tisdag, oktober 13, 2015

Daglig kamp

Vi förlorade kampen om tratten med Rosa rätt omgående och nu låter vi henne vara. Jag tror att det går ganska bra ändå, och jag hoppas att det inte försenar hennes återhämtning alldeles för mycket. Men damen är envis. För ev framtida problem funderar jag på att inhandla en sån där uppblåsbar krage som är mer som ett tjockt halsband och som inte är lika mycket i vägen för synfältet eller när det ska ätas, sovas gå i trappor etc. Kan vara en bra sak att ha.

Just nu sitter jag och låtsas som att jag inte alls har blandat antibiotika i maten hon just fick och hoppas att hon ska ge upp till sist och äta. De första två dagarna gick medicingivningen skapligt; då slickade hon tom upp pastan med antibiotikan från mina fingrar. Men sen har hon ledsnat och de sista två gångerna har jag nog varit lika insmetad som hon, men hon har ju sen kunnat slicka i sig eländet när hon tvättat sig så det har ju funkat, om än varit en tråkig historia.
Såret ser bättre ut. Tror jag. Det sprack ju upp och blev två stora hål men nu tycks det ha läkt mellan dem och jag hoppas att det är en bra sak. Det är ingen svullnad eller varbildning i vart fall.

Och nu äter hon av maten! Återstår att se om hon lyckas få i sig allt utom medicinen trots att den är noga utblandad. Jag anar att det inte går att lura henne...

3 kommentarer:

Linda sa...

Jag skaffade en uppblåsbar tratt till Palten. Dock tänkte jag inte på att klippa klorna noga innan jag satte på den, så den pös ihop lite. Men fyllde ändå sin funktion.

Henne smetade jag in frambenen på när hon fick medicin i pasta-form. Mån om ditt utseende som hon var så slickade hon snabbt i sig allt!

Linda sa...

Tratt var ju fel! Krage ska det vara!

Sara sa...

Nu är kuren över och hon pustar ut lika mycket som vi, tror jag. Hon fick nog knappt i sig den sista dosen, hon ville bara inte. Smeta kring munnen och på tassarna som du skrev, fungerade ganska bra men hon var ju inte särskilt glad och pälsen blev som alldeles fet. Tror det är mer konsistensen än smaken som hon ogillar, tror det lägger sig i munnen på ett otrevligt sätt.
Ska preventivt inhandla en sån där krage i vart fall!