaqueen. Hon tar då eftermiddagens äventyr med ro och var inte ens särskilt brydd då jag tog bort plåstret.

2 kommentarer:

Linda sa...

Härligt!

Sara sa...

Absolut välbehövda goda nyheter!