söndag, mars 31, 2013

Sökes: väskhittarförmåga

Sitter ännu en gång och letar handväska på nätet. Djungel utan skatter, kanske jag kan sammanfatta det som. Jag är urdålig på att köpa väskor. Om man bortser tygväskor, såna där vanliga med långa handtag och tryck av olika slag. Det har jag massor av. Men de är inte särskilt trygga att ha börsen i och ärligt så sitter de bara bra över axeln om jag har perfekt mängd saker i dem.

Bästtjejerna däremot tycks tillhöra väskhittareliten. Men jag tror att vi alla tre har lite olika smak så det är svårt att ta hjälp därifrån. Och varje gång de försöker så ställer de frågor som "Vad ska du ha den till och när?", frågor som ger väldigt komplicerade svar i mitt huvud. Problemet är nog nämligen att jag vill ha en enda väska som ska funka till alla kläder, tillfällen och alltid vara perfekt storlek. Alltså både liten när det behövs och större när det behövs. Och det fattar ju till och med jag att det inte går. Men det där med att byta väska och komma ihåg att lägga över grejerna jag behöver känns ju jobbigt.

Jag har en väska som just nu är kombinerad jobb- och overnight-bag (eftersom jag pendlar mellan hemmen x gånger per vecka utan nån riktig planering så behöver jag alltid ha med mig ett grundläggande survivalkit) som jag är nöjd med. Men den funkar sämre på stan eller om jag bara ska iväg och fika. Så kanske prio ska vara att hitta en väska som typ börsen får plats i? 

Ja och så får den inte vara i skinn, även om alla snygga väskor är i skinn. Min kollega har en supersnygg väska men den är såklart gjord av en fd ko (eller nåt) och då vill jag knappt ta i den. Så det funkar inte.

Easy peasy va?

Streaming: Viaplay

Nu får jag nog säga att vi gett Viaplay en ärlig chans i det här hushållet. Vi har testat både att se tv-serier och film. Och sammantaget ser det ut som att vi kommer fram till att när gratismånaden är över är också abonnemanget det. Väldigt trist.
  1. Teknikstrul 1: det eviga buffrandet. Det enskilt största problemet. Vissa filmer har vi kunnat se felfritt, det ska sägas. Men åtminstone varannan eller var tredje gång har vi en bit in i filmen fått stå ut med detta buffrande (dvs att filmen stannar och en liten cirkel snurrar runt i 3-20 sek ca). Som oftast blir mer och mer frekvent ju längre in i filmen vi kommer. Samma sak med tv-serier. Det enda jag hittar på hemsidan om detta är en hänvisning till dålig uppkoppling. Vi har 100/100-fiber.
  2. Teknikstrul 2: Utbudet av tv-serier är väl sådär utifrån min smak (gillar man samtliga Hollywood-fruar-serierna så är det guld däremot) men det märkliga är att de som ska finnas inte finns. Klickar jag på en serie får jag (lite random, ska tilläggas, ibland går det bra) upp en ruta som säger att det tyvärr inte finns några avsnitt att visa.
  3. Interface 1: Jag lyckas inte hitta någon sökfunktion och kan inte påstå att det är så värst lättnavigerat. (När en film dessutom finns i HD, svenskt tal osv visas den inte bara en gång i listan utan en gång för varje variant. Ett mindre bekymmer men faktiskt lite störigt.)
  4. Interface 2: Om du sett en bit in i en film och sen stänger av verkar det inte finnas någon resume-möjlighet när du vill återgå till den platsen i filmen där du senast lämnade den.
  5. Interface-/teknikstrul 3: Airplay-funktion finns förvisso men (citat mobilappen): "På grund av tekniska begränsningar, kan inte undertexter visas. Bild och ljud är tillgängligt på visst strömmat material, dock endast ljud på nedladdat innehåll." Endast ljud?
På plussidan ska nämnas att utbudet av film är helt okej och jag skulle nog vilja påstå att det passar min smak och mina önskemål snäppet bättre än vad Netflix gör. Plus också för att det finns som app i vår LG-tv.

Sammantaget tycker jag inte att det varit någon höjdare såhär långt. Hade inte problem nummer 1 funnits hade jag däremot troligen fortsatt ett tag till och hoppats på att de övriga synpunkterna kunde ha åtgärdats på sikt. Men det är helt omöjligt att se på en film som stannar flera gånger i minuten stundvis.
Sen kanske jag får understryka att det här är min/vår upplevelse. Möjligheten finns ju att jag missat någon magisk resume-knapp eller liknande.

lördag, mars 30, 2013

Vårmorgon!

Just inkommen från balkongen. Jag har haft en riktigt bra start på dagen. Vaknade redan strax efter sex, samtidigt med låtsasmaken så vi steg båda upp och så höll han mig sällskap medan jag jobbade mina timmar. Mot slutet gick han och fejade i köket så när Lil'sis vaknade gick vi alla tre ut på balkongen och satte oss i solen. Vi blev serverade grillade smörgåsar med ruccola, grönmögelost och fikonmarmelad alternativt med fetaost, solrosfrön och honung. Hur lyxigt och gott som helst!

Och att sitta barfota på balkongen i pyjamas och känna värmen i ansiktet var verkligen pricken över i:et. Jag riktigt känner hur fräkenmaskineriet är i produktion i ansiktsregionen.

fredag, mars 29, 2013

Lediga fredag!

Sömn är ju en ganska bra grej. Efter nio timmar av den varan känns det ganska okej. Trots att jag vaknade med kramp i ryggen. Och trots att jag fortfarande är trött nog för att lätt kunna sno åt mig en eftermiddagslur. Vet inte vad som är grejen med all den här tröttheten, men det lär nog gå över.

Idag infaller veckans enda lediga dag. Jag bytte till mig påskhelgen som en kollega behövde ledig för att jag skulle kunna få ledigt för Göteborgsresan om ett par veckor. Det blir lite extra pengar, jag får vara ledig när jag behöver det osv, men ska jag vara ärlig så finns det en liten del av mig som känner viss avund på de som istället fick fyra eller fem dagars ledighet över helgen. Men bara lite. Blir det bara lugnt och krisfritt på jouren så kommer helgen gå som en dans förstås. Jag ska försöka jobba undan lite så att jag kanske hinner klart med siffrorna tidigt den här veckan (de ska vara klara på fredag) så att jag kanske kanske kan använda lite av min flex och få 3-dagarshelg nästa vecka istället. Vi får se.

torsdag, mars 28, 2013

Snart snart...!

På tisdag är det bara två veckor kvar tills vi sitter på Scandinavium i Göteborg och ser bästaste Eddie Izzard på scenen! Åtminstone hoppas jag att han ska vara lika bästigast som han varit i sina tidigare shower.

Men två veckor! April som kändes så långt borta, nu är vi alldeles strax där!


onsdag, mars 27, 2013

"The internet doesn't weigh anything"

Jag alternerar ju mellan olika redan sedda tv-serier som bakgrundsorl när jag ska sova* och nu är jag för sjuttiofjärde gången tillbaka på The IT Crowd (2006). Fortfarande helt underbar serie! Förutom Arrested Development (2003) kan det var den serie som jag önskat se en comeback av mest av alla.



*En egenskap som antagligen borde räckt för att hålla mig singel resten av livet, men som tur är hittade jag en av de tålmodigaste män som finns

Imorgon blir det luffarskor

Aj aj fossingarna! Tog klackskorna imorse och det gick jättebra. Fram till busshållplatsen ungefär. Jag tror på riktigt inte att mina fötter är skapade för annat än sneakers. Men visst, över lag har det gått bättre än tidigare försök, men just hemkommen kan jag konstatera blåsor på vardera trampdyna. Och då har jag ändå haft inneskorna på jobbet. Sweet.

Men jag har i vart fall känt mig lite finare.

tisdag, mars 26, 2013

Somliga går


En kollega frågade mig idag om jag ska ha klackskorna på mig imorgon då vi ska ut på after work. Jag log mest till svar för än har jag inte begett mig ut i dem, mest pga halkan men också för att jag har lite svårt att ta steget från de bekväma låga. Nu ikväll insåg jag att det faktiskt kan bli så illa att hon får rätt. Mina vinterskor är nämligen hopplöst trasiga nu. 

Det började för några veckor sedan med att ovansidan på ena skon plötsligt började 'fjälla loss'. När jag slog en bläng på dem på väg hem från jobbet såg jag att det även är hål i dem på sidan vid sulan. På samma sko. Party.

Egentligen borde jag kanske råda U-vännens råd och gå tillbaka till affären och fråga om de verkligen ska se ut så efter ett år. Jag fick dem i present av M tidigt förra året och de var inte superbilliga. Jag har impregnerat dem och på inget sätt varit vårdslös med dem. Jag kan i vart fall tycka att de borde hålla mer än en säsong. Men jag är feg när det kommer till sånt där. Ids inte omaket att vara besvärlig.

Jag har beställt två par (!) nya sneakers från nätet med beräknad leverans imorgon, men de lär jag inte hämta ut före AW:n. Så antingen blir det trasiga skor eller livsfarliga (nåja) nyskor.

måndag, mars 25, 2013

Colon, left parenthesis

Fick utan förvarning något av ett sad face-läge ikväll. Antagligen sömnbrist som gör sig påmind bara, men det kändes lite som att luften gick ur mig. Mycket i huvudet, lite sömn, en känsla av att aldrig riktigt hinna ikapp på jobbet osv gör sitt. Men det är ju lite som jag är också. Svårt att bottna i huvudet ibland. Imorgon är en annan dag. Och den börjar jag med ett förmiddagsmöte på stadshuset.

Tror jag ska försöka mitt bästa för att få med familjen eller vännerna och se This is 40 (2012) på bio också under påskhelgen. Judd Apatow brukar ju göra kul filmer. Och älsk på Paul Rudd. Och på Jason Segel och Leslie Mann. Jag skulle verkligen behöva en riktigt kul komedi. Även om recensionerna kanske inte varit lyriska (fast inte enigt sågande heller).

Nu: sömn.

Måndag, is it?

Måndag, fast det har känts som typ torsdag hela dagen. Å andra sidan har det varit en typisk måndag med en seg hjärna och en exklusiv förmåga att uttrycka mig konstigt/klumpigt/oklart mer än en gång. Det blir så när man tänker mer än man säger. Nu tror jag inte det märktes så mycket, men jag kom på mig själv, typ en halvtimme senare varje gång, att 'vad var det jag sa egentligen?'. Ungefär. Men det är bara att köra på. Ytterligare en 6-dagarsvecka väntar så då är det dags att skärpa till sig lite.

Längtar rätt hårt till onsdag då lönen äntligen kommer in på kontot! Jag vet inte vad som varit med den här månaden men pengarna liksom bara försvann. Nu ska jag däremot snåla lite med dem inför Gbg-resan vi ska göra. Fast inte just på onsdag, då blir det äntligen after work med bästa jobbgänget!

söndag, mars 24, 2013

Helgens filmkonsumtion

Prime (2005); Jag brukar säga att Meryl Streep aldrig är dålig och det är hon väl inte här heller, men hon går allt lite på rutin. Streep gestaltar en judisk psykolog som uppmuntrar sin nyskilda patient (Uma Thurman) att fortsätta träffa en nästan 15 år yngre 'flirt' bara för att senare upptäcka att flirten är hennes egen son (Bryan Greenberg). Den ska ha cred för att den inte drar ut på det och låter allt explodera på det där klassiska filmsättet, men i övrigt är den inte särskilt underhållande egentligen. Roligast är kanske bifigurerna i form av den judiska familjen. Betyg: 2/5 (Svensk titel: Nära & Kära)

Punch-Drunk Love (2002); I mitt tycke är Adam Sandler (precis som Jim Carrey f.ö) bäst när han hålls tillbaka lite och inte spelar den "snopp-skämtfixerade roliga killen". Här spelar han en lite svårmodig och, på sätt och vis, underliga Barry Egan. Hans sju systrar beter sig allt annat än respektfullt men det är via en av dem som han träffar Lena (Emily Watson). Just före det att han upptäcker Lena ringer han en sexlinje som drivs av personer som ser en möjlighet till utpressning.
Det här är en film jag tänkt se länge och som av många nästan fått lite kultstatus. Men jag ser nog inte riktigt det magnifika. Det är en positivt udda film, absolut, men den tappar lite tråden ibland och blir lite spretig. Betyg: 3/5

Winter Passing (2005); Ytterligare en film som stått på min se-lista väldigt länge. Helt klart bästa fyndet i helgen!
Reese (Zooey Dechanel) är en av många som försöker sig på en skådespelarkarriär i NY. Hon lyckas väl sådär och och mår ungefär detsamma. Hon tar droger som nån slags självmedicinering och har sex med killar hon egentligen inte gillar. Hon kontaktas av en bokagent som är intresserad av Reeses kända författarföräldrar. Mamman har just dött och pappan (Ed Harris) har inte gett ut någon bok på flera år. Bokagenten har dock fått veta att det ska finnas kärleksbrev som skickats mellan föräldrarna och erbjuder Reese en stor summa pengar om hon kan ordna fram dem. Väl hemma hittar hon sitt barndomshem i ett ganska annorlunda skick än när hon lämnade det. Dessutom har det flyttat in två udda figurer i pappans hus (Will Ferrell och Amelia Warner) och relationen till fadern har många sår som sakta kommer upp till ytan.
En egentligen väldigt eländig film men som på något vis ändå lyckas bli en riktig feelgood. Dechanel gör en väldigt annorlunda roll än vad vi är vana att se henne i och jag gillade det! Bortsett från kattunge-scenen så var den här filmen perfekt för mitt sinnelag idag. Betyg: 4/5

Waiting... (2005); Komedi om personalen på en halvsunkig restaurang, kort och gott. Jag tror säkert att väldigt många tycker att jag har fel nu och tokgillar humorn i den här filmen, men nä, det här var inte riktigt min tekopp. Kanske hade jag skrattat mer åt den om jag sett den 2005, men nu kändes det sällan särskilt roligt. Äckel- och snusk-skämt radas på varann och den enda som verkar något sånär sympatisk är Justin Longs rollfigur. Uppskattar man American Pie-filmerna så gillar man antagligen det här. Med Anna Faris, Ryan Reynolds, David Koechner m.fl. Betyg: 1,5/5

Vår i sikte!

Och även den här helgen har det varit oändligt fint väder ute. Riktig vårkänsla nu, även om plogvallarna är högre än människor fortfarande. Det känns som att det går förskräckligt långsamt med töandet. Nu höll det förvisso kring -20 grader veckan som gick, men ändå. Jag vill ha vår nu! Jag tänker trotsa vädret och köpa nya sneakers så snart jag hittar några jag vill ha, sådetså.


Och det kanske inte bara är jag som längtat. Rapporter från huset berättar att den förut så vinterdeppiga Smilla-katten fortsätter förflytta sig med solinfallet från fönstren och ligger alltjämt på rygg och lapar sol. Hon har börjat gå ut lite och har i allmänhet verkat må mycket bättre. Och här i stan kunde vi ju inte vara sämre så jag öppnade balkongdörren för en stund. Nu kunde jag inte lämna dem* så det blev inte så länge men det var uppskattat som synes.

*Den svarta-vita, Betty-katten, har gjort ett hål i det mjuka nätet så vi är i stort behov av en ny lösning för det här året, dödstrist med hönsnät men det kanske måste bli så

Helg

Snart är helgen över och jag kan väl inte påstå att mitt resultat riktigt nått upp till förväntningarna. Ungefär som varje helg alltså. Det där med städningen kom som lite bort. Det blev lite småplock här och var förvisso, ett par tvättar och en diskmaskin, men inte riktigt den mängd jag hade tänkt mig. Jag får väl se vad jag orkar under veckan istället.

Men, jag har å andra sidan jobbat två förmiddagar, sett en del film, varit på bio med favoritkvinnsen, varit i Robertsfors och hälsat på M:s äldsta syster osv. Så det har ju varit en bra helg.

Efter besöket i Robban fick jag med mig låtsasmaken in till stan också! Nu ska han förvisso gå raid hela kvällen och lär vara okontaktbar vid sin medtagna speldator, men han är här i vart fall*. På så vis kan jag ta bilen och hämta hem Lil'sis från flyget senare ikväll också. Familjen samlad!


*Hyresgästen är hemma så ev tjyvisar kan stanna borta :)

lördag, mars 23, 2013

But I still love to go to the movies

Hemma från biodejten och har ingen riktig lust att lägga mig trots att jag ska upp tidigt imorgon igen. Istället önskar jag att jag kommit hem senare. Eller det jag menar är att vi skulle tagit den sena bion.

Men det har jag lärt mig nu; ingen familjevänlig biofilm tidigt på kvällen på helgen. Jag satt som i en svärm av kids. Somliga med, somliga utan föräldrasällskap. Oavsett verkade det inte spela någon roll. De kommenterade filmen högt (kan jag förlåta, inlevelse är ju fint osv), diskuterade sitt godis högt och återkommande, kollade vem som kunde tugga baconsnacks mest ljudligt, hade rap-tävling efter all dricka de hällt i sig, gjorde en massa ljud med plastlocket från läskmuggen, satt och gjorde nån form av prasselhandske av den tomma godispåsen i en evighet, osv.

Och jo jag är nog the Wicked Witch from the West nu. Men visst har det inte blivit helt förbjudet för föräldrar att lära sina barn att åtminstone försöka vara tysta på bio?

Men ja, vi fick antagligen skylla oss själva som tog den tidiga bion. Hade vi gått den sena hade å andra sidan Anna säkerligen missat hela istället för halva (hihi) som nu pga sömn. 

Framtidens bio tror jag innehåller hörlurar vid varje säte. Eller så har vi bion hemma helt enkelt. Med världspremiärer på dvd från dag 1. Fast det vore ju lite tråkigt, inte sant?

Filmen då? Jo, ljummen skulle jag vilja säga. Antagligen inte ens spännande nog för kidsen. Ska fila på en recension.

På tal om Zach Braff...

Är det inte på tiden (eller lååångväga över tiden snarare) att han skriver och regisserar en ny film snart? Jag förstår om han har kul på teaterscenen, men jag är fullständigt redo att addera en ny Garden State-bra film på min lista. Verkligen. Eller kommer han vara en i raden av one-hit-wonders? Jag hoppas inte det.



Biolördag coming up!

Trött var det ja. Fast jag kom i säng rekordtidigt igår. Före 22, tror jag. Började dock vakna redan 3.15 och tro att jag försovit mig eller missat nån sjukanmälan. Och sen fortsatte det så några gånger. Ungefär som varje jobbhelg. Jag vet inte varför jag gör så.

Fast nu är jag nog mer seg än trött. Har hängt i soffan sen jag slutade jobba och sett film, uppbunkrad med all världens kuddar för att få det bekvämt för ryggen. Även om det kan vara skönt att vara själv ibland så slår inget att ha min kaminvarma man nära bakom mig när jag ser film i soffan. Så jag saknar honom lite idag. Lil'sis kattor gör dock sitt bästa för att vara gott sällskap, och de lyckas bra.

Har hunnit med att se två filmer redan. Rätt kassa båda två, men det är kanske bra eftersom jag ska på bio ikväll med Anna och Ulrika (om den senare har vaknat ur från sin all-nighter-dvala...) och jag är faktiskt lite tveksam till om filmen kommer vara bra eller inte. Men det är ju, som jag brukar tjata om, det bästa utgångsläget. Vi ska se Oz the Great and Powerful (2013). Mila Kunis, Rachel Weisz, Michelle Williams och Zach Braff har alla imponerat förut så varför inte igen? James Franco är väl ingen höjdarskådis egentligen men det är något med honom som gör mig så oändligt förlåtande. Så helt hopplöst ser det ju inte ut. Jag tror till och med att det kan vara bra 3D-läge.


fredag, mars 22, 2013

Vill se:

Okej, bortsett från att trailern i vanlig ordning nästan visar hela filmen (jag stängde av halvvägs) så vill jag mer än gärna se den här när den kommer ut:


The Place Beyond the Pines (2012), svensk biopremiär den 5 april.

Snoozie

Alltså tröttheten den här veckan, vad är det frågan om? Överdos av solljus? Jag är dödstrött ikväll (också) och funderar allvarligt på att ta mig en tantlur, även fast det är på tok för sent för det. Då kommer jag ju inte somna i skaplig tid så jag orkar upp och jobba klockan sju imorgon bitti.

Varför är Lil'sis' energidryckslager slut just nu?

torsdag, mars 21, 2013

Slö-torsdag

Det blev en ganska slö dag till. Egentligen var det ju idag jag hade ledig dag på schemat men eftersom jag fick lov att boka in ett möte idag så bytte jag mot igår. Därmed blev det även lite trångt på kontoret då det egentligen var tänkt att min plats skulle ockuperas av någon annan just idag. Så jag gjorde min förmiddag och for till lunch eftersom jag ändå lovat köra Lil'sis till flyget och då jag vet att hon helst inte vill att man bara lämnar av henne utan stannar tills hon gått iväg mot gaten. Så det gjorde jag. Och M, som blev med trots att han hade förutspått att han inte skulle ha tid. Som värsta föräldraparet som vinkar av sin lilltjej inför ett stort äventyr. Bara det att just ingenting av det är sant... Haha!

Så istället för att fara tillbaka till jobbet två timmar for jag hem, åt och sen vilade i en knapp timme. Ganska behövligt efter en lite halvrisig nattsömn.

Ikväll är jag på landet och passar på att kela med man och kattor eftersom jag ska vara i stan sen i helgen. Jobbhelg och passa-kattor-helg. Hade jag inte varit så nästan-pank hade jag kanske kunnat göra nåt kul av det. Jag har ju i och för sig ett par gratisbiljetter till bion jag skulle kunna utnyttja. Ja, vi får väl se.

onsdag, mars 20, 2013

Flytta in


Till helgen tror jag att jag ska ta tag i sovrummet här i stan och göra det lite mer ombonat. Jag har i ärlighetens namn inte riktigt flyttat in med hjärtat i det här rummet. Det blir väl så när man delar sin tid på två ställen kanske. Och huset är ju huset. Men nu är det väl dags att de sista flyttkartongerna töms och/eller flyttas undan. Att jag får saker på plats. Det är ju bara lite över ett år sedan vi flyttade in här nu.

Jag tror att det är lite så jag blivit av alla flyttar jag gjort sedan barnsben. Att jag aldrig riktigt ansträngt mig för att göra klart (i den mån man nu blir det). Det där med att få upp saker på väggarna t.ex. blir mest en grej som ställer till det sen när jag ska flytta ut igen. Och det är ju ett rätt puckat sätt att tänka, oavsett om det är sant eller inte. Det är inte omöjligt att Lil'sis vill flytta ut ganska snart, men det är i sanning rätt troligt att vi blir här tillsammans ett bra tag till också. Så varför inte göra det bästa av det under tiden?

Bullfest!

Snart är min lediga dag över men jag tycker allt att jag utnyttjat den ganska bra. I köket står nu ett 40-tal kanelbullar med mandelmassa och svalnar på ett galler till exempel. Jag testade, dagen till ära, ett nytt recept och det blev riktigt bra. Inte de vackraste bullarna jag gjort, delvis för att det inte fanns nåt pärlsocker på Ica (fast vem gillar pärlsockret egentligen?), men de smakar helt okej. Luftiga blev de och det var ju bra med tanke på att jag handknådade degen i 12 minuter helt enligt receptet. Kan erkänna att jag saknade hushållsassistenten vi har på landet där en stund...


Imorgon är det jobb igen. Och sen varje dag fram till nästa fredag då jag har en ledig dag igen. Känns helt okej just nu. Jag hoppas jag kommer känna mig utvilad och i farten imorgon igen.

Ledig onsdag

Betydligt piggare Sara idag. Kanske var det den nästan 10 timmar långa nattsömnen som gjorde det. Eller promenaden i den kalla vinden som bet i kinderna lite. Eller lite alone-time framför blandade tv-serier och lite datorspel. Antagligen alltihop.

Nu tänkte jag ge mig på att baka lite bullar också. Vi får väl se hur det går. Jag kanske måste låsa in Lil'sis' terrorkattor först, de är verkligen högt och lågt hela tiden (jag antar att den massakerade toarullen nere i hallen inte kom dit av sig själv, till exempel)! Varifrån får de all energi? Tur för dem att de är söta. Jag menar, jag ska ju ta hand om dem hela helgen när deras ordinarie personal är ute på egna äventyr....

tisdag, mars 19, 2013

Ny dag imorgon

Avslutade min arbetsdag på ett lite stressigt sätt. Information ändrades och jag var för ivrig att skicka ut den. Så det var med viss hjärnstress jag bytte om på jobbtoan och sen halvsprang iväg till yogan. Och idag blev det inte så bra. Inget fel på yogan, inte alls. Men jag var trött, halvstressad och hade svårt att vara riktigt mottaglig. Det ömmade i ryggen, benen kändes stela, jag somnade nästan under djupavslappningen, meditationen blev ofokuserad och kände att jag hade svårt att hitta det där sköna läget jag vet att jag annars får. Så jag gick hem och kände mig lika delar trött som hängig.

Men nästa gång blir det bättre.

Har sen softat i soffan med Lil'sis framför Kändishoppet. Inte jättekul egentligen så hade jag inte gillat simhopp så pass mycket som jag faktiskt gör hade jag nog inte sett färdigt. Nu blir det en tur till Azeroth (WoW) innan sängen. Imorgon ska jag försöka sova länge på lediga dagen och bara göra saker jag har lust med hela dagen. Och inte tänka på jobbet.

Same same...

I helgen:

M: Jag har sorterat och parat ihop alla dina sockar.
Jag: Tack, snällt!
M: Jo, eller ja. De kanske inte stämmer ihop fullt ut.
J: Eh okej. Men bra ambition.

Today at werk

måndag, mars 18, 2013

Ett öga rött

Jag har ett bråkigt öga. Imorse sved det som till när jag satte i linsen men det gör det ju ibland när jag är nyvaken och det gick som över på en enda gång. Väl på jobbet noterade en kollega att jag var röd i ögat och det har som hållt i sig hela dagen. Vet inte vad det ska stå för riktigt men testar att ha glasögon nu ikväll och, om det behövs, på jobbet imorgon så får jag väl se om det ger med sig.

Apropå glasögon är jag i stort behov av nya. Det var ett par (tre?) år sedan de här var nya och jag har justerat styrkorna på linserna två gånger sedan dess. Så de är inte ultimata att t.ex köra bil med. Inte så att jag inte ser okej, men jag ogillar när det blir suddigt på långt håll eller då jag får svårt att se ansikten på folk (en liten egenhet mitt synfel tycks lägga till) som är en liten bit ifrån. Och så är de gamla glasögonen kanske inte så väldigt snygga längre.

Men sånt där är ju så svårt! Att välja bågar! Och tusen gånger svårare för en person med beslutsångest. M och Anna-vännen visade båda (främst den sistnämnda) prov på stort tålamod sist det begav sig. Får kanske muta dem och se om de är beredda att ge sig på det igen...

söndag, mars 17, 2013

Helg

En trevlig helg snart till ända. Inte så mycket hemma-häng just den här helgen. I fredags roade jag mig med bästtjejerna som planerat. Vi pratade kvällen lång, åt lite godis, vissa drack vin och vi hade nog alla väldigt trevligt. Fast ändå känns det alltid som att det skulle kunna fortsätta natten igenom.

Igår umgicks M med ett par kompisar så jag hängde i stan med Lil'sis' kattor framför Top Gun. Sen körde jag hem till landet mitt i natten i den tjockaste dimma jag sett på länge. Inte alls favoritvädret att köra i. Idag var det dock klart och fint när vi for ut till M:s föräldrar på lunch.

Mycket farande den här helgen men allt som allt har den varit bra och lugn. Känner mig nästan återladdad när det är dags för måndag imorgon. Fast bara nästan...

Mera streaming

Jag trodde att nästa test skulle bli HBO men då tv:n på landet redan har en app för Viaplay och då de erbjöd en gratis månad blev det istället det som fick bli nästa streamingtest. Egentligen är det på tok för tidigt att göra nåt utlåtande då vi bara sett två filmer. Första filmen gick problemfritt men den andra hackade vi oss igenom bitvis. Inte hela tiden, men efter en dryg halvtimme började den stanna och 'buffra' jätteofta. Precis så att vi var nära att stänga av. Men så kom den igång bra igen. För att snart återgå till samma hackande.

Så ja, vi får väl se om ryktet jag hört är sant; att det mest är ett väldigt buffrande. Annars ser utbudet bra ut. Generellt sett lite nyare filmer än Netflix (fast även gamla klassiker), som det såg ut när vi kikade igenom i vart fall. TV-serierna har vi bara som hastigast kikat på, och det kändes som att det var fler Hollywoodfruar-serier och Paradise Hotell än kanske såna serier vi är intresserade av att se, men det får vi väl kika närmare på senare.

lördag, mars 16, 2013

Top Gun & kallingarna

Såg av en slump att TV11 visade Top Gun (1986) tidigare ikväll och då jag ändå inte hade nåt bättre för mig tog jag med mig min tekopp till soffan för att se den. Den hade helt klart åldrats med värdighet, även om både skämten och dialogen ibland kanske gränsade till att vara rätt fåniga. Men kul att se den igen. Jag minns att jag tyckte att det var så enormt sorgligt när Goose (Anthony Edwards) dog, men den här gången blev jag lite distraherad på annat håll:


Spana in kallingarna! Inte bara byxorna slutade halvvägs till armhålorna utan även kallingarna uppenbarligen... Bridget Jones 'granny panties' ligger liksom i lä.

Med sina 23 år vid inspelningen såg han allt lite sparvaktig ut, Tom Cruise, men jag måste säga att han är sig ganska lik fortfarande. Hittade den här bilden, där den till höger är från nån reunion med motspelerskan Kelly McGillis för ett par år sedan. 


Annars slogs jag nog allra mest av att musiken fortfarande ger mig lite ståpäls, framför allt den instrumentala ledmusiken. Jag minns att min storebror, som älskade filmen och själv hade en dröm att bli pilot, hade den på LP-skiva som han spelade av till kassett åt mig. Den var alltså rätt frekvent i mer än ett av sovrummen i vårt hus i slutet av 80-talet.

The Veronica Mars Movie Project

Alltså sånt här gör mig glad! För några år sedan kom något snille på ett nytt sätt att finansiera film där man inte lyckades locka de vanliga pengarna. Helt enkelt att skapa en hemsida för delvis eller helt ofinansierade filmprojekt och sedan låta 'vanligt folk' investera pengar i projekt de tror på. Inte sällan för en liten speciell gåva tillbaka. I vissa fall procent på ev intäkter, i andra fall specialutgåvor av filmen etc. Jag vill minnas, rätta mig om jag har fel, att Iron Sky (2012) åtminstone delvis finansierades på detta vis.

Häromdagen släppte man loss The Veronica Mars Movie Project på Kickstarter. Jag ska erkänna att jag aldrig följde Veronica Mars på TV när det begav sig (jag tror att jag var något äldre än målgruppen faktiskt) men jag har sett det och jag är definitivt ett fan av Kristen Bell, som verkar vara en riktigt kool kaka. Att göra en film har tydligen varit en projekt som det talats om sedan serien abrupt lades ner, men inga finansiärer har funnits. 'Bara' en väldig massa ivriga fans.
Tills nu. En kul film med bl.a. Kristen Bell lades upp, tillsammans med ett antal olika 'priser' för de som vill stödja projektet (bl.a kan du få en lokal biosalong för dig själv och 50 vänner att se filmen med, en roll i filmen, få namnge en roll osv osv). Målet var att få in 2 miljoner dollar på en månad. Det målet nåddes enligt uppgift på 11 timmar. När jag skriver det här har 3,5 miljoner dollar redan passerats.



Riktigt häftigt, i mitt tycke! Sen om filmen blir bra osv kan man ju aldrig veta, men jag gillar sättet att tänka på när det kommer till att få fram film som stora finansiärer kanske aldrig riktigt vågar ge sig på. I det här fallet har man såklart hjälp av att tv-serien är kultförklarad och har en väldigt stor skara fans, men även andra projekt har möjlighet att slå sig fram om de kan marknadsföra sig på ett bra sätt. 

Kanske finns det fler områden som skulle prova på den här metoden?

fredag, mars 15, 2013

Friday, tired-day

Så blev det fredag eftermiddag och dags att ta helg. I vanlig ordning skulle jag kunna gå över eld för att bara få gå och lägga mig snarast möjligt. Som att luften går ur i samma stund jag kommer hem och sätter mig ner på fredagarna.

Men det har varit en bra vecka. Jag har fått mycket gjort på jobbet, även om det i vanlig ordning inte känns som att jag riktigt är ikapp. Många skratt när man jobbar med så knäppa kollegor som jag, det gör allt så mycket lättare. Det är tacksamt. Väldigt så. Jag skulle inte vilja byta ut dem. Ibland tror jag att kollegan som hävdar att vi skulle bli ett riktigt bra "The Office" på svenska, har en poäng. Alternativt skulle ingen förstå vad vi har så roligt åt. Som vår chef brukar säga; "Det är nog ingen annan som förstår er humor". Kan så vara.

Ikväll blir det lite häng med bästtjejerna. Jag har preppat med redbull för att orka vara lite trevlig i några timmar. Men jag ser fram emot det, veckan kunde inte avslutas bättre. Hoppas bara att M är lika seg som jag idag eftersom jag lovat hämta honom från krogen senare ikväll... Men sen har jag ju hela helgen på mig att vila upp mig så det blir nog bra oavsett.

Hoppas ni har en trevlig fredagskväll!

torsdag, mars 14, 2013

Kick-Ass 2

Jag gillade verkligen Kick-Ass (2010), det gjorde jag. Och i teorin skulle en uppföljare säkert kunna bli en riktig hit. Idag släpptes den första trailern, och jag vet inte riktigt? Känns nästan mer som en blek repris än som en uppföljare? Fast med Jim Carrey istället för Nicholas Cage. Och med en något mindre barnlik Hit Girl (Chloë Grace Moretz)

Det vore dock häftigt om jag har fel.

Inte ens en tummetott

Det här att ha avsatt tid, fått hjälp och farit och hyrt gör-det-själv-hall för att fixa till det där biltaket som läckt in efter ett missöde med antennen inför en biltvätt (...) var ju en bra idé. Synd bara att de verktyg som skulle följt med inte följde med. Så inget blev gjort.

Men tur för M som tog sig dit i egen bil kunde utnyttja tiden för sin veckotvätt av sin icke-trasiga finbil.

Fredag imorgon, vart tog veckan vägen? På riktigt?

onsdag, mars 13, 2013

Onsdagsfest

Annars har jag faktiskt ganska just kommit hem. Direkt efter jobbet for jag till Simon dit jag var bjuden på middag. Vi firade att han fått ett nytt jobb, pratade strunt, åt supergod mat han lagat (inklusive en efterrätt to die for!) och hade allmänt väldigt trevligt. På en onsdag bara sådär. Men nu när han också bytt till ett dagjobb hoppas jag att vi ska hinna ses lite mer igen.

Imorgon ska jag faktiskt försöka ta lite sovmorgon. Det brukar ju dock inte gå så bra, kroppens inre klocka brukar vakna i panik vid 6-tiden och tro att jag försovit mig. Och då brukar det inte vara så mycket värt att ligga kvar bara för att, jag blir mest trött av det. Men går det så ska jag trilla in nån timme sent imorgon. Kan vara rätt bra efter de här 10-timmarspassen jag dragit hela veckan hittills.

Att knaka loss

Jag mådde över förväntan bra i ryggen imorse. Snarare kändes det bättre än igår. Det kändes att jag gjort något med den, men det var en bra känsla, inte en supersmärtsam.

Sen gick jag till min bokade tid hos sjukgymnasten som konstaterade att jag skulle kommit lite tidigare då han förgäves försökte få loss låsningar på tre kotor mellan skulderbladen. Men satan i gatan vad det knakade när han försökte, jag trodde hela ryggen skulle gå av. Så efter den behandlingen (plus värme- och tens-behandling) var min rygg sådär lagom mör igen. Hållningen från yogan försvann, om jag säger så. Kvar är trötthetskänslan igen. Men det ska ju bli bättre på sikt, så jag ska inte klaga.

tisdag, mars 12, 2013

Tillbaka till satyananda

Återkomsten till yoga-land ikväll känns i vart fall lyckat. Som den medföljande pelikan-vännen skrev så kändes hållningen bättre nästan på en gång. 

Och det var faktiskt som jag hoppats att det skulle vara. Även fast alla moment inte var med på det här prova-på-tillfället. Jag kom nästan läskigt fort in i samma känsla som jag minns att jag hade när jag gick den där kursen några gånger för ett antal år sedan. Som nån form av muskelminne nästan, lugnet bara injicerades när jag kom in. Till min glädje var det också samma ledare som tidigare. Hon är, i mitt tycke, otroligt bra. Jag blir lugn av bara henne.

Jag skulle tro att ryggen kommer att kännas imorgon, men förhoppningsvis inte bara på ett dåligt sätt. Det är mycket ryggövningar i yoga och det är bra. Jag behöver de där lugna rörelserna utan prestationskrav. Att få sträcka ut ryggen utan att det känns obehagligt. Att få känna mig vig och rörlig utan att vara det. Att få stänga ute bruset för en stund och bara medvetandegöra mig själv.

Jo det låter lite hokus pokus och det skulle säkerligen uppfattas så av vissa. Men det funkar på mig. Oavsett pelikansällskap eller ej kommer jag hoppa på kursen när den startar i april.


Hur man på snabbast möjliga vis jagar bort lugnet och tillfredsställelsen efter 1,5 h klassisk yoga


  1. Direkt efter passet; hitta en hård, öm knöl vid höger käkled.
  2. Klart!

måndag, mars 11, 2013

Streaming -bara för ony film?

Tror för övrigt att vi snart sett slut på vad Netflix har att erbjuda. Det börjar bli riktigt svårt att hitta filmer vi inte sett alt som inte ser alldeles för värdelösa/ointressanta ut. Thriller-genren är nog alldeles torrlagd, till exempel.

Det är definitivt ett bekvämt sett att se film på, inte minst då Netflix finns som app på Apple TV, men jag hade absolut önskat ett större utbud och framför allt ett nyare utbud. Det är visst bra att få upp ögonen för okänd film med några år på nacken, men däremellan hade lite nyare film som kanske nyligt släppts på dvd varit en bra grej.

Nästa test blir troligen ett abonnemang hos HBO Nordic. Filmmässigt vet jag inte riktigt hur de står sig (har inte orkat bläddra så mycket på hemsidan än) men seriemässigt råder det ju inga tvivel om att de är intressanta. Enligt uppgift funkar HBO att se (i HD) via airplay också vilket är en bra sak för oss atv-användare. Hade Lovefilm (där jag är en ganska passiv kund) haft samma sak och dessutom erbjudit streaming av hela sitt utbud hade det dock varit det ultimata alternativet. I framtiden kanske?

Jag hoppas att streamingen kommer att fortsätta framåt som tjänst, att det blir den succé som så många önskar. Hittills är dock mitt intryck lite hackigt.

Helgens filmkonsumtion

Buffalo Soldiers (2001); Joaquin Phoenix spelar den motvillige soldaten som hellre fifflar med arméns material och gör knarkaffärer med den lokala organiserade brottsligheten än lyder order. När han så faller för den inte så vänligt inställda officerens dotter (Anna Paquin) hamnar han i mer trubbel än han kan hantera.
Phoenix är bra som alltid, men i övrigt hade jag inte så mycket behållning av filmen. Lite småkul ibland, men inte särskilt engagerande. 2/5 


Cleaner (2007); Ex-polisen Tom Cutler (Samuel L. Jackson) driver ett städföretag som bl.a. städar brottsplatser. Efter ett städuppdrag inser han att han varit delaktig i en cover-up av ett mord och försöker hålla sig undan problem genom att själv lösa mordet.
Den här filmen börjar riktigt bra och spännande men tappar alldeles för snart bort allt som inledningen byggt upp. Snyggt filmad, men riktigt spännande blir det aldrig. Jackson och Ed Harris går på rutin och Eva Mendes ser mest uttråkad ut. 2/5

The Chaser (2007); Hallicken, tillika ex-polisen, Joong-ho (Yun-seok Kim) börjar förlora tjejer i sin verksamhet och upptäcker att samtliga som försvunnit har haft samma sista kund. I tron om att någon kidnappat och sålt hans (!) tjejer försöker han söka rätt på kunden via Mi-jin (Yeong-hie Seo), en  prostituerad som precis blivit 'hyrd' av kunden. 
En sydkoreansk, ganska välgjord film som bitvis är otäck och rå men samtidigt lyckas vara lite komisk mellan varven. Välgjorda, realistiska våldsscener, med lite Pusher-känsla. Filmen är dock lite för lång och ibland nästan jobbigt mörk. Att man dragit ut på slutet drar ner betyget. 3,5/5

The Chaser

Cracks (2009);  Filmen med den dåliga svenska översättningen Oskuldens tid utspelar sig i mellankrigstidens England på en flickskola. En liten klass flickor med tydlig rangordning och med en något 'udda' relation till sin klasslärarinna får ta emot en ny tjej, en aristokrat från Spanien. Relationer förändras och utmanas och förvandlar den trygga miljön till något helt annat.
En ganska ointressant film faktiskt. Ganska snyggt filmad med fina miljöer, men själva historien bär inte på så mycket nytt. Dialogen gränsar till det teatraliska på ett lite amatörmässigt vis och handlingen överraskar inte på något vis. Med Eva Green och Juno Temple. 2/5

Murder by Numbers (2002); Ganska klassisk tv-filmskänsla i den här thrillern med Sandra Bullock i huvudrollen som polisen Cassie Mayweather som försöker lösa ett mord på en kvinna. När övriga i poliskåren ser fallet som löst efter ett förmodat självmord gräver Cassie djupare och fastnar för två spänningssökande ungdomar (Ryan Gosling och Michael Pitt). Samtidigt får Cassie en ny kollega och själv kämpar hon för att hålla sitt eget förflutna bakom sig.
Ganska ospännande historia med alldeles för många trådar som ska bindas ihop men som bara landar i att kännas ointressanta. Bullocks roll känner man igen men lite kul att se Gosling på sin väg uppåt. 2/5

In Bruges (2008); Två uppdragsmördare kommer till den lilla belgiska sagostaden i väntan på nya order efter att deras senaste uppdrag gått snett. Ken (Brendan Gleeson), den lite äldre och mer erfarne av de två, gillar avbrottet och hänger sig åt stadens sevärdheter medan hans kollega Ray (Colin Farrell) hellre vill självmedicinera bort sina sorger samtidigt som han lyckas hamna i trubbel mer än en gång med ortens invånare. 
En riktigt skön film med dialog och humor mycket i stil med Lock, Stock... Gleeson och Farrell klickar verkligen och kombinerat med de udda bihistorierna och den vackra miljön blir det riktigt bra, även om upprinnelsen kanske inte kommer som en överraskning. 4/5

söndag, mars 10, 2013

Den osympatiske, överkaxiga men smått underbara Francis Underwood

Vi såg färdigt alla avsnitt av House of Cards (2013) också i helgen. Jag var ju som sagt lite tveksamt positiv till serien till att börja med och såg bara ett avsnitt i taget, med rätt mycket mellanrum. Men så började vi sträckse i fredags och plötsligt blev det svårt att sluta. Vi till och med somnade i soffan under avsnitt nio (eller vilket det nu var) i fredags natt och när vi vaknade fick jag på riktigt övertyga M om att det var bättre att gå och lägga sig än att se om det.


Därmed inte sagt att det är rakt igenom toppklass, för riktigt så tycker jag nog inte. Men jag gillar att karaktärerna är så osympatiska på ett sådär väldigt välbalanserat sätt att jag ändå finner dem lite sympatiska. Om nu det verkar vettigt alls. Inte så att jag helt okritiskt hejade på Francis Underwood (Kevin Spacey) och hans agerande i alla stunder, men jag sträckte helt klart lite på mina värderingar ibland. Och även om jag faktiskt börjat känna väldigt mycket mera med hustrun Claire (Robin Wright) så har jag fortfarande ganska svårt för hennes iskalla uppenbarelse. Men jag är tacksam för att vi fått se andra sidor, framför allt mot slutet av serien, för annars hade jag faktiskt kanske dumpat den helt. Nämnas bör också förstås Kate Mara som spelar journalisten Zoe, och med den äran. En ofantligt duktig skådespelerska som plötsligt syns mycket mer (åtminstone känns det så) än det spådda stjärnskottet till syster Rooney Mara faktiskt har gjort sedan Salander-rollen.

Och ja, jag lyckades faktiskt komma över det där "prata-in-i-kameran"-grejset á la Carrie i första säsongen av SATC som Francis envisas med att göra. I det här fallet kanske det till och med lyft serien pyttepyttelite i vissa fall (sa hon högst motvilligt...).

Så se! Finns på Netflix (en av få fördelar med Netflix, men det får bli ett annat inlägg det).

Snart måndag

Strax är långhelgen över och jag kan väl inte direkt skryta med att jag gjort sådär vansinnigt mycket nytta ändå. Mest har jag faktiskt haft ont i ryggen. Och sett film. Och umgåtts med låtsasmake och sötkattorna. Förutom det förstnämnda har det alltså varit en bra helg. Men just det där med ryggen hade jag gärna sluppit. Imorgon, om det känns likadant, ska jag se om sjukgymnasten kan knö in mig på en snabb tid. Tro det eller ej, men jag ogillar nog att gnälla över ryggen lika mycket som det är trist att höra på det.

Solen har dock varit väldigt närvarande, vilket har varit skönt, även om vi spenderat den absoluta majoriteten av tiden inomhus. Men att vara inne med solen skinande i ansiktet är inte så fel det heller... Åtminstone tycker inte vår vinterdeppiga Smilla-katt det:


lördag, mars 09, 2013

Tillbaka till solhälsningen*

Jag har just lyckats stävja ett annalkande migränanfall men det susar fortfarande i huvudet och bröstryggen känns som i konstant kramp idag. Det plus att det liksom skär genom ländryggen så snart jag får för mig att göra en rörelse som bara i tanken kan jämföras med att svanka. Skitont med andra ord.

Sjukt less på det nu. Hela veckan, om inte längre, har det varit värk. Känner mig så förhindrad och så skör hela tiden, två känslor som inte går bra ihop med mig. På måndag får jag ringa sjukgymnasten igen och se om han kan få till något av det. Jag vet faktiskt inte varför det kommer så intensivt just nu. Vad är det jag spänner mig så pass för?

På tisdag ska jag gå på ett gratis prova-på-pass på yogastället där jag gick de första åren jag bodde i Umeå. Då hjälpte det mig oerhört mycket, både fysiskt och psykiskt faktiskt, och lite hoppas jag att det ska vara så igen. Jag behöver stärka min rygg på ett lugnt och bra sätt och jag tror också att jag behöver hitta det där mentala fokuset igen. Nu hoppas jag bara att jag inte har 'för goda minnen' eller för höga förhoppningar så att jag blir besviken. Speciellt inte då jag drar med mig Ulrika dit också. Det vore så roligt och bra om det visade sig passa oss båda.

*En rörelse jag inte för mitt liv kan förstå hur jag ska lyckas göra för tillfället, men det lär väl visa sig.

fredag, mars 08, 2013

Helt apropå...

...Joss Whedon, och 8 mars också om du så vill:



Much Ado About Joss Whedon

Joss Whedon, som ofta och gärna får status som husgud när det kommer till tv-serier (framför allt) och film, har gett sig på att göra en filmatisering av Shakespeares Much Ado About Nothing (Mycket väsen för ingenting). Låter både oerhört intressant och lite läskigt samtidigt, men ska man tro de som sett den är det en höjdare:


Till saken hör att filmatiseringen av samma pjäs, fast den från 1993 i regi av underbara Kenneth Branagh, tillhör en av mina absoluta favoriter. Både vad gäller Shakespeare-filmtiseringar men faktiskt av film i allmänhet. Trots sin simpelhet.


Kan det bli bättre? Möjligen. Men av döma av trailern är det i vart fall lite annorlunda. Den har redan visats på ett par filmfestivaler, men vi 'vanligt folk' tycks få vänta på premiär fram till sommaren. Den 21 juni har den som först USA-premiär.

torsdag, mars 07, 2013

Godnatt!

Trött Sara ikväll. Det känns nästan som fredagsläge. Som att kroppen slappnat av och liksom ställt in sig på att försöka vara i viloläge ett par dagar. Och på ett sätt är det rätt, jag är ju ledig imorgon. Och på lördag. Och på söndag. Värsta lyxen! Det här att jobba lite längre om dagarna och sen få långhelg är ett bra koncept i mina ögon. 

En annan bra batteriladdare är goda vänner. Igår var jag på middag med bästtjejerna, vilket var efterlängtat mys som tog slut alldeles för tidigt (fast sent nog för att vara vardagskväll). Jag har som saknat lite kvalitetstid med de där smartpåsarna.

Nåt annat jag saknar är faktiskt ett gäng av mina gamla arbetskamrater. Så idag lunchade jag med två av dem; Johan och Simon. Väldigt efterlängtat och trevligt det också, även om det kanske är liiite för lätt att fastna i jobbsnack istället för att uppdatera sig med vad som faktiskt hänt och händer i det 'andra' livet. Men då har vi anledning att ses snart igen, kanske redan nästa vecka om det vill sig väl. Nu är vi dessutom dagarbetare alla tre snart, vilket (förhoppningsvis) kommer göra det lite lättare att kunna ses. Jag hoppas verkligen det.

Nu tänker jag kasta in handduken och lägga mig rekordtidigt. Får väl se om jag lyckas somna. Och låt oss hoppas att den inre klockan som väcker mig långt före sju varje morgon också tar sovmorgon imorgon. Det skulle vara rätt okej. Och får jag önska ytterligare en grej så skulle jag imorgon vilja tokhångla upp låtsasmaken som jag inte sett sen i måndags morse av olika anledningar. Han fattas mig lite. Och få klappa gammkattorna. Och hinna spana in senaste storpatchen i WoW på riktigt. Och se ikapp lite tv-serier while (or whilst?) sipping tea on the sofa.

Slut på önskelista. (Helgen kommer gå fort!)

"Poom!"

Avedlning: sötmojjar! Jag har inte varit på landet sedan i måndags morse så jag tror att jag saknar mina svansdamer ganska mycket. Tur jag har syrrans terrorkattor att tröstgosa med. Och youtube förstås.


Färgsatt

"Ja nu var du färglös!", sa hudterapeuten Karin efter att jag lagt mig tillrätta på britsen. Men nu är det åtgärdat. Jag har åter icke genomskinliga ögonfransar och -bryn. Jag skulle varit tillbaka hos Karin för 3-4 veckor sen redan men det har som inte blivit av. Och sen ställde hon in när jag väl bokat och jag vill som inte byta ut henne. Jag gillar hennes raka sätt som gestaltas bra med citatet ovan. Och hur exalterad hon alltid blir över resultatet av sitt arbete. Trots svullna och röda ögonbryn går jag därifrån och känner mig nästan snygg efter allt beröm. Så varför skulle jag byta?

Så det var min egenlyx för den här gången. Om sex veckor är det åter dags att betala för att bli 'misshandlad' och sen se det som lyx. Det låter märkligt men så funkar det faktiskt. Det hade säkert varit trivsammare att leja nagelvård av någon men det här funkar bra också. I en riktigt lyxig tillvaro nån gång framöver i livet kanske jag kan unna mig bägge delar...



onsdag, mars 06, 2013

Note to self:

Innan du tar ur linserna kan det ju vara bra om du ser* till att ha glasögonen inom räckhåll.

MVH
Blindstyre a.k.a Vilse i lägenheten

*Pun intended

Lokaltidningsbesvikelse, sort of

Varje dag jag kommer hem till lägenheten i stan och tömmer brevlådan på väg in känns det som att jag bär in en hel regnskog med gratistidningar. Jag förstår verkligen inte vad människor utan "ingen reklam, tack"-skylt gör med allt papper som landar dagligen i deras hem. De kan knappast ha nåt annat att göra än att springa till returen.

Jag förstår det där med att det är svårt att lyckas som traditionell papperstidning idag och en stor del av mig skulle nog också känna sorg om det försvann helt, men är gratistidningar om just ingenting lösningen? Jag läser dem knappt och känner att skulle jag vilja det skulle det väl vara hur praktiskt som helst att kunna hämta upp en på närmaste fik, på kvarters-Ica eller var man nu föredrar. 

Samma sak gäller kyrkans tidning, som man inte heller tycks ha rätt att välja bort. Skulle jag plötsligt få ett slag i huvudet och bli åt det religiösa hållet kanske jag själv kan be att få en? Så behöver ni inte trycka en som jag inte ens längre orkar bemöda mig att göra till toalektyr?

Lite grinig och bakåtsträvande är jag nu kanske, men nog är det mycket papper som delas ut i vår stad?


tisdag, mars 05, 2013

Second best

Idag bestämde jag mig för att byta ut låtsasmaken! Inte helt och hållet visserligen, men en av de få punkter han brister lite, så att säga. Jag borde kanske ha investerat i att skicka honom på kurs egentligen, men nu valde jag ett billigare alternativ. 

Jag med min ömma och struliga rygg behöver en riktig knådomgång rätt ofta och M orkar på sin höjd nån minut innan han ger upp, i vart fall känns det så. En inte helt ovanlig företeelse, enligt en högst ovetenskaplig enkät bland mina kollegor på fikarasten... Så efter rekommendationer från ett par olika håll for jag idag och köpte en 'shiatsu massage chair', som visade sig vara lite gudasänd. Inte som riktig massage förstås, men oändligt skönt. Hela ryggen var full av ömma knutar som fick en liten boxomgång.

Väl hemma med den tog det dock en stund innan undertecknad fick lov att prova eftersom Lil'sis fastnade i den och inte alls ville flytta på sig. Inte bara jag som behövde den med andra ord... Rekommenderas varmt alltså!

måndag, mars 04, 2013

Måndag

Som varje kväll med gigantisk tröttma (typ varje vardagskväll) tänkte jag att jag skulle komma i säng sådär vuxet tidigt. Men ja eller hur? Ändå sitter jag här när klockan passerat 23 och envisas med att hålla de evigt tunga ögonlocken öppna som en tjurig barnunge.

Sexdagarsveckan förra veckan kompenseras med bara fyra arbetsdagar på schemat den här veckan och det känns ganska skönt. Kanske kan jag få lite gjort under den stundande långhelgen som kommer? Jag börjar känna lite vårpyssellusta i kroppen och skulle vilja få lite sånt gjort. Nya gardiner är på gång till övervåningen på huset och det är dags att möblera om köket så att det blir lite mer praktiskt igen. Vår minimala (icke existerande) hall växer sig långsamt in i köket nämligen men jag har en liten plan för hur det eventuellt skulle kunna gå att samsas till. Vi får väl se om jag kan idas få till det.

Men först lite sömn och arbetsvecka alltså.

söndag, mars 03, 2013

Söndag

Ingen snöstorm idag utan snarare sol och pudersnöigt ute. Väldigt fint. Det till trots har jag varit ute en ytterst kort stund idag. Drog några vändor med snösläden och for till grannbyn med lite återvinning. Sen in i soffkokongen igen. Ett helt gäng filmer har det blivit nu igen, och nästan inget städat. Idag är det städsöndag men klockan blev mycket alldeles för fort så det blev bara en del gjort.

Kanske måste göra något åt den här helglättjan som tycks ha fått ett så stadigt tag om mig och oss. Fast samtidigt är det så himla skönt efter en fullspäckad arbetsvecka att bara gå helt tok utanför ramarna. Äta varma mackor till middag och se film, vara uppe halva nätterna, middagslura mitt på dagen och prata tills man blir nästan less på varann. Love it!

Jag har ju faktiskt stigit upp före klockan sju och jobbat några timmar båda helgdagarna också, inte att förglömma...

lördag, mars 02, 2013

Snöstorm -perfekt alibi att bara hänga inne och hemma hela helgen

Imorse när jag var uppe och jobbade var det alldeles lugnt och fint ute. När så arbetsiden var slut gick jag åter till sängen och sängvärmaren och lurade en dryg timme. Vaknade sen upp till full snöstorm! Kom från ingenstans, kändes det som.


Såg just genom fönstret hur ena grannen med traktor och snöslunga försöker hjälpa den andra grannen hem. Inte för att jag rekommenderar att ge sig ut alls i det här vädret men det känns tryggt att ha bra grannar när det kniper. Grannar vars hus vi knappt ser nu för att det yr och blåser så pass här vid havet. Det måste verkligen driva igen på vägen på nolltid. Jag är ytterst tacksam för att vi till sist ändå inte sköt upp storhandlandet utan faktiskt kom hem igår kväll med ett antal kassar med mat. Det går ingen nöd på oss här ute med andra ord.

Jag hade i och för sig tänkt bege mig till stan imorgon, men det tror jag att jag får glömma. Å andra sidan har vi det ganska mysigt här ute också. Så länge det finns mat, te, film att streama och gosiga kattor (samt gosig man, inte att förglömma) kommer vi att klara oss bara bra.

Hoppas ni också har det bra och håller er inne, trevlig lördag!

fredag, mars 01, 2013

Fredag

Ska jag vara riktigt ärlig så känner jag ganska lite för att vara den med helgtjänstgöring på schemat imorgon. Att börja jobba klockan sju när jag egentligen skulle vilja ligga nerbäddad och försöka sova bort den här förkylningen som gör mitt huvud blytungt. Men jag ska inte klaga. Det är bara fyra timmar och jag får jobba hemifrån. Ren och skär lyx faktiskt.

Vi gav oss på det där med att handla på Maxi en fredagseftermiddag innan vi for hem ikväll, men det gick faktiskt över förväntan. Besvikelsen var dock stor när det visade sig att vi kom hem utan såna där whiskaspinnar till katten Rosa. Hon har blivit som beroende av dem och blir synbart grinig när det inte finns några då hon signalerar om det. Börjar undra vad det är i dem egentligen... Nu glömde vi dem för andra dagen i rad så snart blir vi väl utkastade.

Vi skippade middagsgörandet idag och la oss nästan omedelbart i soffan när vi packat upp matkassarna, och där har vi sen blivit. Jalapeno-bröd (gott påhitt från Maxi), med ost, grönsaker och örtsalt blev vår middag. Nåt annat iddes vi inte. Imorgon får vi väl ta igen det.

Nu dags för Van Veeteren-film nummer tre i rad. Ingen superhöjdare men hästlängder bättre än Beck och så blir jag glad av Sven Wollter av nån anledning. Det duger bra som kompromiss en fredagskväll.