torsdag, maj 31, 2012

No bio

Vi skulle ju på bio ikväll, på förhandsvisningen av Moonrise Kingdom (2012). På väg dit satt en väldigt allergisk man i en hostattack som gjorde att han just passerat blått på skalan i ansiktsfärg. Jag undrade om han verkligen kände sig på rätt köl för att gå på bio just ikväll; "Nja, men jag vet ju hur gärna du vill gå ju. Jag kan sitta utanför och vänta i värsta fall?" Sötmoj. Så vi gick inte. Lite tråkigt förstås eftersom jag sett fram emot det, men absolut inte hela världen. Det blir fler gånger. I helgen kanske? Om pollenterroristerna har dämpat sig lite.

onsdag, maj 30, 2012

Så vad tror vi?

Om Tom Cruise som rockstjärna?



Rock of Ages (2012) har svensk biopremiär den 23:e juni (och förhandsvisas i bioklubben nästa vecka).

Det här med frukost

Nåt jag tycks ha svårt att anpassa mig till är det här med frukost när jag inte varit vaken så länge. Strax efter halv sex när jag är nyvaken har jag allt annat än lätt för att få ner något, trots att jag försökt med lite olika kombinationer. Jag mår bara illa. Till följd har jag sen varit döhungrig redan vid tio, två timmar före lunch, inte ens frukt till morgonteet  på jobbet har lyckats hålla hungern borta. Måste kanske börja ta med mig något mer matigt. Förstår inte riktigt hur alla andra klarar sig på bara kaffe fram till lunch, men de kanske fixar att äta frukost å andra sidan.

Annars känns det bra med 'normala' matrutiner. Tror att det kommer ha effekt på flera saker så småningom. Jag är inte alls lika skåpshungrig när jag är hemma och jag behöver inte längre ha socker i teet (förutom i den första koppen för dagen). Till helgen har jag tänkt att jag ska lägga några timmar på att laga en massa mat och fylla frysen med matlådor. Den här veckan har jag låtit det bli lunch på stan men rent ekonomiskt funkar inte det i längden. Så på fredag blir det att planera och storhandla.

Långsamt går det in...

Tröttheten håller ett bestämt grepp om mig och jag börjar försiktigt se fram emot min långhelg. Imorgon har jag utbildning hela dagen men på fredag är jag ledig. Hur kul det än är på jobbet just nu så ska det faktiskt bli skönt att kunna varva ner lite och processa veckan som varit.

Men det gläder mig att det faktiskt känns som att det börjar klarna lite vad gäller alla system och rutiner som jag snart ska kunna utantill! Idag på eftermiddagen har jag faktiskt kunnat sitta lite själv i skarpt läge i systemet. Inte så himla länge dock. Vid halv fyra, just som jag börjat bli varm i kläderna fick jag lov att prata med IT eftersom datorn envisades med att stänga av sig lite nu och då. Jag följde instruktionerna via telefon, fick frågan om det verkade som att en installation påbörjades. "Jodå", sa jag varpå rösten på andra sidan svarade "Bra! Då tar det ungefär 2 timmar så vi får återkoppla imorgon." Lite snopet, jag som trodde jag skulle kunna sitta en stund med det jag just börjat hänga med på. Men det var bara att acceptera att jag fick släppa det och bege mig hemåt för dagen istället.

Men ja, lite kul att så sakta börja inviga 'mitt kontor'! Sitta på min egen plats istället för att hänga bredvid kollegan jag går inskolning med och som jag delar kontorsrum med. Jag har liksom mitt eget skrivbord, mina egna skåp, min egen dator, telefon etc och det känns hur kul som helst just nu. Jag har också fått börja presentera mig för arbetsgrupperna och så smått börjar det gå in att det där är den roll jag ska ha, det jag ska göra osv.

Men oj vad jag ska sova ut i helgen!

tisdag, maj 29, 2012

Att göra om sig till morgonmänniska

Idag hade jag halvdag och tänkte passa på att ta en runda på stan efter min lunchdejt med M. Men jag insåg efter en stund att jag mest planlöst gick runt och halvstirrade framför mig. Jag känner mig helt slutkörd av nån anledning. Är sådär på gränsen till grinfärdig ikväll. Jag vet inte om det är de tidiga mornarna eller allt nytt som jag halvt i panik försöker att ta till mig under inskolningen. Kanske en kombination. Och samtidigt känns det som att huvudet är inställt på att det snart är dags för nattjobb igen, som om jag vore långledig bara eller så. Väldigt trög hjärna jag måste ha.

Jag har ikväll anklagat stackars M för att vara grinig men kom just på att det kanske faktiskt är jag som är det. Han är förvisso trött och slut av all allergi (och ser dessutom ut som om han varit ute och festat i dagarna sju, eller nåt, svullen och rödögd), men jag anar att jag ändå är den med sämst humör för tillfället. Så snart jag blivit van vid de tidiga mornarna blir det bättre, tänker jag.

Men, fortfarande sådär valplycklig över jobbet såklart!

måndag, maj 28, 2012

Äntligen bio!

Jag hann precis sluta jobbet i tid för att hinna till Filmstaden just som de öppnade. Idag delades det ut gratisbiljetter till förhandsvisningen av Moonrise Kingdom (2012) till guldmedlemmar. Jag vet i ärlighetens namn inte särskilt mycket om den här filmen (jag såg trailern alldeles just), men Bill Murray, Frances McDormand, Tilda Swinton, Jason Schwartzman, Edward Norton och Bruce Willis i en film regisserad av Wes Anderson...kan det bli dåligt? Säkert, men oddsen talar emot trots allt.


Första dagen!

Det känns ungefär som att det går runt tre radiokanaler med olika informationsutrop simultant i mitt huvud just nu. Det är nog allt nytt jag fått lära mig idag som liksom bara svischar runt i ingen ordning alls. Hur jag ska få reda i allt det där har jag ingen aning om men den underbara tjejen som skolar in mig, min blivande närmaste kollega som bär samma titel som jag, är tydligen helt övertygad om att jag snart kommer vara lika stormsäker som hon är. Jag hoppas verkligen det, men just nu känns det inte riktigt som att jag har koll på något. Jag kan till exempel ha glömt bort var jag heter.

Men det har varit en rolig dag! Det verkar vara en väldigt bra arbetsplats jag hamnat på. Bara trevliga människor som alla bidragit till att jag känt mig väldigt välkommen. Och som det verkar är det en arbetsplats som arbetat hårt för att få till rutiner, tydlig arbetsfördelning och struktur. Rena drömmen! Kontrollfreaket i mig har nästan varit tårögd bara vid tanken idag. Struktur! På jobbet!

Jag är ganska slut efter dagen och dessutom sov jag lite skraltigt inatt (första gången jag vaknade och trodde att jag försovit mig var klockan 02:13...) men jag ska allt hålla mig vaken ett tag så jag får till dygnet på riktigt. Inget fusklurande i soffan nu hur gärna jag än vill.

söndag, maj 27, 2012

Dan före dan

En av de större fördelarna med att ha fest hemma hos sig är resterna man har kvar i kylen dagen efter. Supersmidigt och i stort sett lika gott som dagen innan. Det har varit en ganska långsam men trivsam söndag hos oss idag. Mycket häng i soffan, lite städ efter gårdagen förstås, men med diskmaskin och flera aktörer var det ganska snart avklarat. Och kvar från gästerna fanns det här:


Jag har världens finaste vänner! Att de alla så tveklöst tror och hejar på mig nu i mitt byte av jobb gör att jag känner mig förvånansvärt trygg inför första dagen imorgon. Märkligt nog. Jag vet att jag går på lite om allt det här, men bytet betyder faktiskt oerhört mycket för mig. Jag är väldigt glad att jag gjorde det nu, några år till och jag tror att all tro på att jag skulle kunna klara av något annat skulle varit som bortblåst hos mig själv, för självförtroendet vad gäller jobbutveckling har verkligen dalat för mig den sista tiden. Jag tror att det gärna blir så när det inte längre finns några utmaningar kvar; jag nådde en punkt då jag kände att inget hände, att jag inte kunde bli bättre eller lära mig mera där jag var. Det blev mer ett ekorrhjul än en väg framåt. Även om det är läskigt så drivs jag av utmaningar, det är något jag behöver för att känna tillfredsställelse. Och jag tror att det är väldigt nyttigt och bra att byta jobb eller åtminstone arbetsplats med lite jämna mellanrum. Det är så lätt att bli låst i sitt eget synsätt.

Därmed inte sagt att jag inte känner av nerverna inför morgondagen. Framför allt undrar jag hur jag ska orka stiga upp tidigt, börja klockan sju (!!!) och lyckas vara pigg hela dagen, jag som vanligtvis går hem och sover vid den tiden. Det blir den första utmaningen!

Rätt låt vann och så vidare

Har just vinkat av gästerna (i lite varierat skick hihi) efter en väääldigt trevlig kväll! God mat, gott vin, trevligt umgänge och kul underhållning även om musiken kanske inte direkt tillhörde det vi brukar lyssna på. Trots det var det en rolig seger för Loreen som imponerade. Rysstanterna var ju också lite söta och jag tror bestämt att en av mina avvinkade vänninor kan vara på väg till Serbien i detta nu... 
Säga vad man vill om ESC men om man gör en kul grej av det (Ulrika hade till och med tryckt upp röstningslappar åt oss, seriöst värre, men det var en kul extraknorr på det hela) så är det inte så dumt. Det blir vad man gör det till, helt enkelt.

Vi har också (igen) firat nya jobbet, jag blev uppvaktad med både stora, fina rosor så väl som vin och choklad. Väldigt gulligt!

Köket ser ut som ett bombnedslag men det får det nog lov att fortsätta göra tills imorgon. Jag ska slå mig ner i soffan en stund med M innan det blir dags för sängen.

lördag, maj 26, 2012

Hejdå jobbet!

Sista natten är gjord. Det känns lite vemodigt men framför allt känns det som att jag ska tillbaka och jobba på måndag kväll. Det står ju så i schemat, tänker tröga hjärnan som inte riktigt hajat vad som händer just nu.

Ja och såhär stilla och tomt har det ju
varit alla nätterna alla de åtta åren...

Hejdå långa, korridoren! Undrar hur många mil jag vandrat här egentligen. Jag vill nog inte veta...

fredag, maj 25, 2012

Förutseende...

Så, nu ska jag bara hitta ett par nya sommarskor att skava upp fötterna med!

Kan man lära medelålders kattor klättra i träd?

As it turns out...

No.

(Till Smillas försvar så levde hon sina första år i lägenhet i stan där utbudet av träd att lära sig klättra i var litet, för att inte säga obefintligt. Och nu ser hon inte riktigt poängen med det, som det verkar...)

Ettor och nollor får betydelse

Första utbildningsdagen för det nya jobbet var igår. Så nu har jag lite bättre koll på löne- och bemanningsprogrammet jag kommer att arbeta med en del framöver. Bitvis ganska omständigt med en väldig massa koder och tillvägagångssätt att lägga på minnet. Men intressant! Jag kan direkt säga att jag inte minns allt men jag tror att det faller på plats när jag väl får börja använda det praktiskt i skarpt läge, så att säga. 
Kände mig förvisso lite udda i det lilla gänget som utbildades; de övriga tycktes alla redan ha jobbat med någon form av PA-frågor i kommunen. Och där kom jag direkt "från golvet". Men då de kunde 'språket' ganska bra redan med alla begrepp, förkortningar, slangord osv så tog jag nog igen lite på datakunskap. Jag har som tur är ganska lätt för mig när det kommer till dataprogram.

Nästa vecka blir det del två och ytterligare en vecka senare ska jag utbildas i avtalsfrågor. Det ska bli väldigt spännande!

onsdag, maj 23, 2012

Bara sådär!

Väl i stan har jag faktiskt fått en del braigt gjort. Jag har sagt upp en försäkring på nya mobilen som jag inte bett om men som tydligen (i hemlighet?) följde med ändå och som man var tvungen att säga upp om man inte ville ha (snacka om bakvänt), sagt upp en del andra saker som känns som onödiga utgifter nu inför den stundande löneminskningen, grejat med räkningar i allmänhet osv. 

Jag hamnade dessutom lite av en slump på en kortare shoppingtur med vännen U bara sådär. Äntligen lyckades jag hitta något för det presentkort jag fick i julas av M! Två tröjor/överdelar blev det, som antagligen inte blivit om det inte varit för U, så jag är väldigt tacksam för sällskapet. Men shoppingen är inte slut där, det var förhoppningsvis bara början. Ska se om jag orkar/hinner ta en vända till i helgen. Skulle behöva fler tröjor, gärna nåt par byxor, ett par vårskor och helst lite underkläder också. Jeez... 

Imorgon är det utbildning i personaladministrationsprogrammet (puh!) hela dagen inför nya jobbet så jag är ledig från mitt gamla/nuvarande jobb inatt. Jag försöker att inte vara spänd inför morgondagen för det ska säkert gå bra, men jag tror att jag ska försöka distrahera mig framför nån serie eller film nu innan det blir en tidig kväll i säng.

Som en tråkig följetong

Kattslagsmål igår igen. Fast ute den här gången. Och ganska ordentligt. Det var nog tur att M (med katten Smilla hack i häl) hann ut och skrämma iväg inkräktarkatten för vår skrutt kom in med ett blödande ben alldeles tofsig i pälsen. Luktade illa gjorde hon med, vilket får mig att tro att det inte alls är honkatt utan en okastrerad hankatt som är här och hälsar på lite för ofta.
Imorse såg hon alldeles hängig ut i blicken och hade ett synligt sår på ena bakbenet. Hon spann när jag kelade henne men gick snart undan och la sig under sängen. Inte ens när det bjöds på nykokad fisk kom hon fram. Så det var med oroligt och ömt hjärta jag for med M till stan. Vi låste in dem idag så att det skulle vara lugnt omkring dem.

Såhär bekymmersfri vill jag ha henne jämt, tack
Jag, i halvt katastrofläge, befarade såklart det värsta när vi for tillbaka ut ikväll igen. Men när dörren öppnades möttes jag av en glad-som-vanligt-Rosa med krok på svansen som, utan att halta det minsta, sprang mot mig som om hon inte hade haft det minsta bekymmer i världen.

Vågar man hoppas på lite bråkfri tillvaro ett tag nu?

tisdag, maj 22, 2012

Tisdag

Just idag har det dock inte blivit så mycket tv-serietittande. Det har varit strålande sol ute så jag har spenderat en hel del tid i trädgården istället. Jag räfsade bland annat gräsmattan tills dess att jag hade två ömma blåsor på ena handen och gav upp. Ena blåsan gick tillbaka och den andra gör, as we speak, ont like hell. Men blåsor i händerna hör sommaren till, på nåt vis. När lönen kommer är det jag som köper nya handskar.

Sen satt jag ute i solen och läste tills dess att de tre kattkompanjonerna började cirkulera omkring mig och menande gäspa så tydligt de kunde så att jag skulle fatta att det var dags för dagens lunchtantlur (de tar väldigt långa lunchtantlurer kan jag säga...). Så medan de låg och snarkade i varsitt hörn filosoferade jag lite i allmänhet, körde diskmaskinen och läste ikapp lite på datorn.

Och så har jag såklart varit hyfsat nervös över det faktum att jag nu vet att natten till lördag är min sista natt på schema. På måndag är jag officiellt kontorsmänniska med kontorssysslor på kontorstid. Med lediga helger och röda dagar. Jag har nog inte riktigt tagit in det än.

Nytt på tv till hösten (CBS)

För några dagar sedan bloggade jag om kommande höstserier på NBC och nu har väl i stort sett alla större tv-kanaler i USA presenterat sitt höstschema. Näst ut här; CBS, som har ett lite skralare utbud vad gäller intressanta premiärer imo:

Elementary. Allt sedan jag sett Benedict Cumberbatch i rollen som Sherlock har jag blivit olagligt kräsen vad gäller Sherlock-karaktärer. Så jag är kanske lite överdrivet skeptisk till Jonny Lee Millers nutida variant i höstens nya serie. Det som dock sticker ut är valet av Lucy Liu som en kvinnlig Watson. Kanske kan vara något ändå?


Partners. En typisk komediserie som har lika stor chans att lyckas som att floppa. Trailern säger för lite men finns det ett bra författarteam kan det mycket väl bli något att vila ögonen på i höst.


Vegas. Och så en serie som känns alldeles för amerikansk för att locka mig. Men den måste nämnas med tanke på skådespelarensemblen. För vad sägs om Dennis Quaid, Carrie Anne Moss och Michael Chiklis? Inte alldeles pjåkigt. Men trailern gör trots det absolut inget för mig, tyvärr.

Safety Not Guaranteed

Nån som minns den här annonsen som florerade på das internet kring 2005 (var det väl?)? Jag tror aldrig att personen som låg bakom annonsen identifierades, men det har gjorts mycket parodier och annat med annonsen som utgångspunkt.


Nu har det i vart fall gjorts en fullängdsfilm med annonsen som utgångspunkt; Safety Not Guaranteed (2012) med bl.a Jake M. Johnson (New Girl) i huvudrollen. Personligen är jag till viss del lite skeptisk till vad de kan ha gjort av den gåtfulla annonsen historiemässigt, å andra sidan är det samma producenter som stod bakom Little Miss Sunshine (2006) så en viss förhoppning om något bra finns helt klart.



måndag, maj 21, 2012

A Real Hero

Om du inte sett Drive (2011) än så tycker jag du ska göra det (och gör det med bra bild och ljud, det är en film som förtjänar det), har du däremot redan gjort det så känner du säkert igen låten här nedanför. Soundtracket till filmen är ruggigt bra och just den här låten har fastnat hos mig för tillfället. Den lugnar mina stressade nerver nu i 'förändringens tid'. Mycket bra! En låt att köra bil till i sommar...

Jag har åtminstone odlat lite fräknar...

Det var för övrigt en alldeles fantastisk morgon här ute på landet imorse. Jag satt på trappan i en hel timme med min frukost i sällskap av tre till synes lika nöjda kattdamer. Solen sken och det var bara lite bris från havet så solens varma strålar lyckades ta sig ända fram. Väldigt skönt. Nu är det lite mer moln men fortfarande ganska skönt ute. Synd att jag inte hunnit köpa nya trädgårdshandskar, då hade jag kunnat fortsätta med det halvfärdiga arbetet i trädgården. 


Å andra sidan. När jag lyckas gömma det dåliga samvetet över att jag inte gör något nyttigt, är det ganska skönt att bara få sega på lite när kroppen känns som sirap efter jobbnätterna. Så jag fortsätter nog med det ett tag till...

Snart inte längre ett problem

Seg Sara idag. Jag steg ju upp tidigt igår dels i syfte för att vända dygnet (dels också för att jag hade en fikadejt med go'vännerna inbokad) och det funkade bra. Var trött som en gnu vid 22-tiden igår och somnade till sist max ett par timmar senare. Men jag har drömt en massa (både obehagliga saker och/eller stressigt), vaknat lika många gånger och i allmänhet sovit ganska dåligt. Så när jag vaknade av M:s klocka vid sju imorse kände jag mig allt annat än utvilad.

Nu har jag dock tantlurat lite på förmiddagen, nästan sådär att det inte känns som att jag lyckades vända dygnet ändå.

Som sagt; det ständiga dygnsvändandet är inget jag kommer sakna när jag går över till kontorstid.

lördag, maj 19, 2012

iPhone 4s 3 dagar efter inköp

Efter några dagars användning börjar jag få grepp om min nya lur. Jag gillar den, det gör jag. Det känns som ett bra byte och det är ohemult skönt att inte behöva tänka så mycket utan bara ladda hem en app om jag har lust att testa. Inga fler varningar om lite plats. Den ligger lika bra i handen som androiden (även om  den här är lite kantigare) och jag är glad att jag valde en lur i den storleken. Dessutom är kameran übersnabb vilket jag gillar, och till och med blixtbilder blir okej. Möjligheterna att klippa och klistra i text är också en riktigt bra grej (som jag dock inte lärt mig helt ännu). Och AirPlay behöver jag inte ens nämna...

Men, några minustecken har också uppenbarat sig:
  • Autocorrect/stavningskollen För det första lägger den sig i väldigt väldigt lite och när den väl gör det är det oftast fel. Jag gillade att androiden nästan alltid tycktes veta vad jag ville skriva, kom med förslag mest hela tiden och ökade mitt skrivtempo väldigt mycket. Nu är det betydligt segare.
  • Knappsaknaden Jag saknar meny-knappen lite fortfarande. Att trycka på den när jag är i en app för att få upp val, det saknar jag. Men jag kommer lära mig the iPhone way också.
  • Knappsaknaden 2 Bakåt-knappen på androiden var väldigt användbar. Nu är enda alternativet  (?) home-knappen vilket innebär att jag inte kommer tillbaka till den förra appen igen om jag hoppat från den lite snabbt för att svara på något någon annanstans.
  • Antennen På landet var det ibland svårt att ringa med androiden, med nyluren är det nästan aldrig möjligt. Dessutom är surfmöjligheterna betydligt sämre på vissa platser med nyluren. Lite förvånad över detta.
Men alltså; väldigt nöjd allt som allt. Kan defintivt rekommendera iPhone 4s till andra.

fredag, maj 18, 2012

Säsongsavslutningarnas tid

Såg just säsongsavslutningen av Mike & Molly (2010), tycker att serien hållt en hyfsat jämn och bra nivå under sin första säsong. Känns kul att den blivit förnyad, ska bli intressant att se hur den kommer vidare nu efter bröllopet. Fortfarande är den ständigt stenade men ack så underbart spelade systern Victoria (Katy Mixon) min klara favorit, hennes minspel är fantastiskt! Lite synd att det inte var så mycket kring henne de sista avsnitten, men hon gjorde bra comeback i säsongsavslutningen.


How I Met Your Mother (2005) hade också säsongsavslutning i veckan, med ett entimmes långt dubbelavsnitt. Ett ganska rörigt avsnitt som inte riktigt höll samma toppklass som de brukar göra, tycker jag. Ibland var det väldigt bra, ibland bara grötigt. Och de avslutande scenerna var lite förvirrande, men det är nog en bra hållpunkt inför den kommande säsongen. Frågan är förstås hur länge till vi måste vänta på den där mamman?


Sen har jag även sett det absolut sista avsnittet av Desperate Housewives (2004), serien som jag först började titta på när det redan gått några säsonger (som jag då svepte en sommar eller så). Inte egentligen en serie som jag kanske brukar se men faktum är att den varit ganska kul. Jag gillade självironin blandat med de ganska extraordinära händelserna som utspelade sig på den lilla gatan under de 8 åren. Och sista säsongen inleddes väldigt bra och spännande, även om de inte riktigt lyckades knyta ihop det så väl med första säsongen som jag först trodde att de tänkt göra. Avslutningen var dock helt okej, inte i närheten så sentimentalt som jag hade gissat att det skulle bli, men av döma av ratings jag sett verkade amerikanerna vara nöjda ändå.



Snoozeparty!

Det är tydligen på landet jag ska vara efter jobbnätter för huga vad jag sovit, trots ljud, katter och familj. Blev väckt ett tag före fem! Men det var nog bra, jag var lite trött och seg första jobbnatten, inatt blir det förhoppningsvis bättre.

Det fanns för övrigt 'tecken' på jobbet att min övergång till det nya jobbet är på gång. Jag vet inte säkert, men jag får söka reda på någon på måndag som eventuellt vet. Hade ju varit bra att få bli meddelad men det verkar hända ganska mycket på jobbet just nu och med halverad chefstyrka pga sjukdom så är inte riktigt allt som det borde vara. Det känns oavsett både läskigt och roligt samtidigt. Jag kommer definitivt sakna mitt nuvarande jobb, framför allt mina fina arbetskamrater, men samtidigt så känns det riktigt kul med något nytt. (Men alltså läskigt som attan!)

onsdag, maj 16, 2012

My sister, the Baptist

Jag lekte lite med Siri på min nya mobil ikväll. Så då ville Lil'sis också och laddade hem en av androids 'motsvarigheter'. Det gick väl lite sådär. Den ville att hon skulle berätta sitt namn först:
-My name is Beatrice
-Ok, I'll call you Patrick, ok?
-No, my name is Beatrice
-Ok, I'll call you Deathrace, ok?
-No, my name is BEATRICE
-Ok, I'll call you the Baptist

Sådär fortsatte det. Med väldigt märkliga namnförslag (vad sägs om det väldigt vanliga namnet the Bathroom?) Till sist tog jag luren och provade, då gick det såklart hur bra som helst.

Däremot kan jag inte få Siri att ringa M. Hans namn funkar inte alls. 'Hans Siri' uttalar hans namn "Masches", men om han säger samma namn tillbaka till henne, vet hon inte vem det är.

Dagen avslutas som den inleddes med andra ord; med total förvirring. (Och väldigt många skratt)



Det var på tiden

Efter en stund av egentortyr så hade jag plötsligt bestämt mig. Hela förmiddagen kände jag mig bestämd. Under eftermiddagen, en timme för stängning gick jag till butiken och verkställde beslutet. Say hello to my new friend:


Färgkoordinerad med datorn och allt. Nu ska jag bara försöka lära mig hur allt funkar. Det är trots allt ett litet annat tänk än med android. Men apple och jag brukar ju komma överens så jag hoppas det ska bli så om ett tag. Just nu är det dock en del förvirring.

Det blev en udda start på dagen

Den här dagen började lite virrigt med påringning på dörren kl 7.20 (klockan skulle ringa 7.30) så det känns lite som att jag kom av mig efter den lite märkliga diskussion jag kom att ha med kvinnan utanför dörren. Där stod jag i nattlinne och kofta och försökte förstå vem som egentligen är folkbokförd var i nästan en halvtimme.

Så vad var det egentligen jag skulle göra idag? Jag skulle ju egentligen inte alls vara här, men det var väl tur i oturen att jag var det. Jag skulle helst av allt vilja ta en promenad in till stan och fika-prata med valfri dagledig vän, men se jag kan inte komma på någon som är ledig eller som inte sover så det blir inget med det.
Jag borde också gå igenom de två säckarna med kläder som i flytten föll under kategorin "urtvättat/trasigt/passar inte men som jag inte har hjärta att slänga av blandad anledning alternativt naivt tror att jag ska kunna ha längre fram". Jag tror/hoppas nämligen att ett par försvunna jeans ska finnas där i. Jag skulle också behöva lokalisera en vår/sommar-jacka, men jag kan inte ens komma på att jag har någon så då är det lite svårt att leta.

Det känns som att det kommer bli en fantastiskt virrig dag det här.

tisdag, maj 15, 2012

Nobelpris i beslutsångest?

Nu har jag varit i mobilbytartankar i en mindre evighet men precis som förra gången, för 2 år sedan, då jag skulle köpa min första (och hittills enda) smartphone är beslutsångesten kraftigt uppjobbad. Det står mellan två telefoner, varav den ena på pappret är en kraftfullare mobil med ett operativsystem som jag vet att jag gillar och trivs med, medan den andra har fördelar som att den passar in med de tekniska prylar jag redan har (dvs det är en Apple), har bra backupmöjligheter med mera. Trots det har det lutat lite åt den förstnämnda ett tag, tills dess att jag idag åkte och kollade på dem i butik. Den är enorm. Som en halv padda nästan. Såhär stor är skillnaden storleksmässigt:

Bild från versusio.com
Ganska mycket, med andra ord. Och jag vet inte om jag skulle utnyttja det, jag har inte direkt telefonen för att titta på filmer. Samtidigt gillar jag HTC, har trivts oerhört bra med min Desire osv. Ett riktigt fånigt argument för den är att det känns som att 'alla' har en iPhone, vilket känns trist av okänd anledning. Men det argumentet kan jag ju inte räkna med, eller? 

Ja, jag kommer aldrig bestämma mig, känns det som. Såhär är det alltid när det kommer till större inköp. Jag vet att jag måste göra ett köp som jag håller mig nöjd med i två år framåt, vilket gör det hela svårare.

Och sen ska jag dessutom komma fram till om jag ska våga teckna abonnemang med operatören som har bättre och billigare sådana men där täckningen kanske inte håller här uppe i norr, alternativt hålla kvar i den nuvarande (där täckningen i ärlighetens namn inte är den bästa på landet eller ens på universitetet heller).

Det är för sånt här rika människor anställer folk, det är jag säker på. Fast de behöver å andra sidan kanske inte ha så mycket ångest över sina köp. Men hm, ja. Några goda råd? Anyone?

måndag, maj 14, 2012

Uppdrag: Klädshopping

Ett av de mer roliga/hemska* 'bekymren' med att jag fått ett nytt jobb är att jag måste uppdatera garderoben en aning. Eller kanske väldigt mycket. Det är rent eländigt hur mycket illasittande, slitet osv som finns i min garderob. De vardagskläder som används är så få att jag inte tror att de räcker att variera med under en och samma jobbvecka ens. 
Kontorsjobb kommer helt klart med nya klädkrav. Det har absolut funnits fördelar med ett jobb som innebär arbetskläder köpta av arbetsgivaren. Efter strul (minst sagt) med leveranser av dessa, vilket innebar att jag det senaste året fått gå i väldigt dåligt sittande kläder, har väl inte arbetskläderna heller känts som en fröjd men det har alltid gått att skylla på att de är just arbetskläder. Och ingen har väl riktigt varit snygg på jobbet. (Eller ja, det gällde tills jobbklänningarna gjorde entré, sista halvåret har tjejerna på min avdelning gått runt och varit riktiga 'snyggtjejer' minsann, med mig som undantag då.)

Snurrigt inlägg i korthet; jag behöver akut nya kläder. Och helst ska de införskaffas utan tårar i provrum. När lönen kommer blir det alltså Uppdrag: Klädshopping som gäller för mig and the ladies (de är så illa tvugna att bli med). Huga.

*Beror på hur man ser det, vilken dag det är osv

Nytt på tv till hösten (NBC)

Samtidigt som de stora tv-kanalerna i väst har deklarerat vilka serier som läggs ner kommer det nu trailers för höstens nya lycksökare. Först ut är NBC att visa upp vad de kommer att satsa på. Här är några som verkar mer eller mindre intressanta:

Next Caller. Mest intressant pga mitt icke sinande vurmande för Arrested Development Jeffrey Tambour finns i rollistan:





1600 Penn. Amerikanerna gillar uppenbarligen tv-serier om påhittade presidenter och presidentfamiljer. Det kommande bidraget är en komedi, med Bill Pullman i rollen som USA:s president och Jenna Elfman som hans fru. Trailern säger dock inte så mycket:


The New Normal. Amerikanska tv-bolagen har missat den pågående politiska debatten huruvida surrogatmödraskap är yea or nay? Tydligen, då en av NBC:s nya serier kretsar kring just precis det.


Go On. Och så det nya försöket med Matthew Perry i huvudrollen. Som jag önskar att denna man fick en serie att hålla fast i. För varje nytt försök ser han bara allt mer åldrad ut. Men om det här blir den som fastnar? Svårt att säga från en så intetsägande trailer.


Revolution. Sist men inte minst; ett nytt försök med en serie skapad av J.J Abrams vars senaste försök, Alcatraz, just fick ett nedläggningsbesked. Intressant? Nja, sådär va?

söndag, maj 13, 2012

Sköna söndag

Jag vet inte om det var solskenet som gjorde det men jag har haft en väldigt bra söndag. Den inleddes med långlunch framför en film med mr M och avslutades i stort sett på samma vis (fruktsallad och glass framför film med M). Däremellan har jag hunnit skrubba utemöblerna (som inte alls gillade att stå ute under vintern *insert I-told-you-so-dans*), lite allmänt trädgårdsplock, ett par tvättar, tidningsläsande på trappen, brödbak med mera. 
Och så har vi hunnit diskutera lite planer för Projekt: Huset. Mycket kan sägas om landet och huset men renovering; det är ett elände som aldrig tycks ha nån ände. Det känns som att det varit kaos här sen vi började, för alldeles för många år sedan. Men jag gillar att mitt projekttänkande tycks har fått genomslagskraft och att vi har en hyfsad plan för vad vi har närmast att stå i. (Sen att det inte lär bli klart förrän lagom till pensionen är väl en annan sak...)

Men produktiv dag helt enkelt. Känns bra på alla vis. Imorgon är det måndag och alldeles tomt i kalendern. Är väl lika bra det eftersom jag börjar jobba igen lagom tills dess att 'alla andra' går på tidig helg denna kommande kortvecka. Om jag nu inte får andra direktiv, vill säga.

För förändringens tid, den är väl här va?

lördag, maj 12, 2012

Bra katt klarar sig själv

Sedan inkräktarincidenten har vi som sagt börjat låsa kattluckan för att mellankatten ska slippa vara på sin vakt om nätterna (det tycks ju vara hennes uppgift). Och för att vi ska slippa vakna upp till gängslagsmål mitt i nätterna. Det innebär dock att vi måste låsa upp luckan hyfsat tidigt på morgonen så att de får ut och inspektera ägorna/reviret innan de återvänder in för förmiddagsluren. Och vi brukar vakna av att de antingen kommer och säger till eller står och 'knackar' på luckan nere i köket. 
Just idag så låg vi nog kvar lite väl länge, för när vi kom ner i köket låg hela luckan på insidan av dörren. Nu satt den förvisso inte fast med skruv eller så men fast satt den så det lär ha krävts en del ruckande för att få loss den. Bra katt klarar sig själv(a), helt enkelt.

Trädgårdsdag

Märklig dag, vädermässigt sett, idag. Vi har haft strålande solsken, blåst, molnigt och så regn. Sen blev det sol igen. Men när solen tittat fram har det varit underbart. Jag har hunnit rensa lite grovt i de flesta rabatter och land, vilket var en ganska trivsam syssla. Måste dock införskaffa nya trädgårdshandskar, tror jag. Och ev lite nya redskap också. Jag tror också att vi kan behöva en tur till handelsträdgården för lite nya växter på ett par ställen. Älskar handelsträdgårdar! Enda problemet är att jag vill ha så mycket när jag är där. Man ska ju hinna med att hålla efter allt också. Men det är lite glest i ett par rabatter så lite får jag allt lov att handla. Fun!

Och så har jag förstås fortsatt dagdrömma lite om det där växthuset jag skulle vilja ha. Men det blir nog inte i år.

More to come!

Som sagt så trillar det in nya nyheter om tv-seriers fortsatta vara och icke vara mest hela tiden. Ikväll snappade jag upp via twitter att både Up All Night och Whitney, tro det eller ej, har fått förnyat förtroende. Verkligen goda nyheter! Whitney må ha avslutat dåligt (och jag förväntade mig verkligen nedläggning) men före dess hann det bli riktigt bra så jag hoppas på en bra och avslappnad andra säsong.

Whitney
Bland nedläggningarna är det kanske mest Awake som jag noterat, en serie jag hört väl om och som jag tänkt börja se men nu nog väljer bort istället. Det är så trist att just hinna komma in i en ny serie när det tar slut. Nu får den väl gå färdigt säsongen ut i vart fall, när de bryter mitt i borde det utmätas nån form av straff (jag förlåter aldrig FX för att de gjorde så med The Riches, mitt i andra säsongen när det blev så spännande...).

fredag, maj 11, 2012

"Se till att bli färdig nu för jag är snart tillbaka"

Är alla it-människor tidsoptimister? /Hälsningar, hon som trodde vi skulle iväg på middag hos sväronen kl 18 men som suttit och väntat på mannen som "bara" skulle hjälpa grannen med en "snabb datagrej" för två timmar sen.

Och hur är er fredagskväll?

Tv-tips, dokumentär

Jag satte mig framför tv:n imorse när jag steg upp och fastnade ganska omedelbart framför en dokumentär på Svt2; En våldsam uppväxt (Me Facing Life; Cyntoia's Story) av Daniel Birman. Den handlade om 15-åriga Cyntoia Brown som 2004 greps anklagad för mord på en man som ville köpa sex av henne. Nu missade jag början men jag hann se majoriteten av programmet och kan definitivt rekommendera det. Tyvärr finns det inte på play men det går i repris imorgon natt kl 0.15 (och finns säkert att hitta på någon annan tv-sida på nätet).

Filmen i sig problematiserar inte så mycket men lyfter definitivt många frågor. Om skyddet av våra barn, att vissa länder dömer barn som vuxna och inte minst sexuellt våld och mäns våld mot kvinnor. Intressant och viktigt.



Recept på trevlig avvakardag

Jag hade just satt mig i soffan igår, mastodonttrött efter alla nätter, och M hade just kommit förbi efter jobbet när vännen S ringde och ville komma över på fika. "Jag kan baka", sa han och dök mycket riktigt upp en stund senare och satte igång i köket, med viss assistans från oss. Och snart hade vi en väldigt god ananaspaj på bordet, plus trevligt sällskap. Och där blev vi sittande i flera timmar. Lil'sis med sällskap kom hem och så blev vi sittande lite till. Tills undertecknad började gäspa lite väl mycket, där vi 22-tiden. 

Inte så dumt alls för en torsdag!

Dagens bästa

Åh, yeay och yippie! NBC har beställt en ny säsong av Parenthood! Jag hoppas att nästa säsong startar snart snart snart!


onsdag, maj 09, 2012

Snart så...

Äntligen börjar det röra på sig lite vad gäller övergången till mitt nya jobb! Det är visserligen fortfarande högst oklart när jag faktiskt kan börja (eller snarare sluta där jag är nu, det nya stället ville egentligen ha mig för flera veckor sen) men det har åtminstone trillat in lite datum för utbildningsdagar som jag ska gå. Det känns superspännande! Jag kan dock fortfarande inte fatta att det är på riktigt.

Men här i verkligheten är det en jobbnatt kvar att veckans tre, sen väntar en hel vecka ledigt. Jag hoppas på lite fint väder så att jag äntligen kan få hänga i trädgården på landet. Pretty please?

tisdag, maj 08, 2012

Rec: The Perfect Host (2010)

Betyg: 4/5

När John Taylor (Clayne Crawford) knackar på hos Warwick Wilson (David Hyde Pierce) låtsas han vara en nödställd vän till en vän. I själva verket har han just utfört ett bankrån och är på flykt undan polisen. Warwick, en till synes ensamstående, lite nerdig medelålders man som bor i ett lyxigt hus i ett fint område tvekar först, men släpper till sist ändå in John. Han väntar middagsgäster men erbjuder John ett glas vin i väntan på att han ska lyckas få tag på en vän som kan hämta upp honom. John har hittat ett sätt att få några minuter att pusta ut medan han planerar nästa steg i sin flykt.

Så mycket mer än så vill jag egentligen inte berätta om The Perfect Host (2010). Jag såg den själv utan att veta särskilt mycket mer om den än att den är en thriller med lillebror Niles från Frasier (1993) i en av huvudrollerna. Och det räcker gott för att få en bra filmupplevelse. För det är lite av en tripp som startar efter att John bjudits in hos Warwick.


Det är en thriller på många sätt, men samtidigt skrattade vi gott många gånger vi som såg den tillsammans. Den är skruvad, kul och även om vi kunde förutse vissa svängar så var det andra som kom lite mer oväntat. Visst har den en del logiska knepigheter men det gör inget när underhållsvärdet är så pass högt som jag tyckte att det var. Hyde Pierce gör en väldigt bra rollprestation och jag fick definitivt känslan av att han skulle kunna ha mer att ge i en renodlad thriller. Även Crawford spelar bra och manuset är förhållandevis välskrivet. Det är en snygg film med snygga detaljer (bara Warwicks gångstil är en 'detalj' som ger filmen lite extra) som jag definitivt kan rekommendera!

Även om det kanske inte är så perfekt film så känns den så pass underhållande att betyget ändå blir ganska högt; 4/5.

(Och se ingen trailer nu, det kommer bara sabba känslan!)

Up All Night

Bölade jag just lite lite till säsongsavslutningen av Up All Night? You don't have any proof of that, men ja kanske.


Up All Night har av någon anledning inte riktigt tillhört de serier som jag måste se varje vecka så snart senaste avsnittet sänts, men varje gång jag ser ikapp så undrar jag varför den inte gör det. Serien är verkligen bra! Men jag tycks glömma det mellan varven. Nu har jag i vart fall sett de sista avsnitten för den här första säsongen och jag hoppas verkligen att det blir en andra. För den har vuxit, mycket. Och blivit mer än en komediserie. Det finns, under all komik och charm, även en gnutta realism, hur tokigt det än kan låta. Och jag gillar verkligen trion Christina Applegate, Will Arnett och Maya Rudolph

måndag, maj 07, 2012

Det är bra nu, tack!

Den här huvudvärken jag vaknade upp med efter min tantlur i eftermiddags, den får gärna ta och ge sig nu, tack. Trodde det skulle bli bättre efter lite mat men det blev snarare tvärtom. Det känns ju ganska obra med tanke på att det vankas jobb om ett par timmar. Låt oss hoppas att det inte utvecklas till migrän i vart fall.

Att kalla saker vid dess rätta namn

Jag surade på facebook imorse och tänker nu fortsätta här. Varje gång en kvinna mördas av en till henne närstående person är det som att det alltid ska slätas över med en något mer svävande etikett. Just idag är det Skånepolisens uttalande om "tragiskt familjedrama" angående mordet i Malmö, men andra gånger kan det vara allt från journalister till åklagare som uttalar sig på samma okunniga sätt.

Det är inget "familjedrama", det är mord. Mord. Sluta förringa det och få det att låta som att det var nån slags köksbordskonversation som "gick fel". För det var det inte. Det är det aldrig. Och när vi ändå är igång så kan vi slopa begreppet "kvinnovåld" också, då det är så tokigt på alla sätt.

Under dagen har flera andra också reagerat på samma sätt som jag, och jag hoppas att vi blir tillräckligt många så att man slutar använda de här begreppen inom rättsväsende och journalistik. Nordström på folkbladet är en, Weigl på Aftonbladet en annan.

Mord är mord, oavsett vem som är offer och förövare.

Humor till frukost

Åt just frukost framför senaste avsnittet av The Jonathan Ross Show, en talkshow jag brukar försöka se när jag kommer ihåg det (och varje gång önska att jag hade brittiska kanaler i mitt tv-utbud). Avsnittets första gäster var David Walliams (Little Britain m.m) och Simon Cowell (American Idol m.m) som tillsammans nu tydligen är domare i Britain's Got Talent. Ett udda par indeed. Nu brukar inte jag se talangprogram som Idol osv mest för att jag blir så obekväm av alla elakheter, men det var faktiskt lite kul att se Cowell så väldigt obekväm för en gång skull.

Jag rekommenderar hela programmet (finns på SvtPlay) men här är klippet med de ovan nämnda:



söndag, maj 06, 2012

Can't wait...



Vänskap och politiska konflikter

Det blev som väntat väldigt trevligt igår kväll. Vi hade turen att hitta bord på Bishop (!) och där satt vi sen hela kvällen. Vi åt väldigt gott och drack väldigt gott och skrattade väldigt gott. Bättre än så blir det nog inte. Är så glad att jag lyckades träffa de där knasbrudarna när jag flyttade upp hit och att vi fortfarande ids hänga med varandra.

Idag är jag dock lite seg, även om det faktiskt inte blev så väldigt blött igår. Men jag hade svårt att somna när jag kom hem. M kom in till stan och hämtade mig och vi la oss i soffan och såg på nån dokumentär om Himmler direkt då vi kom hem. M gav dock upp efter en stund men jag låg kvar. "Skulle bara" se färdigt. Sen trillade jag in på första delen av en dramaserie om Israel-Palestina, The Promise (2010) som väl kanske inte egentligen var så väldigt bra, men jag blev intresserad av själva frågan ändå, då jag tyckte att serien tog sig an den på ett lite annorlunda sätt. Hursomhelst blev det väldigt sent innan jag smög mig in i sovrummet, nästan morgon till och med. Så jag har slöat mest hela dagen. Men det är nog bra, imorgon vankas det jobbnätter igen.

You've gotta love the countryside...


Just som jag, fortfarande seg från igår, suckande skulle börja med middagen knackade grannen på och lämnade över en varm, nygräddad purjolökspaj som tack för att M hjälpt dem lite med datorn. Underbart!


Edit: Väldigt god var den också!

lördag, maj 05, 2012

Helg!

Jag som trodde jag skulle somna så snart jag satt ner rumpan i soffan igår kväll efter att bara ha sovit drygt ett par timmar det senaste dygnet var riktigt pigg och höll mig vaken genom en hel film. Minifamiljen for ut på landet, dukade upp med lite ost, kex, te och de obligatoriska ostkrokarna (M:s största last) och bosatte sig i soffan framför en lite överraskande film, The Perfect Host (2010). Den var både rolig och spännande på samma gång och även om den hade några logiska vurpor så var den klart sevärd och kan rekommenderas. Ska försöka skriva mer om den så snart som möjligt. Det var kul att se Frasiers lillebror, David Hyde Pierce, i något annat. Och jag tror att han har potential att kunna spela något riktigt creepy om han fick chansen.

Ikväll ska jag ut i det fina vädret (mhm...) och dricka öl med the ladies. Jag har klämt ner rumpan i ett par skinny jeans, plockat ur smyckeskrinet och sprayat hårspray i ögonen och är nu redo för nästan vad som helst. U har tjoat om shots men riktigt så skojigt ska vi nog inte ha det...

Saft?

Naturliga smakämnen, yeah right
Jag brukar nästan aldrig köpa hem saft men i veckan fick jag för mig att göra det. Synd bara att det inte var saft jag fick med mig hem utan nån form av vatten med smak av konstgjorda ämnen (tänk estrar i gymnasiets kemiundervisning). Riktigt obehagligt faktiskt.

fredag, maj 04, 2012

Plötsligt händer det!

Upptäckte att Ica hade Gott & Blandat-lakrits på lösvikt idag. Kändes som ett riktigt halleluja-moment. Den här helgen blir bra!

torsdag, maj 03, 2012

Vilka tv-serier återkommer?

Det är vår vilket i tv-seriesammanhang innebär att det börjar bli dags för listor med förnyade respektive nedlagda serier i USA. Alltid lika spännande för oss som har en lång lista med favoriter. Än så länge hänger mycket i luften, men en del intressanta nyheter har nått mig:

Episodes kommer tillbaka för en andra säsong! Det trodde jag faktiskt inte, det verkade inte riktigt vara amerikanernas grej. Andra säsongen drar igång i juli redan, yeay!
Falling Skies kommer också tillbaka, vilket känns kul även om det inte var en toppserie. Men helt klart en sci-fi-serie värd att följa.
Att Homeland blivit förnyad och kommer tillbaka i september är kanske en mindre överraskning, men inte  mindre roligt för det.
Mike & Molly kommer tillbaka, precis som New Girl, serien som tycks öka i popularitet hela tiden.
New Girl
Några av de mer självklara som återkommer med fler säsonger är The Big Bang Theory, Dexter, How I Met Your Mother och Modern Family.

Till de som till min förvåning blev förnyade hör 2 Broke Girls, The Exes, Grimm och Happy Endings (den sista i och för sig inte helt säkert än, men troligen). Jag har verkligen börjat ledsna på 2 Broke, som är den enda av de ovan nämnda som jag fortfarande följer hyfsat. De övriga floppade i mina ögon ganska snart. Att The Walking Dead också blivit förnyad är väl ingen överraskning, men då jag inte ens orkat se klart den nuvarande säsongen lär den kapas från min lista över serier jag följer.

Bland de serier som jag ännu inte börjat se men som finns på min lista hör Sons of Anarchy, Once Upon a Time, Portlandia och Veep (som förnyades redan efter två sända avsnitt tydligen), som alla har fler säsonger att vänta.
Portlandia
Tråkigt nog, men inte helt oväntat, lutar det fortfarande åt nedläggning av Whitney, en serie som helt klart växte under säsongen men som säkert förlorade en hög tittare tidigt innan den riktigt fått komma igång. Det känns väldigt synd. Ännu mer synd vore det om ryktet att Parenthood riskerar nedläggning visar sig vara sant. Hur ska jag då överleva? Faktiskt känns det nästan så. Parenthood har varit den bästa dramaserien på tv på evigheter imo.

Andra som står och väger tycks vara Two and a Half Men (som kanske inte blev så bra med Kutcher, även om jag gillar honom) och Up All Night (förtjänar att bli förnyad). Awake och Alcatraz, som jag inte sett men hört lite blandat om, tycks också båda stå på gränsen till nedläggning.

Up All Night

 (Här finns en bra men ännu ofärdig lista över serier och deras tänkta öden, även svenska Weird Science har skrivit om samma sak)

onsdag, maj 02, 2012

Force Majeure!

För ett par veckor sedan berättade Eddie Izzard på twitter att han återigen ska ut på turné. Min första tanke var "hoppas han kommer till Sverige efter UK-turnén precis som förra gången". Sent igår kväll fick jag mejl från Izzards fanpage att han skulle göra gigs i bl.a Sverige före England den här gången, samt att biljetter skulle släppas idag på förmiddagen i 24h exklusivt för fansen före det officiella släppet på fredag.


Så efter lite team-work mellan min Izzard-frälsta lillebror och M under tiden som jag sov* har vi nu biljetter på andra raden till föreställningen i Göteborg! Yeay! Nu är det förvisso nästan ett år kvar till april 2013, men det är ju underbart att ha något så kul att se fram emot!

*Jag vaknade strax efter släppet kl 11 och ringde direkt upp lillebror för att höra om utfallet och somnade sedan om gott efter de goda nyheterna

Biolängtan

Arghn! Hur länge har jag egentligen sagt att jag vill gå på bio? Och bra filmer har kommit och gått (de försvinner fort från Umeå en del) utan att jag varit där. När jag inte längre jobbar varje kväll alternativt är halvdöd för att jag gjort det ska jag definitivt öka biotittandet igen. Jag får väl starta ett 90-konto eller så för att få råd... Eller börja utnyttja de poäng jag har innestående som jag inte använt, det räcker ju en liten stund i vart fall.

tisdag, maj 01, 2012

Arbetardag

Och så var den här korta ledigheten över. Trots att det bara varit två dygn känns det som att jag utnyttjat den väl. Jag kanske inte direkt har städat och varit nyttig så, men jag har lyckats landa, sova ut, umgås, se lite film osv. Jag ska strax styra kosan mot stan igen och passa på att byta däck i det fina vädret innan jag ska iväg till jobbet ikväll. Tre nätter väntar och sen har jag en ledig helg. Då står det 'utgång med tjejerna' i kalendern, om jag inte minns fel och det var sannerligen inte igår. Så det ser jag fram emot. Jag hoppas också att det fortsätter vara fint väder så att jag får inleda min trädgårdsterapi* och börja greja i rabatterna här på landet. Det vore fint det.

*Jag hävdar bestämt att det är terapi att påta i trädgården, och då gärna med en bra ljudbok i öronen

På vaktposten


Mer kattbloggande (beware!). Det här är nya viloplatsen sedan inkräktarnatten. Är det varmt ligger hon ute på den inglasade altanen, mellan de två luckorna. I vart fall dagtid. På nätterna har vi börjat låsa luckan och då kan hon gå med på att ligga högst upp i trappan om alla andra ligger på övervåningen. Stundvis kommer hon in till sovrummet för att säga hej men annars är det med ett vakande öra hon sover. Jag hoppas att det ska bli bättre och att det inte är något hon far illa av. Hon verkar då nöjd och tillfreds i övrigt. Och hon ligger ju inte alltid vakt, men ganska ofta.

(Hon protesterar i övrigt mot den inte så smickrande bilden och vill påminna om att det just varit vinter, att vinterpälsen är kvar och att jakt-/motionsäsongen just börjat)