onsdag, april 15, 2015

Stockholmshelg

Vi var ju iväg på semester i helgen. Mycket efterlängtat, mycket uppskattat och väldigt påfyllande (för att använda ett sliskigt ord jag annars ogillar). I november köpte jag biljetter till Jimmy Carrs första Sverigebesök till M i julklapp. Lil'sis och hennes beau handlade biljetter samtidigt och vi bestämde att det skulle bli en trevlig gemensam resa nu i april.

Och så blev det! Vi tog ledigt fredag och söndag och gjorde en långhelg av det hela. Syrran tog flyget medan jag och M gjorde en bilburen roadtrip av det hela. Mest kanske för att undertecknad inte var så upplagd för stressen med flygångest. När det kom upp så bestämde helt enkelt M att en roadtrip kunde vara mysigt och tog därmed bort det jobbiga. Mycket tacksamt, vill jag meddela. Just nu kändes det inte som läge att halvt förstöra en getaway med onödig flygångest.

Vi bodde på ett väldigt charmigt litet hotell på Östermalm, i ett mysigt vindsrum som kanske var lite varmt men i övrigt till full belåtenhet. Oerhört prisvärt i vilket fall och vi var väldigt nöjda.

Helgen gick väldigt fort förbi. Vi åt gott (väldigt gott), firade R:s 25-årsdag (lite för stillsamt kanske), gick på stan och shoppade lite för dåligt och besökte ett par museum. M fick dessvärre lov att vända tillbaka till hotellet och jobba några timmar på söndagen pga akut läge så han missade det museum som jag tror han skulle uppskattat mest av alla; Tekniska. Vi besökte utställningen Digital Revolution som tog oss från tidiga apple-datorer till nutida och snudd på framtida digitala tekniker. Riktigt häftigt faktiskt. Vi skulle ha besökt Moderna som Lil'sis och R inte varit på men då vi varit på Fotografiska (min favorit) så fanns inte tiden tyvärr. Men det betyder bara att det får bli fler gånger! Vi hann inte med Djurgården heller och inte så mycket av söders trevliga ställen så vi har upplägg för en vända till i sommar, förhoppningsvis.

Obligatorisk besök i Gamla stan
Tekniska museet lockade en massa barn,
en ny generation som får ta del av och testa PacMan

En av utställningarna på Fotografiska

Och slutligen resans huvudnummer; Jimmy Carr Live!

Inga kommentarer: