söndag, november 22, 2015

Borta bra...

Jag var iväg på planeringsdagar med jobbet veckan som gick. Vi åkte inte så långt bort, ett par mils bilväg från Umeå ut i det närmaste skärgård vi har här. Väldigt vackert, det kändes lite som att vara hemma. Havsluften är verkligen något särskilt. Vi bodde helt okej, åt fantastiskt god mat och hade ett par trevliga dagar tillsammans. Andra dagen hölls av en extern person som fokuserade på ledarskapsutveckling och gav många bra tips på hur man är en god ledare. Vissa redan kända, i vart fall för en väldigt självmedveten person som undertecknad, andra var nya tips som jag ska försöka ta med mig.


Något jag också fick bekräftat, och som jag sparkar lite på mig själv för, är att jag fortfarande starkt ogillar allt vad lekliknande övningar heter. Jag kan tala inför folksamlingar, jag kan ta och stå för jobbiga beslut, men att rannsaka mig offentligt eller sticka ut hakan på ett okontrollerat eller självutlämnande sätt för sakens skull; det fixar jag ganska dåligt. Det grundar sig såklart på en osäkerhet och en rädsla att göra bort sig, men också på ett ökat behov av självkontroll som jag nog håller särskilt högt på arbetstid, men ruckar på bland vänner. Nåt som helt klart skulle gå att analysera länge.

Hursom var det trevliga dagar och de har följts av en ganska avslappnad helg. Saker börjar falla i nån slags ordning men det är en bra bit kvar. Jag skulle behöva storstäda hela huset, på riktigt verkligen. Jag ska försöka ta en dag ledigt i veckan och ägna åt bland annat det.

Inga kommentarer: