lördag, november 29, 2014

Uppgraderad

Jag har för övrigt äntligen velat färdigt och köpt en ny mobiltelefon. Jag var ju på gång redan i somras med det, hade som i förväg bestämt att den nya iphonen som då inte hade kommit, skulle bli min. Så kom den och kändes alldeles för stor. Sen har jag varit i butiker och klämt och vänt på den åtskilliga gånger, tills den en dag inte kändes så makaber längre. Så då beställde jag en som jag hämtade ut i onsdags. Och snabbt gick det att vänja sig vid den något större storleken (det handlar om någon centimeter åt vardera hållet, förutom tjockleken där förhållandet är det omvända). Den känns riktigt bra i handen. Lite hal bara, men det har åtgärdats idag med ett tunt genomskinligt skal som gör den lite mer greppvänlig (och tyvärr åtminstone lite fulare).

Det är lättare att läsa mejl och på nätet med den, allt går blixtsnabbt, 4G funkar bra även på landet (surprise) och kameran har en del nya roliga funktioner som jag inte testat färdigt än riktigt. Inga jättestora förändringar mot tidigare (jag har antagligen inte koll på allt) men gillar man iphone sedan förut så lär man nog inte bli besviken. Den känns som en utkavlad, upphottad variant av min förra (som var en 4s) och än så länge är jag absolut nöjd över bytet!

Nu saknas bara snön

En hel vecka sedan sist, tiden går verkligen fort nu. November har rusat förbi och snart är vi i december. Första advent och sånt där. Imorgon har jag tänkt storstäda lite men så mycket julpyntande det blir det inte i vanlig ordning. Möjligtvis lite vinterpyntande, som att sätta upp och tända snögloberna i köksfönstren. I övrigt är jag mest glad om det blir rent och lite städat. Jag skulle vilja få upp lite saker på väggarna också som har stått och väntat på det alldeles för länge. Som stringhyllorna till exempel eller någon utav tavlorna som faktiskt är redo att sättas upp. Jag har ett gäng planscher ihoprullade som väntar på att få bo i nån ram, men det har inte heller riktigt blivit av än. Jag/vi behöver tydligen inte bara en städfirma utan även en inredare...

fredag, november 21, 2014

Fredag

Ännu en arbetsvecka till ända, känns som att det bara rasar på just nu. Snart bara en månad kvar att det här året.


Känner mig helt slutkörd ikväll, jag skulle garanterat kunna lägga mig för kvällen redan. Men jag ska försöka hålla mig vaken ett tag till. Jag har dock haft en riktigt bra arbetsdag, en riktig påfyllardag, även om det kanske inte började så. Men innan arbetsdagen var slut så hade saker vänt och tystnad bytts till högljudda skratt. Det var lite svårt att inte känna sig nöjd med det, även om jag förstås inte var orsak till det. Ibland räcker det att ställa rätt frågor så rullar saker igång av sig självt och blir bra. Fantastiskt kul, ibland (tillräckligt ofta) känns mitt jobb just fantastiskt kul!

Trevlig helg på er!

tisdag, november 18, 2014

Nya tv-serier

Nu när en massa braiga tv-serier håller på och tar slut (alternativt blir dåliga, sånt händer ju också) så är det väl bra att det finns sidor med tips på nya-för-säsongen-serier. Har just kikat igenom en sådan och fått tips på serier som faktiskt plockats upp och fått beställning på fulla säsonger (vissa har redan hunnit visas till stor del). Av dessa 20-something tänkte jag dela med mig av de fem mest intressanta imo:

Stalker
Har även tipsats om denna av en vän med hyfsad (hihi) serie-smak. Lär kunna vara lite halvläskig. Ingen fantastisk trailer men den har ändå något. Med Dylan McDermott som jag har liiite svårt för. 7.6 på imdb:


Gotham
Det är med prequels verkar ju lite inne fortfarande och i väntan på den lite omaka matchningen Ben Affleck som Batman som komma skall visas första säsongen av en pre-Batman. 8.2 på imdb:


The Flash
Fler superhjältar. Ingen tidigare favorit hos mig, snarare lite fånig men kanske en ny serie kan omvända mig? 8.3 på imdb:


The Affair
Så till nåt väldigt annat. Jag tror egentligen att det är lite för mycket nagelbitande (första säsongen av Dexter höll på att amputera mina fingrar tex) för undertecknad, men jag har hört mycket om den och det skulle vara intressant att se hur långt det går att dra en sån här historia. 8.1 på imdb:


How to Get Away with Murder
Så till den som av någon anledning tilltalar mig mest. Med häftiga Viola Davis (och Matt McGorry från OITNB). Känns både nytt och gammalt utan att jag riktigt kan säga vilken annan krim-serie den påminner mig om. Lär hamna överst på testlistan. 8.1 på imdb:


Jag tar självklart emot ännu fler tips om det finns!

söndag, november 16, 2014

Helg!

Det har varit en märklig vecka, måste jag nog tycka. Jag har varit på ett väldigt skumt humör, till att börja med. Lite grinig, lite lättirriterad och morrig. Sådär så att saker jag annars brukar stå ut med eller inte bry mig så mycket om plötsligt blir irritationsmoment. Även sånt jag egentligen vet inte är menat som det lät.

En vecka med nya besked, både vad gäller jobb och vad gäller katt. Inget av det kanske så överraskande men det ena mer omtumlande än det andra. Saker kommer att förändras, det är väl säkert. Och kissen har förvisso bra tänder nu (trots början till Forl) men sin tredje uvi på en dryg månad. Hurra.

Helgen har hittills varit ganska lugn och otvungen. Jag stiger förstås fortfarande upp kl 6:15 varje morgon och även om jag faktiskt lyckats somna om i helgen så känns det inte direkt som sovmorgon. Hattig sömn gör mig mest trött (och irriterad), jag tror egentligen det skulle vara bättre att ta ut en tantlur på eftermiddagen. Men vad kan jag göra halv sju på morgonen som inte lever om? Inte sådär väldigt mycket produktivt.
Igår var jag på en liten shoppingrunda i stan med Simon. Vi var båda trötta så det blev ganska lugnt. Tittade och pratade mest. Handlade praktiska, tråkiga saker. Och en massa godis till filmkvällen vi sedan hade ute hos honom igen. Det var riktigt trevligt. Två filmer på storduk i kaminuppvärmda uterummet med låtsasmaken och syster med pojkvän. Lättsamma filmer, vilket passade mitt humör bra.

Idag vet jag inte hur planen ser ut. Lil'sis och Robin sover över i lillstugan vilket är mysigt. M var ute och städade lite, tände ljus och spelade musik inför att de skulle komma igår. Och jag stod på loftet med dubbla snedtak och försökte bädda sängen efter bästa förmåga... Men jag tror de gillade sitt getaway-ställe. Jag har inte vågat mig ut för att se om de är vakna än, bäst att låta dem vara antar jag.
Städa behöver jag förstås. Det ser rörigt och stökigt ut och är i behov av hittande av plats till vissa grejer, och som vanligt utplockande av annat (jag vet inte varför vårt köksbord tex är en magnetisk plats för verktyg, smörjolja etc...). Vi får väl se vad som finns tid och ork till idag.

onsdag, november 12, 2014

Oturskatt

Idag for vi hem en timme tidigare än vanligt från jobbet. Tur var väl det. Tryckt mot ytterdörren såg vi en svart katt sitta och skrika i panik så snart vi klivit ur bilen. När jag kom närmare såg jag att Mina var alldeles tofsig över hela kroppen. Slagsmål. Med dumkatten förstås. Släppte in den skräckslagna damen som försökte hoppa upp i vår kvällsmysmöbel, kökssoffan, men det gjorde uppenbart för ont för att hon skulle orka. Tittade ut på altanen och såg att det var fullt med tussar från hennes päls där och en del blod. Gissningsvis har hon blivit attackerad där, mellan de två kattluckorna (den ena går in i köket och den andra ut utomhus) och då hon inte längre törs gå in genom luckan eftersom hon fastnat ett par gånger (den sitter löst och hon har ju varit lite rund, även om det är bättre nu) så gissar jag att det var full panik där inne.

Även de andra två var upprörda när vi kom in, inte omöjligt att de varit till undsättning, sånt har hänt tidigare då Mina blivit utsatt. Så nu är luckan låst igen. Dumkatten som passar på när de inte är helt friska. Förra hösten var det ju strumasjuka Rosa som fick däng ordentligt. En farligt stor och vild katt det där, som definitivt tar det där med slagsmål på allvar.

Nu ligger hon här, upplyft i sängen bredvid mig, och sover tungt. Jag kan inte stryka henne på huvudet utan att hon gnyr och när jag lyfter henne tokskriker hon. Att få i henne insulinet i nackskinnet var inte enkelt. Tur vi ändå har en veterinärtid bokad för henne imorgon (för tänderna) ifall hon behöver tittas igenom lite.

Kan hon inte få lov att ha det lite lugnt nu?

söndag, november 09, 2014

Pre-Parenthood-slut-ångest

Två avsnitt kvar säger MyEpisodes, tre säger IMDb. Jag hoppas att den sistnämnda har rätt, det innebär åtminstone tre veckor för alla omkring mig att komma på ett sätt att trösta och underhålla mig när världens bästa tv-serie har slutat för gott! På riktigt vet jag inte hur det ska gå...


