tisdag, september 16, 2014

Mer kisse-bekymmer

Återbesök hos veterinären idag. De hörde av sig och ville ta lite fler och nya tester. Jag for hem efter en nervös Mina katt direkt efter ledningsmötet idag och for dit. Vi fick träffa en ny veterinär, en absolut duktig och förtroendeingivande kille som gav oss lite ny info. Sedan i fredags har Minas njurvärden blivit marginellt bättre samtidigt som levervärdena har tickat just över vad som är normalt. Eftersom hon äter lite mindre mitt i allt det här menade han att hon drabbats av fettlever, något som kan leda till gulsot men som absolut är möjligt att backa tillbaka också. Så det hoppas vi på. Ordinationen är små portioner mat men ganska ofta över dagen.

Sen var det det där med glukosvärdet. Hon har socker i urinen och ganska högt blodsocker, vilket kan bero på att hon är stressad just nu så det togs även ett "långttidsvärde", alltså ett blodprov som på nåt magiskt vis ska visa hur sockret legat de senaste veckorna. Väldigt häftigt förstås men jag hoppas att det ligger på rätt sida strecket. Det kan ändå bli tal om att testa diabetesdieten istället men har hon för höga värden låter det som att insulinsprutor kan bli aktuellt. En god sak är att diabetes hos katter ganska ofta kan gå tillbaka.

Lite olycksaligt bara att vi inte kan dra ner för mycket på maten utan att levern reagerar, men samtidigt behöver dra ner på intaget så att hon får ner vikten och därmed minskar en del problem och/eller risker för problem. Men vi ska klara det här också. Hon ska bli bra och få sin utlovade pension.

Jag måste dock erkänna att det var med oro i magen och tårar i ögonen jag packade in min vackra svartkatt i bilen och for efter M på hans jobb. Tur att jag haft lite jobb att ta igen ikväll så att jag inte behövt grubbla så mycket. Håll en tumme för att provsvaren visar gott.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Lilla katten då!

Här håller vi tummar, klor och tår!

Sara sa...

Tack tack! Det uppskattas verkligen!