söndag, mars 05, 2006

Rådslag i Umeå

Feministiskt initiativs rådslag i Umeå är till ända. Gårdagen var otroligt givande och otroligt utmattande! Så otroligt roligt att få diskutera politik och inte bara behöva lägga ner tid på organisationsfrågor, arrangemang och annat praktiskt.

Gudrun Schyman är verkligen en överlägsen talare. En så otroligt fängslande och kunnig talare så man nästan glömmer allt runtomkring när hon tar till orda. Hoppas den verbala politiken blir lika naturlig för mig en dag. Det är som att hon knappt behöver tänka efter innan hon svarar, allt är så självklart för henne. Det låter som en idoldyrkan och sanningen är kanske inte så väldigt långt ifrån. Om en dryg vecka, den 13 mars, är hon tillbaka igen. Jag hoppas att många tar chansen och kommer och lyssnar på henne då. Feministisk ekonomi kanske låter trist, men är så otroligt viktigt. Allt vi vill genomföra och förändra kostar pengar. Eller iaf nästan allt. För det krävs en genomtänkt ekonomisk politik. Och det har F! snart, var så säker.

Helgens upptäckt: jag brinner tokmycket mer för utbildningsfrågor än vad jag först trodde. Kanske har jag saknat min kårtid och dividerandet med rektorer och sura lektorer mer än jag anat...

Längtar efter att valrörelsen ska ta fart!

Inga kommentarer: