måndag, december 04, 2017

Sovrum 2.0

Jag hade ju som mål för helgen att jag skulle möblera om vardagsrummet. Hur det gick? Ja, det beror på hur man ser det... Möblerat om har jag gjort men i sovrummet först och främst. Jag vaknade i lördags plötsligt bestämd att jag ville köpa de klädskåp som jag hittade på ikea helgen före och byta ut det trådbackskaos som var i sovrummet. 

Före-bild på halva väggen, den med trådbackar. På den andra
sidan stod en klädställning som inte riktigt gick in utrymmet
mellan vägg och murstock.
Jag hade egentligen ögonen på ett grön jättefint skåp som kändes mer traditionellt linneslåp men som så ofta så var det för stort för att få in där det var tänkt. Det är klurigt när det är en oflyttbar murstock att ta hänsyn till, samt snedtak som begränsar höjden rätt kraftigt. Så skåpen jag hittade fanns på ikeas barnavdelning. Men jag tycker inte att de ser "barnsliga" ut direkt och till sist bestämde jag mig alltså. Väl på ikea kom vi på att jag inte har världens största bil, men trots att paketen var nästan 2m långa så lyckades M stuva in dem på något vis. 

Ett skåp in the making, det med hyllor i.

Skåpen monterades ihop och ändrades lite. De var egentligen tänkta att hänga kläder i främst, med en hylla men jag ville ha en av varje. Så vi modifierade om dem lite, därav borrandet på kvällskvisten igår. Så nu är det hyllor i den ena och möjlighet att hänga vuxenkläder i det andra. Och jag tycker att det blev jättefint faktiskt. Ljusare och rymligare och mer lättstädat. Nu ska de bara fyllas på med kläder också.

En lite gul efterbild. Här syns också murstocken som är
i stort behov av att putsas om, något jag tänker ta mig an sen.

De är nämligen bara halvt genomsorterade och existerar i högar i vardagsrummet. I de bästa av världar hade jag hunnit det nu ikväll men orken fanns inte riktigt. Det får bli nya tag imorgon.
Jag plockade också ner byrån från sovrummet till källaren. Vi får se om det var smart eller om den egentligen behövs för att få plats med allt. Men det var så liten plats mellan byrån och fotändan på sängen att det knappt gick att dra ut lådorna bra så tv:n fick en plats på väggen och genast blev det betydligt mer utrymme även där.

Och vardagsrummet då? Ja, där är det ett fullständigt kaos då jag ändå passade på då jag hade ett par extra händer hemma i helgen så att vi tillsammans kunde bära ner en byrå, skrivbordet, datorn med mera ner i källaren. Och så har vi börjat mått upp lite hur sofforna ska stå. Så det är kläder, saker från skrivbordet som ska få ny plats, ännu mera kläder och gamla trådbackar huller om buller med möbler på konstiga platser. Så nu är nya målet att skapa nån slags organiserad trivsel i det här kaoset under veckan som är. Målbilden finns i huvudet och jag hoppas, hoppas att det blir som jag tänker. 

Inga kommentarer: