måndag, januari 15, 2007

Äntligen vinter

Idag är jag vid ganska gott mod. Vaknade vid fem efter drygt tre timmars sömn av att Mattias höll på med något i köket. Han kunde inte sova utan satt och höll på ed något på datorn. Så jag gick upp av nån anledning så kände jag mig ganska pigg. Hann tom med att klippa honom innan han for till jobbet med grannen vid åtta. Skum morgon. Jag är inte direkt känd för att vara morgonpigg annars.

Har suttit vid min lap-dator i köket och lyssnat på musik och försökt få ordning på alla osorterade mejl. Vid nio-tiden blev hela himlen rosa utanför fönstret, precis innan solen kom upp bakom skäret. Hysteriskt vackert mot den vita snön som äntligen kommit. Satt och bara typ tittade i evighet innan jag fann mig nog att plocka fram kameran och gå ut. Har inte fotat sådär med känsla på evigheter, så det kändes ganska...befriande kanske. Jag vet inte hur det blev riktigt, har nog tappat lite av tekniken jag lärde mig på kurserna som känns så avlägsna nu. Ska nog ta en promenad med canon-vännen om ett tag och se om jag kan få mer av den där sköna känslan igen. Det ser ut att kunna bli en vacker dag i vart fall.

Var på styrelsemöte i byns byaråd igår. Sitter som suppleant där, men har väl inte kunnat vara med så mycket som jag önskat. Det är en ganska liten by, kanske 100 invånare eller så, men det tycks hända en hel del. Trots att vi är så få här verkar jag inte ha koll på vem någon är. Jag känner mina närmaste grannar hyfsat, men sen är det kaos i min hjärna vad gäller namn och ansikten. Så att den och den fått barn, att de flyttat och att den fått amputera nåt, säger mig just inte så mycket, så jag såg nog lite smått förvirrad ut igår. Ja, det är ju inte just sånt som diskuteras på själva mötet såklart, men det kommer ju upp som i förbifarten. Det är en väldigt trivsam by, man skulle ha engagerat sig lite mer. Men det är som det är.

Sitter med några jobbansökningar jag lovat mig själv att skriva under helgen. Av tre möjliga har jag nästan skrivit klart en...och den ska vara inne idag. När det gäller att promota mig själv på ett bra sätt då sviker verkligen förmågan. Man kan tycka att dryga 60 timmar natt förra veckan och en ganska ond rygg borde skynda på det hela, men tydligen inte...

Nä, jag får sätta fart så jag hinner åka och handla, lämna sopsoteringsgrejs och njuta av det vackra snölandskapet innan jag måste sova och ladda för en jobbnatt igen. Bilder kanske kommer senare om de blev hyfsade.

Och jo, dagens låt är "In the sun" med Joseph Arthur. Så ni vet.

Inga kommentarer: