tisdag, januari 30, 2007

Who's old?

Grammisgalan. Kan vara en bra måttstock på hur gammal man egentligen är. Jag är gammal. Jag har f-n missat "The Knife" totalt. Kände mest att hela galan bestod av en massa halvfulla småpojkar i smala byxor och kostymväst som liksom studsade fram... God, I'm old.
"När det begav sig" med mängder av festivaler, konserter, plankande på backstage på allehanda ställen etc, då spelade jag tom in Grammisgalan på vhs. Idag kändes det mest som att det var en salig blandning av prispresentatörer som tog sitt uppdrag på alltför stort allvar, alt som inte brydde sig alls, fåniga tacktal och ointresserade "kändisar" i publiken. Och nej, jag tror inte egentligen att det var bättre förr. Det var nog jag som var bättre förr. I vart fall på att hålla koll på den svenska (och brittiska) musikscenen...

Det ringer en massa hos mig. Känns som att det är oavbrutet, men det är det ju inte. Men det känns kanske så när man inte har ork att svara. Försöker anamma Gustens inställning att varje ringning är ett erbjudande om ett samtal, som man kan välja att acceptera eller inte. Men det funkar sådär. Får ändå lite dåligt samvete för att jag agerar så ointresserad.

Fick ett nejtack via brev från ett jobb långt härifrån som jag glömt att jag sökt. Fick även nejtack på jobbet jag var på intervju för i förra veckan. Jobbet jag inte visste om jag egentligen ville ha. Som inte var så mycket bättre än det jag har. Jag suger verkligen. Jobbet jag jättegärna vill ha hade så många sökande att det tom stod i tidningen. Gott. Then I'll get it.

I helgen gifter sig en gammal kompis till mig. På Oslo flygplats. Hade gärna varit där egentligen, men tackade nej när inbjudan kom i december. Har inte direkt råd att åka oavsett. Får se hur jag får råd med kongressen i mars. Borde köpa nya glasögon också, och få någon att knäcka tillbaka ryggen en bit.

Hehe, happy blog. Det här är mitt inlägg nummer 100 tror jag bestämt. Karaktäristiskt.

Jo, idag på Ica så satt det en kille i kassan som pratade precis som "folklivsfanatikern Job" (som ni inte får ha missat, i P3;s mammas nya kille, som dessvärre inte går längre, men som borde finnas att få tag på). Det livade upp min dag lite.

Imorgon lyssnar jag på nån glad musik och på nya P1.

Inga kommentarer: