söndag, oktober 22, 2017

Resa med klass

Helgen i övrigt har varit väldigt mysig, om än lite kort (som vanligt?). M och jag fick möjlighet till kvalitetstid för oss själva vilket var riktigt bäst. Vi har myst en massa, pratat en massa, skrattat en hel del och bara umgåtts helt enkelt. Vi var i Birsta både igår och idag, idag besökte vi tom ikea. vi har promenerat, sett film och haft det lugnt och skönt. Idag avslutade vi helgen med middag på Biteline, vilket för de som känner till det kanske inte låter så mysigt men det var väldigt trevligt. Det är en sportbar i Sundsvall (eller en av de tre restaurangerna är det iaf), mest kända för sina amerikanska pizzor kanske, men vi åt riktigt goda burgare och lyxade till det med efterrätt innan M följde mig till tåget.

Och jag blev påmind om varför jag brukar boka 1 klass hem på söndagar. Jag visste ju inte om det skulle funka med Smilla där så jag bokade en plats där man får ha med katt även på hemvägen vilket innebär 2 klass-vagn. Jag har inget emot det så, men det är alltid väldigt fullt på vägen hem på söndagar, så också idag. Jag satt först bredvid en tjej som luktade oerhört mycket parfym (jag tycks alltid råka ut för dem på tåg) och som dessutom pratade så ivrigt och högt i sin mobil att jag hörde henne trots att jag hade in-ear-lurar med podcast igång. Så jag bytte plats. Och hamnade i nåt slags barnkaos, om än bara för en stund. 

Så jag påmindes om fördelen med att lägga den där 50-lappen extra (vilket det oftast är) för att få 1 klass med lugna, tystlåtna vagnar där du dessutom har fri/gratis tillgång till kaffe/te, muffins, frukt och tidningar. Klart värt det!

Imorgon startar en ny jobbvecka igen. Med färre möten än den späckade förra veckan. Och jag tror att jag tänker starta den med att ta flexledigt imorgon eftermiddag för att åka hem tidigt och hänga med min lilla kattfamilj och hinna räfsa lite löv och stöka i trädgården innan det blir mörkt. Det känns som en bra start på veckan, jag hoppas att det går att få till.

Inga kommentarer: