lördag, juli 21, 2018

Vad jag ska göra på semestern? -Sova!

Jag har en arbetsvecka kvar till semester nu. På sätt och vis känns det som att det kvittar, som att jag skulle kunna fortsätta jobba på utan att vara ledig, men på ett annat sätt så kan jag visst känna att jag skulle behöva lite vila. Men semestern är väl oftast inte så fokuserad på vila, det ska snarare göras så väldigt mycket. Och jag skulle på riktigt mest bara behöva sova. Sen om huset mirakulöst kunde fixas och ordnas till under tiden som jag sov så vore det perfekt.... Det är annars mest det som finns planlagt för sommaren.

Men jag har fått lite sömn under en lång tid nu. Det började redan i vintras med att jag vaknade lätt och hade lite svårt att bara somna på kvällarna. Jag var uppe några gånger om nätterna, kollade till nån katt eller bara försökte tömma huvudet. I takt med att Smilla åt sämre så passade jag på att ge henne extra mat om nätterna då jag ändå var uppe, och sen blev det lite som att det var därför jag var uppe. Vaknade av hennes tassande steg. 

Jag började kolla sömnen med en app som mäter med hjälp av klockan och även om jag vet att de inte är helt pålitliga så känns det ändå som att statistiken jag får stämmer överens med känslan av hur det är. Det är absolut inte katastrof, men det är mindre sömn än vad jag brukar försöka få till och mindre än vad jag tror att jag behöver. Men såklart försöker jag att inte fokusera så mycket på appen.


Bilden visar julis statistik och det är ju inte så många gånger som det är rött, men kanske lite för få gånger grönt? Ja, hursomhelst så ska det bli intressant att se om det ändras under semestern.

Inga kommentarer: