onsdag, april 25, 2018

Ett utdraget och rätt tråkigt vårskrik från den trötta kommunalarbetaren

En plusgrad och dimma på morgonen, 16-17 plusgrader och strålande sol mitt på dagen; det är precis så varierande väder vi bjuds på just nu. Det är så märkligt med våren här i norra Sverige. Jag älskar vårvintern; de där strålande soliga men kalla dagarna då snön gnistrar och det enda som egentligen skvallrar om vår är att dagarna blivit betydligt längre. Det är kanske den vackraste årstiden. 

Men sen blir det inte så mycket till vår här uppe. Inte sådär som jag vill minnas våren söderut i vart fall. Vårjacka här är nästan bortkastat. Efter ett par veckor så är det nästan för varmt. Okej, kanske liten överdrift, men inte så mycket som man kan tro.

Snön försvinner i en rasande fart just nu och vattnet stiger i dikena. Jag kollar brunnen återkommande för att se att pumpen funkar som den ska i rädsla av att få källaren full i vatten igen. Det vore allt annat än skojigt med tanke på alla saker vi ställt ner där nu i och med flytten. Mycket står förvisso en liten bit upp från golvet, men det skulle ändå kunna bli en del skador. Så det vill vi inte ha, tack.

I lördags

I morse
Toktråkiga bilder över lag, men poängen går säkert fram ändå. Det går mot grönt! Idag fick dessutom Suzy byta till sommartassar; ett klassiskt vårtecken. Vi ska byta på Mazdan också på fredag så sen får det inte bli nåt mer halkigt. Och på måndag sjunger och eldar (!) vi in våren, just på platsen mitt över vägen på bilderna ovan. I snön, om vi har otur. Samtidigt som lillebror skickar bilder på hur han ordnat med sina pallkragar ute i sin gröna trädgård..... Allt har sin tid.

Inga kommentarer: