söndag, december 06, 2015

Besökshelg

En lång och lite smårörig vecka avslutades med finbesök från Sundsvall. Det blir såklart lite speciellt när tiden man ses är knapp, någon vana i det har inte riktigt utvecklats ännu. Å ena sidan vill jag att det ska vara lite extra mysigt, lite otvunget och roligt, å andra sidan vill jag att allt ska vara lite som vanligt, lite 'vardag' om man så vill. Plus att det finns en liten lista med saker av mer praktiskt karaktär som gärna ska bli gjort. Och framtiden har hittills hållits lite på avstånd, ganska medvetet.

Det lite hjärtskärande är den ledsna katten som varit så nöjd över besöket och som blev övertydligt påverkad då det var på väg att ta slut. Han satt vid köksbordet och hon stod uppepå det och tryckte sitt lilla sötansikte mot hans panna en lång stund, flera gånger. Hon protesterade högt då saker bars ut och det var tydligt att hon räknade ut vad som var på gång. Nu ligger hon på hans tröja i soffan och är för stunden nöjd, men det har varit en del rastlöst pipande fram tills nu. Sötsvansen...

Ny arbetsvecka stundar, en välplanerad sådan i vanlig ordning. Två av dagarna håller jag i heldagsutbildning med två olika arbetsgrupper. Roligt men också väldigt energislukande. Jag hoppas att det ska bli bra och att det blir till nöjdhet. Jag har utöver det planerat in en mötesfri dag då jag tänkte jobba hemma igen. Lugnt och skönt, tror jag behöver det för att få lite fokus. Vi får se om det blir så eller inte.

Inga kommentarer: