söndag, november 29, 2015

Pysselsöndag

Jag gick och la mig igår med känslan av att inget ha fått gjort och var beslutsam om att det inte skulle bli detsamma idag. Nu var det väl egentligen inte så att jag inte fick någonting gjort alls igår, jag var tex till stan för att handla, hämta och lämna paket och så plockade jag lite i köket, min nya never ending story...

Men idag vaknade jag ganska tidigt, åt frukost i sängen framför två (jag hade villkorat mig själv till max två) avsnitt av Doc Martin och sen satte jag igång att städa. Jag plockade undan det som gick, dammsög hela huset och tömde sedan ut alla lådor i en del av köket, torkade ur dem och satte tillbaka det jag ville ha kvar och packade upp mina nya bestick osv. Det visade sig att jag nu har rätt mycket bestick så många gäster lär inte bli ett problem på den fronten. Och det trots att jag har fyllt tre 3-listerspåsar med olika bestick som jag inte vill ha kvar. Min låda med bortskänkes-saker som ska till returmarknaden nån dag bara växer. Och då har jag redan två väntande lådor med detsamma ute i carporten. Man ska inte ha så mycket saker, det är väl det jag försöker ha som motto när jag rensar.

Nu är det tre köksskåp och en uppsättning kökslådor kvar att rensa ut och gå igenom sen är det mesta klart där. Jag har rensat halva skänken i vart fall, underskåpet kom jag inte åt då det står ett par lådor i vägen som ska hämtas av M. Han har ganska många saker kvar men det är väl ingen superbrådska. Jag börjar ändå få undan och det börjar likna det jag har som målbild i huvudet. Men några saker behövs, lite hjälp behöver jag och lite mer undanplockning kvarstår.

Fönsterlamporna kom upp idag och jag tror att jag blev nöjd. Jag skulle väl egentligen haft likadana till det andra köksfönstret, men jag har inte det. Jag har ett par andra som var tänkta till köket från början men som aldrig packats upp ens, men jag vet inte hur tokigt det skulle se ut med olika par i fönstren... Annars får de bli sovrumslampor.

Jag är egentligen ingen hejare på det där med inredning. Jag kan se vad jag gillar men tycker sällan det riktigt blir som jag tänkt mig när jag väl försöker. Men jag ska tvångshämta hit syrran någon dag för lite hjälp. Hon är då bättre på sånt än jag.

Inga kommentarer: