onsdag, juli 29, 2015

En byainsats

Så har vi gjort vår sista arbetskväll i byn. I år är det byaföreningen som helt tar hand om turismen i byn och det är det vi gjort en insats för de senaste fyra kvällarna. I byn finns en quickstop för husbilar (övernattningsplats med el), en gästhamn och ett servicehus med tvättstuga, dusch och kök för gästerna. Servicestugan har sett efter och så har vi haft den äran, vill jag rent av säga, att gå runt efter kl 19.30 om kvällarna för att ta upp betalning av gästerna. De som redan hunnit åka har lämnat pengar i det låsta skåpet (och människor är väldigt ärliga, det är helt klart erfarenheten) men övriga har fått sig ett besök av oss. Trots att vi haft lite otur och fått regniga eller halvbistra kvällar, så har vi fått oss pratstunder med alla möjliga människor från när och fjärran. Många har varit här flera gånger tidigare och har byn kär, vilket förstås också är väldigt kul att höra. Man blir liksom lite stolt.

Just utanför byn finns en liten enkel camping, mittemot havsbadet omgärdad av skogen. Också där har vi tagit upp betalning och städat utedasset. Inte lika välbesökt men det tycks ha varit någon där varje kväll hela sommaren i stort sett. Igår stod där tio tält från Frankrike, plus ett par husvagnar och ikväll ett litet gäng husbilar som trots regnet såg ut att ha det mysigt under sina uppspända utetak. Nästan så att jag blev lite campingsugen faktiskt.

När vi lämnade vidare utrustningen till ordföranden i byn så sa hen att vår upplevelse tycktes vara delad av alla andra som gjort samma insats i sommar. Alla har tyckt det varit roligt och trevligt! Det bådar gott för kommande år och lär göra gott för den redan fina byastämningen. Som så ofta vinner livet på landet ganska mycket. Jag skulle sakna det så.

Inga kommentarer: