torsdag, december 12, 2013

Årets kattföljetong

Valla katten ja, det har ju fått bli så. Egentligen skulle hon kunna vara ute själv nu när det åter blivit plusgrader. Risken att svansen (som sakta börjar återfå sin päls) förfryser är ganska liten. Speciellt då hon ändå sällan är ute mer än max en halvtimme när det är blött och lite småkyligt. Men, så var det då den där attackkatten. Vi tyckte det varit lugnt ett tag nu, inga besök på altanen sedan M skrämt den ett par gånger. Men så har vi haft luckan in på altanen stängd ett tag och tänkte alltså öppna den för att låta Rosa gå ut på helgen när vi var hemma. Utanför i nysnön var det tassavtryck från någon som alldeles nyss varit där och kollat läget.

Igår släppte vi ut henne på morgonen innan vi skulle åka. Hon var ute några minuter bara så det var som inga bekymmer. Jag följde med ut på trappen för att se att hon inte drog iväg. Sen när hon varit inne kanske en kvart och vi skulle åka till jobbet, vem satt just utanför dörren på trappen och väntade och fick en väldig fart när det var M som kom ut och inte Rosa? Jo just det.

Jag vet faktiskt inte vad den vill riktigt. Flytta in? Bli kompis? M tror inte det, han är mer benägen att tro att den utmanar reviret och inte har goda avsikter. Säkert är det så, jag tror väl det också egentligen med tanke på hur det varit. Men det känns bara så eländigt.

Så idag har jag varit ute två gånger med jordens gladaste katt med pudelsvans. Först på morgonen en kortis när M for till jobbet och en lite längre gång senare. Jag plockade grejer som flugit iväg i senaste stormen, matade fåglarna och grejade lite allmänt ute (jag har knappt sett trädgården i dagsljus på flera veckor) och hon sprang bredvid med knorr på svansen och ville mer kela med mig än ge sig ut på äventyr. Så vi får fortsätta så ett tag till tills vi pratat med grannar och funderat över lösningar.

Och inne har vi stundtals en mycket onöjd dam som drar ner handdukar som hon protestkissar på och muttrar saker som "fängelse" och "katträttigheter". Jag tror till och med att jag hörde henne jämföra sig själv med Nelson Mandela häromdagen...

1 kommentar:

Linda sa...

Lill-kisse då :-)