söndag, december 16, 2018

En vecka kvar

Först igår slog det mig på riktigt att det snart är jul. Och att jag väl tänkte skicka lite julklappar söderut i år också, om än något färre än tidigare år. De flesta syskonbarnen börjar bli stora (två har tom varsitt eget barn nu...) och det är inte riktigt ekonomiskt hållbart att dämpa det dåliga samvetet för avståndet med julklappar till alla. Det har dessutom på sina håll varit mycket av en envägskommunikation och det känns bra besvärligt på så många sätt. Men några ska gå söderut.

Och det kanske är dags att ordna till sånt nu?

Igår for vi till stan sent på eftermiddagen och nyttjade det kvällsöppna köpcentret ett par timmar. Precis lagomt med människor, det är väl inte alla som vill spendera sin lördagskväll kl 19 där riktigt. Så några klappar är klara. Och det utan att jag hunnit göra min vanliga julklappslista, minutiöst planerad till varje person. Nu blev det några spontantidéer och det får väl duga.

Vi ska äta jullunch hos svärföräldrarna och de önskade i år att göra sina favoriter och att vi tar med oss det vi vill ha, något som passar mig väldigt bra. Jag gillar att planera och laga julmaten själv. Då får jag välja ut egna favoriter och får dessutom göra dem som jag vill. Så det har jag börjat kika på idag. Skulle tro att det blir en matlagningsdag på söndag. Möjligen med hjälp av Lil'sis.

Hela veckan är välplanerad med möten nästan oupphörligt så det lär inte bli så många flexmöjligheter den här veckan. Men jag ska försöka hinna planera och handla. Sen blir jag ledig i en väldig massa dagar i rad, det har jag inte ens hunnit tänka på knappt. Men det känns definitivt efterlängtat efter den här hösten. Lite ny ork. Och slappdagar med filmtittande och brädspel (högst på önskelistan). Och kanske hinna läsa den där boken som legat på sängbordet en längre tid nu.

Inga kommentarer: