tisdag, september 26, 2006

Gettaway kissekatt

En jobbhelg är över. Eller ja, den var ju över redan igår, men hela dagen då man gått av känns som en förlängning av arbetspasset. Som jag sa när jag beklagade mig för Anna och Lillemor igår; jag är så less på att ta hand om folk. Jag vill inte göra det längre. Har ingen lust att vara trevlig, snäll och ha hysteriskt bra tålamod med människor som inte kan (eller vill, faktiskt är det så ibland även med dementa människor) lyssna och ta instruktioner. Är trött på att le när någon har kissat på väggen så att tapeten försiktigt måste tvättas (hände i helgen) eller när någon gömt nummer två under en dyna i soffan, när någon gett mig en smäll över ansiktet, river sönder dagens tidning eller välter tv:n. Jag vill inte. Jag är en ganska usel människa egentligen. Undrar om jag alltid varit det? Bara gömt mig under ett hjälpsam-omhändertagande-flicka-skal.

Anna och Tor var här i söndags. Mycket trevligt. Har nu en liten hög med teckningar av rosa hästar och gubbar på skänken i köket. Man borde fika mer. Umgås mer med människor på ett soft, icke-politiskt sätt.

Var hos veterinären med kisse 2; Rosa Luxemburg aka Litenfis igår. Hon har haltat och varit lite eländig sedan i onsdags. Hon gillar inte att åka till veterinären. på parkeringen skulle Mattias ta ut handduken ur boxen eftersom det råkats kissa på den under färden och självklart smet Liten. Blev en kort actionscen på parkeringen mitt i ett bostadsområde i/på Röbäck. Efter lite fjäsk fick vi tag på henne och kunde besöka veterinären. Väl på undersökningsbordet haltade inte kissen längre alls nästan. Kvinnan som undersökte fick både dra och trycka på tassen ganska mycket. Förutom en liten svullnad hittade hon absolut inget. Så det var bara att betala 200:- och åka hem igen. Idag haltar hon kanske mer än någonsin...

Har suttit i pyjamas hela dagen och bara slötittat på tv. Såg på Notting Hill och retade mig på det sockersöta slutet men även på att jag faktiskt kände att det påverkade mig känslomässigt trots att jag tycker att det är fånigt och väldigt amerikanskt.

Häromdagen såg vi Thank you for smoking. Gillade den cyniska tonen i den. Rekommenderas faktiskt.

Är lite hängig. På väg ner i en sämre period igen.

Inga kommentarer: