tisdag, januari 16, 2018

We're not in Kansas any more, Toto!

Ännu en vinterstorm ruskar om huset. Det började väl i förrgår kväll och det har verkligen varit full storm här ute. Nu börjar det väl lugna sig lite, men det blåser fortfarande rätt kraftigt ute. Det har flugit runt snöskyfflar och soptunnor på vägen här i byn och det var inte jätteskojigt att ge sig ut med bilen vare sig igår morse eller idag. Nackdelen med liten bil. Fast det var å andra sidan ingen liten bil som kört in i mitträcket igår och som gjorde att jag fick sitta i bilkö i 55 minuter på väg hem från jobbet. 

Och nu sitter jag och försöker få upp värmen i huset. Nog för att vi tejpat fönster och tätat men det räcker inte riktigt när det blir sån kraftig vind som nu (upp till 23-24 m/s i byarna) så håller inte huset tätt ändå. I morse när vi vaknade så hade vi 12 grader på övervåningen. Detsamma när vi kom hem i eftermiddag men nu kör jag på med min hatälskade låtsasbrasa/element och är uppe i hela 16 grader...

Det ska mojna imorgon igen så då blir det lättare för vår stackars panna att hinna ikapp. Och inatt så lär jag dela säng med lite extra filtar och värmen från helst alla katter samtidigt uppepå täcket.

Inga kommentarer: