söndag, april 26, 2015

Superhero!

En lat helg snart till ända. En helg som lite gått i nån slags seriehjälte-tema. 

Igår var vi på bio och såg Avengers: Age of Ultron (2015). Den var absolut helt okej, bra underhållsvärde men kanske inte så mycket mer av något än väntat. Men 3/5 skulle jag nog ge den i betyg. Det är mycket good vs evil i de här filmerna och ibland hade det varit kul med nån liten variant på det. Men då hade det förstås inte varit troget originalet. En stor del av behållningen annars är Iron Man/Tony Stark/Robert Downey Jr:s* humor, skulle jag vilja säga, även om inte heller den överraskar särskilt. Nu låter det inte så bra, men jag blev underhållen och den var klart sevärd!


Sen har vi sett klart serien Daredevil (2015) på Netflix, också seriehjältestory förstås. Jag läste lite som barn i tidningarna men inte särskilt mycket med tanke på de enorma mängder och invecklade historier och relationer som finns om och mellan alla dessa hjältar. Det plus att jag nu har sett en hel del filmer i ämnet tycks ändå inte ha gett mig full koll på hur alla relaterar till varann. Jag spenderade en god stund med att läsa wikisar om Daredevils relation till Black Widow som i sin tur då ingår i Avengers med Captain America som haft relationer till inte mindre än två Cooper-damer varav den ena också finns som tv-serie på Netflix...


Men Daredevil var ju det jag skulle berätta om. I rollen som Matt Murdock/Daredevil hittar vi Charlie Cox som gör en helt okej prestation. Jag har förstått att han fått förstärkta sinnen efter olyckan som gjorde honom bild men han tycks också kunna ta emot nästan hur mycket stryk och skärsår som helst utan att han för den sakens skull är nere för räkning i sin ganska koola lägenhet mer än låt säga nån dag. På sin sida har han sin gamla studiepolare tillika advokat (som han själv) Foggy (Elden Henson) samt firmans sekreterare (?) Karen (Deborah Ann Woll, den enda favoriten från True Blood btw). Efter att ha läst wiki är jag inte säker på att man i denna serieversion riktigt hållit sig till de ursprungliga förhållandena dem emellan men jag tycker bortsett det att det funkar.

Min största invändan är mestadels baserad på att jag aldrig riktigt varit ett fan av Vincent D'Onofrio. Han spelade med i någon variant av Law and Order och det sägs att hans karaktär skulle bygga på Sherlock Holmes, men det måste i så fall vara den mest fåniga och enerverande variant av Holmes jag sett. Så nej inget fan och i den här serien spelar han Daredevils fiende den rika korrupte Wilson Fisk/Kingpin (han kallas dock inte Kingpin i den här serien) med ungefär samma resultat och enerverande repliklevererande som i ovan nämnda serie. 

Som helhet funkar den dock och jag lär antagligen sätta mig framför den utlovande andra säsongen när den väl kommer också. Betyget blir nog även här 3/5.


*Det är på riktigt svårt att hålla isär de tre nuförtiden...**
**Han är dock fortfarande mest troligt min favorite bad boy...

2 kommentarer:

Linda sa...

Blev avskräckt av Daredevil då jag lånade en så dålig film av någon. Ingen har gett sig till känna för att få tillbaka filmen som jag lånade för ca 10 år sedan, och de som jag har försökt att ge tillbaka filmen till (som jag trodde jag lånat av) vill inte ha tillbaka den.

Avengers däremot, den ska jag skutta iväg och se någon dag!

Sara sa...

Ha! Jag har faktiskt inte sett nån gammal Daredevil och kan inte uttala mig, men tycker kanske du ska våga dig på den här ändå... :)