Det är förvisso en serie som varit lite halvjobbig rent känslomässigt på ett sätt som få andra lyckats med, så jag vet inte om min första tanke; att se om Six Feet Under (2001) från start, är en så god idé. Serien jag sträcksåg från start först när den skulle komma till slutet på tv och därmed nästan lyckades skapa en riktig depression pga alla existentiella och tunga frågor som den innehöll. Idag kanske jag inte skulle känna så förvisso, men jag tror inte jag törs ta risken.

Sicken tv-mjukis jag kan vara då...

Om jag får gissa det tydligen oundvikliga slutet av serien ändå (*spoiler alert! om ni inte sett senaste säsongen) så tror jag att det kommer bli lite lyckotårar efter en del omak: 1) Joel och Julia återförenas 2) Hank återförenas med sin exfru varpå 3) Mark lägligt kommer åter och fyller Hanks plats hos Sarah 4) Amber föder sitt barn och återförenas inte med Ryan (oklart vilket jag vill där) 5) Crosby hittar ett nytt braigt sätt att försörja sig och sin familj på via musik medan 6) skolan går så bra att Adam kan syssla med den på heltid med Kristina. Sen hoppas jag att 7) Zeke och Camille får avsluta som glada pensionärer så att inte serieförfattarna tänkt sig att alla ska samlas kring en avslutande hjärt-tragedi för det tror jag inte att jag pallar...

Återstår att se hur många som slår in. Har jag glömt nån? Okej; 8) Haddie tror jag inte vi återser, 9) Max får kanske sitt första förhållande i lås och 10) Drew lämnar sin osympatiska (lite väl?) flickvän och flyttar in med syrran istället. Så.

tisdag, november 04, 2014

Update på diabetesfronten

Det svajar i blodsockerlandet. Det fortsatte vara stadigt för högt (om än ändå en hel del lägre än ursprunget) med ett par kvällsdippar förra veckan så vi ombads höja dosen ytterligare. Till en början blev det fortsatt nästan samma höga värden men så efter ett par dygn gick det plötsligt ner en hel del. Både igår kväll och ikväll sitter jag på nån slags vakt och kollar sockret med 30-60 minuters mellanrum, orolig att det ska golva. 

Igår kväll var före-värdet som efter-värdet brukat vara så jag återgick till förra dosen. Då kom hon ner till 5,1 innan det verkade stabilisera sig. Imorse gav jag åter gamla dosen och åkte lite oroligt till jobbet. Ikväll hade hon 12 i före-värde, nästan lägre än vad hon haft i efter-värde (med de två nämnda kvällsdipparna förra veckan som undantag) så jag backade efter lite funderande ännu ett steg i doseringen. Nyss tog jag det vanliga kvällsvärdet och det visade på 4,3 alltså strax över vad vi ska se som lägsta ok-värdet (det ska ligga mellan 4-7 som normalt värde). Så nu är jag lite oroad igen och har just gett henne lite att äta i hopp om ett bara lite lite högre värde om nån halvtimma, timma.

Min lilla skräpkatt. Som jag önskar att det här kunde bli vardag så att det 'bara' var insulinet som skulle ges. Nån gång hoppas jag, snart gärna. Veterinären säger att svårreglerat blodsocker ofta kan relatera till dålig tandstatus så jag måste boka tid för att åtgärda det också. Imorgon vill jag hursom ha lite nya råd av vår eminenta veterinär så jag kanske slipper oron så då ska jag boka in det också.

lördag, november 01, 2014

Lördag

Det är en trött Sara som försöker roa sig med blandade tv-serieavsnitt och sin halvtråkiga stickning ikväll. M är i stan och träffar vänner och jag väntar lite på att han också ska bli trött och höra av sig om hämtning. Lite typiskt att han, som typ aldrig är ute numera, skulle behöva nattlig hämtning i stan just som den första snö'stormen' inletts. När jag for från stan tidigare ikväll snöade det och drev lite på vägen, mer ju längre norr ut jag kom. Så lite nojig är jag att det ska vara halt och läskigt på vägen inatt. Men det ska säkert gå bra det med. Jag bara ogillar vintervägar, det ger mig lite ångest. Men unnar låtsasmaken en trevlig kväll borta.

Vi hjälpte en god vän med sin flytt idag. Samma goda vän som bott i gästhuset i några dagar. Själva flyttandet skötte andra men jag hjälte till att skruva ihop ny säng, soffa och lite annat medan M fixade med lite teknik och såg till att ett titthål monterades i ytterdörren. Det var bitvis lite arbetsamt faktiskt (det känns i ena axeln nu av någon anledning) men trevligt. Roligt att vara till hjälp förstås.

Imorgon blir det, som det ser ut, lite mer hjälpande åt ett par olika håll. Och, förhoppningsvis, lite städning av huset. Låt oss säga att det är mer än nödvändigt just nu...