fredag, juli 31, 2015

Seglardag

Ikväll är jag helt slut verkligen, och det trots att jag egentligen inte gjort något särskilt idag. Vaknade strax efter nio (jag har börjat vända dygnet på riktigt semester-manér) av en ivrig låtsasmake som var full i färd med att ordna fikakorg för en seglingsdag. Han lovade perfekt väder och inte för mycket vind, Sara-seglingsväder alltså. Så vi gav oss iväg norrut med sikte att komma lite längre än vad vi brukar fara när vi är ute. Det blåste inte jättemycket men vi tog oss fram i 2-4 knop i vart fall. Mysigt. Oros-Sara oroade sig dock lite för de allt mörkare molnen som började synas över land norrut. "Ingen fara, sluta oroa dig nu", sas det ett par gånger tills det plötsligt brakade till i ett ordentligt åskmuller. "Ok, vi vänder", sa M snabbt och jag kontrade med ett "Jaha, nu kommer vi dö av åska också!".

Den tålmodiga fin-mannen. Med jacka utanpå flytvästen
sista biten då kallvindarna drog i lite
Det blev inte riktigt så förstås, ovädret var över land och gick norrut så det blev alltmer avlägset medan vi for tillbaka söderut. Vi kom inte riktigt så långt som vi tänkt men vi iallafall överens om att det var smart att vända när vi gjorde.
Fördelen med väderskiftet var att vinden började ta i och vi fick mer fart. Och mer vatten på oss... Men det var en mysig tur allt som allt. Vi fikade bullar och kaffe/te och lyssnade på P1 sommar på radion tills dess att det blev för mycket störningar för att höra. En riktig sommaraktivitet!

Och nu är jag alldeles lam i kroppen, utan att egentligen ha gjort något som sagt. Spänt mig en aning, möjligen, och andats in en massa extra havsluft. Då kanske jag behagar somna i vettig tid ikväll då...

Inga kommentarer: